14-11-2006, 12:39
Wreszcie znalazłem biowinoski pektopol,
http://www.biowin.com.pl/?bio=1&str=4&gr...e1c3688db0
stąd mam kilka pytań:
- wyczytałem że 1-2 ml / 10 kg owoców, ale ile dać na 10 l już pracującego nastawu jabłkowego zrobionego z soku z sokowirówki 22 l, 10 l wody, 7kg cukru (skoro ilość (1-2 ml) potrafi "rozwalić" 10 kg owoców)
- co może się stać (z nim lub nastawem) jak pekto nie był przechowywany w temp. 4 st. tylko stał na półkach w geant niewiadomo jak długo (zakładając że ma jeszcze termin ważności).
- właśnie zauważyłem że kupiony przeze mnie dziś pektopol ma termin ważności 31.12.2005. Czyli no rzesz k. mać.
Zwracać i zrobić awanturę w sklepie czy może nic się nie stanie i można dodać do nastawu?
http://www.biowin.com.pl/?bio=1&str=4&gr...e1c3688db0
stąd mam kilka pytań:
- wyczytałem że 1-2 ml / 10 kg owoców, ale ile dać na 10 l już pracującego nastawu jabłkowego zrobionego z soku z sokowirówki 22 l, 10 l wody, 7kg cukru (skoro ilość (1-2 ml) potrafi "rozwalić" 10 kg owoców)
- co może się stać (z nim lub nastawem) jak pekto nie był przechowywany w temp. 4 st. tylko stał na półkach w geant niewiadomo jak długo (zakładając że ma jeszcze termin ważności).
- właśnie zauważyłem że kupiony przeze mnie dziś pektopol ma termin ważności 31.12.2005. Czyli no rzesz k. mać.

Zwracać i zrobić awanturę w sklepie czy może nic się nie stanie i można dodać do nastawu?