Bydgoszcz
Witam,
w Bydgoszczy artykuły winiarskie można kupić m. in.:
* NOMI ul. chodkiewicza - regał z artykułami z biowinu (dosyć drogie: drożdże ok 3zl, pożywka 3-4zł, balony, itd);
* sklep ogrodniczy na ul Powstańców Wlkp, również produkty z biowinu, ale dużo taniej: drożdże, pożywka, rurka fermentacyjna wszystko po 1,4zl, balony w rozsądnych cenach;
* BSS 1001 drobiazgów koło RYWALA: balony, rurki, nie za dużo tych akcesorii, dosyć drogo, jak to w BSS;
Mam nadzieję, że komuś sie przydadzą te informacje. Nie wiem co jest w Castoramie czy np w Leroy Merlin, ale chętnie się dowiem.
Szukam też drożdży aktywnych - powiedziałbym na gwałt, proszę o pomoc
dreadwax: sklepow ze sprzetami do wina jest wiecej w Bydgoszczy. ATM nie pamietam dokladnych adresow, ale jak czagos potrzebujesz to daj znac.
P.S. 1. W Bydgoszczy sa tylko 2 antykwariaty z balonami
P.S. 2. W Castoramie widzialem tylko balony - nic ciekawego. w Leroy Merlin dzial winiarski jest bardziej rozbudowany. Sa nawet piekne kolby do desty#$%^
hmm, a gdzie te antykwariaty? no i gdzie można aktywne kupić???
pzdr
WITAM.
Aktywnych w Bydoszczy poszukiwałem również - fiasko. Poproszę o sprecyzowanie miejsca ogrodniczego na Powstańców Wielkopolskich. Temat o antykwariatach również aż prosi się o rozbudowę. A ja dołożę od siebie:
- sklep typu mydło i powidło na Piotra Skargi od strony 3go Maja - uczciwe ceny drobnych akcesoriów, na balonach lekko przycinają,
- targ na wyżynach przy kładce, sklepik/stoisko z wiadrami, słoikami ... wszystkiego po trochu z Biowinu. Co ważne, po ładnym uśmiechnięciu się do Pani można poprosić o przywiezienie czegoś.
- śladowe i drogie stoisko w OBI (chyba tylko w sezonie)
POZDRO
więc tak: sklep ogrodniczy jest po drodze między rondem weisenhoffa (mój wydział matematyki he he) a rondem ossolinskich. Dokładnie po drugiej stronie UKW na Chodkiewicza. Polecam, panie są również bardzo miłe. Tam jest tylko jeden sklep więc powinieneś trafić.
czekamy na te antykwariaty he he
pzdr
Cytat:Wysłane przez dreadwax
więc tak: sklep ogrodniczy jest po drodze między rondem weisenhoffa (mój wydział matematyki he he) a rondem ossolinskich. Dokładnie po drugiej stronie UKW na Chodkiewicza.
A jaki jest numer lokalu? Albo jaka jest pełna nazwa tego sklepu, wtedy adres sobie sprawdze w panoramie firm
[...]
drozdze winiarskie zamojskich kupuje u starszej pani na ul. sw. jakuba, ale niestety pirosiarczyny ta pani nie prowadzi... w obi i lemlanenre ;-) stoiska winiarskie niestety juz zwineli...
[...]
A próbowałeś w hali Arpolu przy Lelewela? Jeden ze sklepików przy głównym korytarzu - nie pamiętam numeru, ale na wystawce ma wężyki, gąsiorki 5L, cukromierze etc - napewno znajdziesz.
Toruń
Warto też zajrzeć do sklepu medycznego na Mostowej. Są dwa, jeden stomatologiczny, a drugi ogólny. Mają tam różne pipety miarki, itd.
w bricomarche jest stanowisko biowinu. ceny raczej umiarkowane
Balony najtańsze w Bydzi są w hurtowni Holkap na Szajnochy 2. 5litrowy w plastiku - 10,23 PLN, innych nie pamiętam. Do tego korki i rurki. Tam zaopatrują się sprzedawcy detaliczni z Bydgoszczy. Mały minus to konieczność posiadania działalności gospodarczej. Można podawać z głowy jakąkolwiek - nikt nie sprawdza i się nie czepia. Czynne do 16tej.
Włocławek
Witam na forum
jest świetne
Agropest ul. Długa 10D balony rurki korki wężyki
biowinowskie drożdże pozywki piro
siakies
ziółka
Nakło nad Notecią
Szukalem w całym mieście ale niestety nic nie znalazlem po cały sprzet musiałem udac sie do Bydgoszczy w
REALU znalazłem wszystko
pozdro. Niech moc bedzie z wami
wietam moj pierwszy post ul olsztynska 35 chyba obok komisu 2 ogordnicze butle na zamowienie chyba dosc tanio ;] i inne
Witam. Tuchola sklep drogeryjno-agd PSS na ul Wryczy, ceny jak to w PSS a i wybór mały. Pozdrawiam
W Brodnicy artykuły winiarskie można kupić m. in.:
-w bricomarche (uwaga strasznie drogie balony!!!)
-w żelazno-zielarskim naprzeciwko apteki przed mostem
Witam.
Gdzie można w Bydgoszczy kupić pirosiarczyn potasu?
Na Chodkiewicza NOMI już nie istnieje. W LeroyMerlin mają sporo różnych artykułów winiarskich ale tego co potrzebuję akurat nie mieli.
Toruń ul. Rydygiera ,Centrum ogrodnicze
Szczególnie spory wybór korków do balonów nie wymiarowych