Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Dolnośląskie
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Wrocław

OBI - 2 markety, na Bielanach i na ul. Długiej, stoisko winiarskie w dziale ogród, szkło - gąsiory, rurki, chłodnice do wiadomoczego ;) korki, drożdże, ogólnie niestety drogo.
W koronie i innych supermarketach można akcesoria winiarskie dostać ale w którym jest najtaniej to ciężko powiedzieć. Wszystkie zazwyczaj mają asortyment z biowinu. Jeśli chodzi o drożdże (nie wiem czy można to zaliczyć do akcesorii) to ostatnio kupuję rówznież na krupniczej w sklepie winiarskim (Ostatnio Malaga i Burgund Zamojskich za 2,10zł za jedno opakowanie, więc raczej troszkę drogo). Ponadto akcersoria (a przy tym owoce) można znaleźć na hali targowej ale kiepski wybór: balony,rurki,drożdże(biowin). Jeśli natomiast chodzi o owoce to ponoć codziennie z rana można kupić najtaniej w Wrocku owoce na obornickiej,na targu (Edit by TWA: Tutaj jest orientacyjny cennik.)(jednkże jeszcze tam nie byłem), bo na hali targowej i na strzegomskiej drogo.
Sieć sklepów Kwiaton - spory wybór szkła i wszelakich akcesoriów z Biowinu. Ceny dość przystępne, zwłaszcza w Obleśnicy ;)
- ul. Tęczowa - (od Dworca Świebodzkiego, za CPN-em w prawo w podwórko) jest tam hurtownia na pierwszym piętrze, mają tam balony tanie jak barszcz.

- ul. Poświęcka (okolice Marino) - plantacja wiśni - na chwilę obecną (dane z dzisiaj) mają po 1zł/kg - rwie się włanoręcznie ;) , zaraz się wybieram po ok 8 kg - więcej info na PW
Duży wybór akcesorii winiarskich w Praktikerze na Krakowskiej, ale bardzo drogo...:(
Cytat:Wysłane przez papse
- ul. Tęczowa - (od Dworca Świebodzkiego, za CPN-em w prawo w podwórko) jest tam hurtownia na pierwszym piętrze, mają tam balony tanie jak barszcz.

jak już ktoś będzie w tej hurtowni, to można nabyć tam drożdże Zamojskich, tylko ja sie nadizałem na przeterminowane,więc radzę uważać... a niedaleko od tego miejsca idąc dalej ul.tęczową po wejściu przez bramę po prawej stronie (przy skrzyżowaniu) idąc kostką jakieś 100m, jest sklep 'tęcza', gdzie mają drożdże (na szczęście tam już świeże) i pożywkę multimexu (i chyba był tam także multimexowski odpowiednik klarowinu)..

w feniksie w rynku można kupić trochę akcesoriów winiarskich (dymiony, rurki, węże, korki - wszystko dość drogo), a na parterze (część spożywcza) - drożdże (biowin)

zaraz obok feniksu jest drogeria, gdize można kupić piro, pożywkę, drożdże, korki (z cenami różnie)..
HORTICO Sp. z o.o. - Centralna Hurtownia
Giełda Kwiatowa we Wrocławiu

ul. Giełdowa 12H, 52-438 Wrocław
telefon: 071 334 03 50,
fax: 071 364 58 14
Czynne:
poniedziałki 5.00 - 14.00
wtorki, środy i piątki 6.00 - 15.00
czwartki 4.00 - 13.00
soboty 6.00 - 12.00

Boks nr 64 w hali kwiatowej nr 2
52-438 Wrocław
ul. Giełdowa 12
telefon: 071 334 02 64
Czynne:
poniedziałek 5.00 - 11.00
wtorek 5.00 - 11.00
środa 5.00 - 11.00
czwartek 4.00 - 11.00
piątek 5.00 - 11.00
sobota 5.00 - 11.00

HORTICO SERWIS I SALON
SPRZEDAŻY SPRZĘTU OGRODNICZEGO

Wrocław,
ul. Niedźwiedzia 2
telefon: 071 350 13 03,
fax: 071 350 13 03
Czynne:
poniedziałki i czwartki 8.00 - 16.00
wtorki, środy i piątki 9.00 - 17.00
soboty 10.00 - 14.00

HORTICO FIRMOWY SKLEP OGRODNICZY
Giełda Owocowo - Warzywna TARGPIAST
we Wrocławiu

51-114 Wrocław,
ul. Obornicka 235-237
telefon: 071 788 22 24
Czynne:
poniedziałki - piątki 8.00 - 16.00
niedziela 8.00 - 12.00

