Rzeszów
Sklep Ogrodniczy przy ul.8 marca obok Hali Targowej.
Korki,rurki,drożdże,pożywki,cała gama balonów od 5l do 54l,
prasy,beczki, butelki ozdobne.Bardzo dobre zaopatrzenie.Ceny bez rewelacji.
Generalnie polecam.Najlepiej zaopatrzony sklep w Rzeszowie.
1) Jadąc od strony rzeszowa przed Przemyślem za miejscowością Orły sklep "Ogrodnik" posiada w rozsądnych cenach balony, drożdże, pożywka, korki gumowe i silikonowe, rurki.
W przemyślu
2)ul. Jagiellońska sklep 1001 drobiazgów - rurki, drożdże, pożywka od zamojskich, koreczki gumowe
3)ul. Jagiellońska, monopolowy na rogu z ul. Mnisza - drożdże i pożywka z multimexu
4)ul. 29-go listopada, Nomi w sezonie "winiarskim" - drożdże, pożywka z biowinu, balony, rurki
Nisko
Na końcu Rzeszowskiej sklep zielarski - trochę ziółek, drożdże multi + pożywka.
Przy głównej drodze, przy wlocie rzeszowskiej baniaki + rurki + cukromierze.
Rolnik - baniaki. GS koło PZU - baniaki.
Stalowa Wola
Tesco - drożdże Zamoyscy + baniaki.
Naprzeciwko hali - baniaki.
Staszica naprzeciwko pomnika - baniaki.
Rozwadów - wylot na Sandomierz kilkaset metrów za rynkiem po prawej - baniaki + ściągacze.
W Leclercu znowu jest stoisko Biowinu.
Ogólnie drogo :
- butla 54l w wiklinie - ponad 160 zł
- dama 5 l - coś ponad 13 zł
Są słynne drożdże (rosyjska ruletka
)
- korki - totalna kompromitacja ( zwłaszcza te z nadrukiem , wyglądają jak pogryzione przez korniki )
- korkownice , kapslownice, rureczki fermentacyjne , chłodnice, korki do balonów i inne drobiazgi.
Sa też CUKROMIERZE !!!!! ( 7 zł z groszami )
W Leroy Merlin bardzo bogato zaopatrzone stoisko Biowinu.
Butelki,balony(różne pojemności-wąskoszyjkowe,szerokoszyjkowe),prasy,korkownice,korki,
rurki fermentacyjne,lejki,szczotki,drożdże,pożywki,piro,pektopol,klarowin,mieszanki ziół i jeszcze pewnie sporo artykułów,których nie spamiętałem.
Ceny zróżnicowane,od przyzwoitych do zwalających z nóg-balon 5l typu "dama" jako okazja: 15,95
Okolice hali na Podpromiu . A konkretnie róg ulic Chodkiewicza i Lenartowicza (naprzeciwko pizzeri Graffiti ). Stoisko zaopatrzone głównie przez Biowin ( drożdże tylko w poduszkach ), duży wybór butli 5-34 , korkownice , fajne korkociągi , jakieś książki w tematyce winiarskiej , duża prasa , potężna młynko-odszypułkowarka , butelki , mnóstwo drobiazgów przydatnych winiarzom , piwowarom i nawet destylantom . Ceny nie wygórowane , na normalnym poziomie . Sklep istnieje od czerwca 2006 a ja zauważyłem go dopiero dzisiaj pomimo tego , że przechodziłem obok niego już kilkadziesiąt razy .
edit.
Są również drożdże aktywne .
Podaje adres bardzo dobrego sklepu internetowego działającego na terenie województwa podkarpackiego. Można zakupić niemalże wszystko, jeżeli nie wszystko
Oto adres stronki internetowej:
http://www.euro-win.pl/index2.htm
a to adres sklepu internetowego:
http://www.euro-win.pl/sklep/
oraz adres:
Euro-Win
Warzyce 106
38-200 Jasło
tel. 509 627742
korzystałem po raz pierwszy niedawno z usług tegoż sklepu, naprawdę polecam
ten sklep ma również drożdże aktywne włoskie z lodówki
bywajcie!!!/sklep na Chodkiewicza/
Przemyśl
ul Łukasinskiego centrum "flora" butle drozdze suche zamojskich pozywki rurki wezyki
ul 3 Maja sklep "herbaty swiata" drozdze multimex pozywki bentonit
Sklep "Nomi" posiada stoisko dla winiarzy dość dobry asortyment , brakuje natomiast w całej okolicy sklepu z sadzonkami przerobowych i deserowych winorośli , może ktoś podpowie
pozdrawiam z Winnej Góry
Sklepy ogrodnicze na starówce, np. Kalinka i ten drugi na przeciwko, niestety nazwy nie pamiętam. Są baloniki, rurki, korki, drożdże na suszu, pożywka. Ale jak się zapytałem o aktywne, to się na mnie dziwnie popatrzyli
W Krośnie dość dobrze zaopatrzony sklep Spółdzielni O-P SOPEX Krosno ul Składowa 2 , łączy centrala nr 0-13-43725-70.
