Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Nowy pomysł na etykietkę - proszę o ocenę
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Wpadłem na pomysł umieszczania na etykietkach zdięć mojej rodzinki. Oto pierwsza próba proszę oceńcie jak Wam się podoba.
Bardzo ciekawy układ. A jakieś inne kolory zdjęcia? I przykładowe napisy.

Czerwony przywodzi mi na myśl reklame gierki w której sie chodzi i zarzyna ludzi piłą (ktoś leży na tym stole? :lol: ), albo coś w tym stylu. ;)
Kolory będą się zmieniały, a na stole leży mój syn który
" umierał" (było bardzo gorąco). Myślałem sobie o czerwonym winie - dlatego ta czerwień. To jest narazie szybka etykietka po to żeby zebrać opinie co tym sądzicie.
Zdjęcie dałbym w odcieniach szarości i zostawił ten czerwony "dupsik" bo robi fajny efekt.
No to już jest szare
I jeszcze zielone.
Innych zdjęć nie mam (jestem w pracy)
A bez tego przepalenia, zwykła fota w szarności i ramki czarne albo też szare... :)
Cytat:Wysłane przez lolo
A bez tego przepalenia, zwykła fota w szarności i ramki czarne albo też szare... :)
Założenie było takie żeby to nie było dokładne zdjęcie, a jedynie inspiracją ma być zdjęcie. Mi ta etykietka przypomina bardzo fajne wakacje i chciałbym aby za 8 lat, kiedy otworzę winko z tą etykietką na 18 urodziny "umierającego syna" wszystkim przypomniało się uwiecznione zdarzenie.
zwykłe zdjęcie to chyba nie najlepszy pomysł. szarośc może sepia. Układ grafiki przedni. Jak będziesz mial gotowca to pochwal się.

Oleńka i Maciuś

Nie wiemy jak to wygląda na wydruku - ale te projekty troszeczkę rozczarowują - dobrze byłoby je dopracować - są jakies rozciągnięte .
My też umieszczamy nasze zdjęcie na etykiecie - syngujemy naszym wizerunkiem winko :-) - gratulujemy więc pomysłu
Jedna z moich etykietek. Zrobiłem ich już kilka na różne wina w różnych odcieniech czerwieni. Wyglądają na butelkach fajnie ( tzn mi się podobają)

Oleńka i Maciuś

... ale nadal ludzie nieproporcjonalni , to zamierzony artystyczny efekt czy "babol" ?
trochę babol - taka jest naga prawda
ale zniekształcenie jest niewielkie

Skrzych

Cytat:Wysłane przez tom70
[...]( tzn mi się podobają)
I czegóż chcieć więcej - jeżeli jesteś zadowolony:pytajnik:

Krzysztof

Oleńka i Maciuś

Cytat:Wysłane przez Skrzych
I czegóż chcieć więcej - jeżeli jesteś zadowolony:pytajnik:
Krzysztof

To najważniejsze ...

My też uważamy że nasze etykietki są :
1. jedyne w swoim rodzaju
2. super
3. hiper
4. ...
5. ...
Bardzo lubię oglądać etykietki na formum. Dla tego wina proponuję nazwę WINO FAMILIJNE skoro familja na zdjęciach. :D