Dodatkowo firma prowadzi sklep internetowy oraz działa na Allegro.
Oczywiście wylicytowane przedmioty można odebrać osobiście na ul.Obornickiej, lub odwiedzić sklep bezpośrednio bez licytacji
of course :big:
Drożdże winne można kupić w Świdnicy na ul. Łukowej (dojście z Pl. Grunwaldzkiego w kierunku Rynku) po lewej stronie - sklep warzywny, przed którym stoi drewniany wóz; pozdrawiam
Witam wszystkich.. to mój pierwszy post.. znalazłem to forum kilka dni temu i bardszo się cieszę.. :spoko: jeśli chodzi o akcesoria we Wrocławiu to polecam hurtownie na ul. kwidzyńskiej.. hurtownia nie ma żadnej reklamy i troche ciężko ją znależć ale warto .. jest naprawde tanio ( np. balon 25 l w koszu 39pln). dla zainteresowanych dojazd: jadąc ul. kochanowskiego od grunwaldu na skrzyzowani z toruńską skręcamy w prawo w kwidzyńską.. jedziemy ok. 150m i w prawo na teren dawnej stoczni rzecznej.. za biurowcem w lewo i tam sie znajduje hurtownia ( niski budynek).. warto go obejść dookoła i sprawdzić które drzwi są otwarte ..bedąc tam ostatnio wchodziłem od tyłu ..
W tej hurtowni maja najtańsze kapsle, wybór balonów też dość dobry.
Sklep "Wina swiata" znajduje sie na ulicy Bogusławskiego we Wrocławiu, został przeniesiony o ul.Ofiar oswiecimskich. Co mnie jednak bardzo niemilo zaskoczylo to to ze na drzwiach bylo napisane w jakich godzinach sklep jest otwaty, w tych tez godzinach przyszedlem i pocalowalem klamke. Uwaga aby zrobic zakupy w tym sklepie nalezy sie umowic telefonicznie i w tedy sklep zostanie otwarty dla klijenta:brawo:
Nie poszlo.
Ostatnio widzialem prawie pelen zestaw akcesoriow winiarskich w LEROY MERLIN, z tym ze jak na moj gust to byly zdecydowanie za drogie.
Byly tam balony, drozdze, rurki, wezyki, literatura, itp.
KŁODZKO
ul. Wodna - akcesoria winiarskie- drożdże, pożywki, korki do balonów (wszystkie rozmiary), balony, itp - ceny dość wysokie

Hurtownia - koło PKP Głównego - balony np.25l - 43zł, 10l - 23zł (ceny z zeszłego roku) niestety sprzedaż tylko sezonowo na jesień!
Jelenia Góra

Podwale - Sobieskiego 6 "nash sklep" głównie butelki, balony, korki, ale też drożdże, pożywki, siarka. Lotny oddział Winnicy Cieplice z Pławnej.
Przeuprzejma pani, można złożyć zamówienie chociaż dostawy są nieregularne. Jak czegoś nie dowiozą można się pocieszyć lodami :big: Czynne do 17

1-go maja 52 sklep ze szkłem. Bywają balony 5-ki, drożdże, klarowin ale tez śmieszne gadżety jak np. nelewak do wina (śliczny za 3 złote do napowietrzania) - głownie z biowinu - ceny normalne
Cześć!
Gdzie we Wrocławiu można na chwilę obecną najtaniej kupić butle na wino?Czy ktoś zna ceny z hurtowni na ul Kwidzyńskiej lub na tęczowej?
Hurtownia groix na komuny paryskiej.
Dziękuje za informację!
Kupiłem:) Nastawiam winko!

Pozdrawiam
A możesz Aleksander powiedzieć jakie są tam ceny?
Nie wiecie też czy można we wrocku kupić gdzieś korkownice trójramienną albo dwuramienną?
Myślałem że taniej będzie...
Butla 25l-50zł, 15l- 36zł. Musiałem trochę prosić aby sprzedali, bo to hurtownia, ale dało się...
Korkownice były na ulicy, której nie pamiętam jak bede miał chwilę to poszukam na mapie,koło sądu na podwalu... ale chyba drogo... korki są tam droższe 2-3 razy od cen w sklepach internetowych.
Pozdrawiam
Wrocław legnicka 45 (dojazd przedmiejską) sklep mm2s.pl. Wystawiają się na allegro. Mają butle ambrosio, korki, drożdże biowinu i jakieś drobne akcesoria. Balon 20l ambrosio w koszu plast - 43zł, korek fi 43mm - 2 zł
Witam Wszystkich bardzo serdecznie
we Wrocławiu przy ul. Sokolniczej 7/17 w pawilonie 8 został otwarty nowy sklep z winami o nazwie "Wine me up".
Zapraszam Wszystkich gorąco na zakupy jak i rozmowy o winie. W swojej gamie win posiadamy wina Hiszpańskie z własnego importu, nigdzie indziej niedostępne takie jak NEO. Oprócz Hiszpanii w ofercie mamy wina z Włoch, Francji, Nowej Zelandii, Australii, Meksyku, U.S.A, Chile i wielu innych państw.
Każda osoba, która pojawi się u nas w sklepie i powie, że jest z forum otrzyma od nas 5% stałego rabatu na wszystkie produkty.
Zapraszam

jajuchbas

Wałbrzych - Ul. Tuwima . Śródmieście ( sklepik z Farbami itd ) przy Vobisie :)

Można tam znależć róznego rodzaju drożdże,pożywki,korki,rurki do fermentacji itd .

Wałbrzych Market OBI Wałbrzych ul. Długa 1 .

pzdr:telefon:
LUBIN

Centrum Ogrodnicze AGAWA
ul.chocianowska 20
Wszystko co potrzebne do wyrobu wina
To samo w OBI czy CASTORAMA, ale tam to tylko towar sezonowy. Jest jeszcze sklep ogrodniczy na kolejowej po schodkach do góry, też kupić można prawie wszystko...
Tylko informacyjnie.

Na ul.Tęczowej nie ma już żadnego sklepu ani hurtowni z akcesoriami winiarskimi.
(27-07-2006, 21:00)GregoryCo napisał(a): [ -> ]Duży wybór akcesorii winiarskich w Praktikerze na Krakowskiej, ale bardzo drogo...:(

Mały update: byłem 2 stycznia 2011, wybór bardzo mały, kilka korków, troszkę szkła, rurka fermentacyjna i wężyk, asortyment jak widać ubogi. Jedno co się nie zmieniło to ceny, drogo
Stron: 1 2