Balony, drożdże, rurki, korki, klarowin, nawet pojemniki do fermentacji.
Ceny znośne, np balon 54 l w koszu plastikowym - 86 zł
potwierdzam skłep koło Podpromia, ma prawie wszystko, a ceny niższe niż naprzykład Tesco czy Auchan
Co prawda nie jest to związane z winami ale piwo też jest dobre
Nowy sklep
"PIWA REGIONALNE"
Rzeszów ul. Paderewskiego 1
Na razie asortyment średni ale na pewno sie rozkręcą . Dostępne piwa małych regionalnych browarów które nie są dostępne w normalnych sklepach , gdzie rządzą wielko-koncernowe piwa praktycznie takie same w smaku bez względu na producenta.
Kto z Rzeszowa może kupić ciekawe piwka. Ceny w normie . Najdroższe tak po 4.50 zł.
W Krośnie na ul. Pużaka w sklepie ogrodniczym w S8
gąsior 5l - 15zł
butla 34l - 84zł
butla 20l - 61zł
butla 25l - 67zł
Co prawda bardzo drogo ale jak kogoś przypili to w "Mrówce" W Stalowej Woli widziałem balony:
Balon 10l.- 44,99zł
Balon 10l. szerokootworowy - 69,99zł
Balon 20l.- 79,99zł
Balon 20l. szerokootworowy- 99,99zł
Balon 25l.- 95,99zł
Balon 34l.- 109,99zł
Balon 54l.- 149,99zł
Drożdże kupuję w sklepie firmowym "Herbapol" na ul. Popiełuszki (naprzeciwko bazyliki). Drożdże można też kupić w "Blaszaku" na Młodyniu
Radomyśl Wielki sklep ogrodniczy:
Balon 25l-62zł
Balon 34l-74zł
Są jeszcze wszystkie wielkości ale nie pamiętam cen.
Widać w Stalowej Woli nabijają w balona biednych winiarzy.
(02-04-2007, 17:55)paranormalny napisał(a): [ -> ]Podaje adres bardzo dobrego sklepu internetowego ...
Euro-Win
Warzyce 106
38-200 Jasło
tel. 509 627742
Jak tam dojechać?
Często jeżdżę przez Warzyce do Jasła, chętnie bym zajrzał.
Jadąc z Jasła w kierunku Krosna, praktycznie na obrzeżach Jasła ok. 200 m przed skrętem w lewo w kierunku Frysztaka (droga 988) skręć w lewo i zaraz (ok. 100m?) w lewo. Jesteś na osiedlu domków jednorodzinnych. Dojedź do krzyżówki (ok. 200m) i pytaj ludzi.
Możesz też (jadąc ul. Bieszczadzką) po minięciu mostu i przejechaniu 500-600 m skręcić w którąkolwiek w lewo i pytać ludzi.
To jest chyba ta stara droga na Frysztak...?!
Dzięki, na pewno trafię.
[
attachment=15418]
Dobrze Ci idzie. Kombinuj dalej
(22-03-2011, 13:23)Buli napisał(a): [ -> ]Co prawda bardzo drogo ale jak kogoś przypili to w "Mrówce" W Stalowej Woli widziałem balony:
Balon 10l.- 44,99zł
Balon 10l. szerokootworowy - 69,99zł
Balon 20l.- 79,99zł
Balon 20l. szerokootworowy- 99,99zł
Balon 25l.- 95,99zł
Balon 34l.- 109,99zł
Balon 54l.- 149,99zł
Drożdże kupuję w sklepie firmowym "Herbapol" na ul. Popiełuszki (naprzeciwko bazyliki). Drożdże można też kupić w "Blaszaku" na Młodyniu
Jakie ceny drożdży w tych sklepach ? w mrówce za drożdże biowinu płaciłem 5,99zł (na allegro 1,99zł), w tesco 4,49zł i 4,99zł
w Nisku w bricomarche ceny podobne ok 4-5zł za paczkę drożdży.
A sklep w Rozwadowie to gdzie dokładnie się znajduje bo nie kojarzę ?