hejka.
oto moje ostatnie dziecko.
Wiem że nazwa wyjątkowo ckliwa, ale co tam.. pozwolicie że nie będe tłumaczył skąd się wzięła bo historia jest długa i smutna. Każdy niech sobie tą nazwę sam zinterpretuje.
Chodzi mi tylko o to aby usłyszczec (??? - raczej zobaczyc) wasze opinie na temat pomysłu na etykietkę.
Ten siwy pasek na górze oczywiście odcinamy i zostaje taka prostokątna z okrągławą wypustką.Wiem że to dodawanie sobie roboty (wycinanie wypustek) ale na butelczynach wygłada słodko.
Pozdrawiam serdelecznie i czekam na opinie.
rulek
Bardzo ładna szata graficzna i świetny układ

Jedyne moje uwagi: truskawka przypomina mi poziomkę (jest taka wydłużona) i ten napis na środku: wino owocowe, truskawkowe słodkie zrobiłbym większą czcionką. Jednak nawet jak tak zostanie jak teraz to jest świetna. Super!
Pozdrawiam,
Marek
Moim skromnym zadniem środkowy naps ginie w konfrontacji z dużym kieliszkiem po prawej. Jakaś taka kompozycja lekko zaburzona ale kolorystyka cieszy oko.
Niezłe.
Moim zdaniem tekst "wino owocowe truskawkowe" niepotrzebne - z tej nostalgii i liryzmu dość brutalnie sprowadza na ziemię

Wyraz "słodkie" spionować i dać pod truskawkową tęsknotę - oczywiście jako "słodka".
Etykietę zwęzić tak, by pionowa krawędź kieliszka przechodziła w zaokrąglenie nad truskawką - unika się w ten sposób dużej białej plamy pośrodku etykiety.
Rocznik - bez miesiąca - i numer butelki albo tez spionować albo tylko przesunąć, tak by zmieścił się pomiędzy pionowymi napisami a kieliszkiem.
Zazdroszczę zamozaparcia z wycinaniem obłości...
Krzysztof
Nie mogę oczu oderwać.
Skrzychu ma rację.
No i jeszcze wypadałoby dodać nazwę winnicy i procentowość

Dla mnie to wygląda jak okładka książki o winie owocowym - truskawkowym. Ten szary pasek na górze jest bez sensu. Jeżeli miał to być efekt 3D to proponowałbym przyciemnić całość (oprócz wnętrza lampki), a ten pasek na górze zrobić jaśniejszy. Napisy mało czytelne, nielogicznie rozmieszczone. Nie wiadomo co ważniejsze, czy to w pionie (większe ale mniej czytelne), czy w poziomie (małe ale na wprost) - ja bym zamienił treść. To nie jest etykieta. Okładka, pierwsza strona kalendarza, plakat...
EDIT: doczytałem, że pasek się odcina, więc ok, ale tak obcinać np. 100 etykiet to już bym odpadł

Pewnie co człowiek to opinia

No to i ja dorzucę ; obciąć na poziomie szarości , przerzucić truskawkę do zawartości kieliszka i usunąć "truskawkowe" z wino owocowe słodkie...
... wtedy to będzie truskawkowa tęsknota

Dżemik

ok, widze ze etykietka połechtała wasz zmysł artystyczny.
Rozumiem wasze uwagi (czesc nawet popoieram) ale wybaczcie dla mnie etykietka zostaje taka sama. Jezeli macie ochotę moge załączyć PSD'ka zebyście się pobawili.
pozdrawiam serdecznie i dzięki za komentarze.
rulik
co swoje to swoje! ładna ta etykieta i oko cieszy
mi sie podoba no niestety ja tak nie potrafie nowocześnie komponowac
ja raczej na stare butelki.........głeboko schowane w piwniczce.......
Pozdrawiam
Cytat:Wysłane przez ruli
... Jezeli macie ochotę moge załączyć PSD'ka zebyście się pobawili...
:-) Dokładnie , najważniejsze że własna , indywidualna i inna
Bardzo fajna, ale mi jakoś bardziej do nalewki pasuje...