Ja preferuję etykiety w stylu nowoczesnym, tak wiec przedstawiam swoje propozycje, mając nadzieję że się spodobają. Etykietki mogę udostępnić każdemu, kto stwierdzi, że mu się ona podoba i ją zechce mieć (oczywiście w wersji z pełni edytowalnymi tekstami).
1. Na początek wino jabłkowe
2. Wino z mniszka lekarskiego (etykietka ta powstała na konkurs, wiec ją zaraz zgłaszam)
jak dla mnie etykieta do wina z mniszka lekarskiego wymiata. jestem zwolennikiem klasycznych etykiet, ale ta wyjątkowo mi się podoba.
i te biedroneczki...
w sumie tylko pojemności butelki brakuje, ale tak to wszystko ok.
Bardzo oryginalne , takie inne, mi się podobają

A w jakim programie one powstały tak nawiasem mówiąc??
Chętnie bym je sobie nakleił na butelke
Pozdrawiam

jak dla mnie bomba, osobiście już tworze pomysły w głowie na swoje etykiety

Oby konsument nie sugerował się robaczkami na kieliszku.

Dla mnie bomba

Możesz zdradzić jakiego programu używasz do obróbki, efekt jest super!!

Etykietki powstały w darmowym GIMP'IE, ale wydaje mi się, że rysować takie rzeczy można w wielu programach.
SirYasko,
etykiety są całkiem fajne. Podobają mi się. Podoba mi się też to że używasz GIMP'a mojego ulubionego (i darmowego!!!!) programu. Jedyne moje zastrzeżenia to:
- linia horyzontu na zdjęciach. Lepiej byłoby bez niej
- nazwa "winnica". Może jednak lepiej "piwnica". Trudno mówić o winnicy przy winie jabłkowym czy mniszkowym. A propos masz winnicę?
Cytat:Wysłane przez SirYasko
Etykietki powstały w darmowym GIMP'IE, ale wydaje mi się, że rysować takie rzeczy można w wielu programach.
a mógłbyś podać link do tego programu aby go sobie ściągnąć? Czy jest tam możliwość ustawienia j. polskiego?

kalinowa11111,
jest wersja polska. Obsługuje wszystkie platformy (windows, linux i inne). Adres strony macierzystej
www.gimp.org
Najlepiej ściągnąć ze strony
TUTAJ wpisując w wyszukiwarkę gimp. Aktualnie najnowsza wersja to 2.3.13
Tutaj jest nowsza wersja 2.3.14
gimp
Kko666,
czy jest to stabilna wersja 2.3.14 ???
Nie znalazłem nigdzie potwierdzenia że taka stabilna wersja już istnieje.
kguser: słowo: winnica / czy piwnica / czy manufaktura nie ma znaczenia. Napis ten dodałem aby spełnić wymogi formalne konkursu na etykietkę na wino mniszkowe. Ale masz rację, że w moim przypadku raczej powinno być piwnica (mam), niż winnica (nie mam).
PS: Nie sądziłem, że ów etykietki wzbudzą takie emocje - chyba w wolnej chwili naskrobię jeszcze jakąś do kolekcji
SirYasko,
etykiety są dobre a nawet bardzo dobre. Bez wzgledu jaki kto ma gust i czy styl etykiety mu sie podoba. Są kryteria które pozwalające oddzielić ocenę od swojego gustu (np. czytelność koncepcji , przejrzystość projektu itd.)
Brawa za pomysł, zwłaszcza że mozna zgrabnie tworzyć dedykowane etykiety do różnych nastawów.
Też pracujęz GIMP-em ale do takiej wprawy jeszcze nie doszedłem.
Etykiety super, możesz mi podesłać .xcf
... na wiśniowym - żuczek.... na porzeczce - motylek...... na gruszce - hm... stonka?.... na winogronku - mróweczka..... na agreście - pszczółka...... na ......

sirYasko -

tasmol: podaj maila na PW (xcf po zip ok 4,5 MB)
Cytat:Wysłane przez kguser
Kko666,
czy jest to stabilna wersja 2.3.14 ???
Nie znalazłem nigdzie potwierdzenia że taka wersja już istnieje.
jest stabilna ale tylko w j. angielskim

Wg mnie jeśli odczuwasz satysfakcję, to znaczy,że są super.Drobną uwagę jednak wtrącę.Wydaje mi się, że kieliszki raczej do czerwonego, a jabłkowe i mniszkowe to chyba białe...
dorzucam do kolekcji jeszcze kelerisa:
Wcześniejsze były tak jakby bardziej delikatne i dlatego mi się podobały aż tak bardzo

Tam wzrok skupiał się już na początku na jabłuszku czy na mniszku a tutaj tak pośrednio ... Może motyl (jeżeli to ma być motyl) mniejszy ....

- dla całej serii