Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Kujawsko-pomorskie
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Bydgoszcz

Witam,

w Bydgoszczy artykuły winiarskie można kupić m. in.:

* NOMI ul. chodkiewicza - regał z artykułami z biowinu (dosyć drogie: drożdże ok 3zl, pożywka 3-4zł, balony, itd);

* sklep ogrodniczy na ul Powstańców Wlkp, również produkty z biowinu, ale dużo taniej: drożdże, pożywka, rurka fermentacyjna wszystko po 1,4zl, balony w rozsądnych cenach;

* BSS 1001 drobiazgów koło RYWALA: balony, rurki, nie za dużo tych akcesorii, dosyć drogo, jak to w BSS;

Mam nadzieję, że komuś sie przydadzą te informacje. Nie wiem co jest w Castoramie czy np w Leroy Merlin, ale chętnie się dowiem.

Szukam też drożdży aktywnych - powiedziałbym na gwałt, proszę o pomoc ;)
dreadwax: sklepow ze sprzetami do wina jest wiecej w Bydgoszczy. ATM nie pamietam dokladnych adresow, ale jak czagos potrzebujesz to daj znac.
P.S. 1. W Bydgoszczy sa tylko 2 antykwariaty z balonami :placze:
P.S. 2. W Castoramie widzialem tylko balony - nic ciekawego. w Leroy Merlin dzial winiarski jest bardziej rozbudowany. Sa nawet piekne kolby do desty#$%^
hmm, a gdzie te antykwariaty? no i gdzie można aktywne kupić???
pzdr
WITAM.
Aktywnych w Bydoszczy poszukiwałem również - fiasko. Poproszę o sprecyzowanie miejsca ogrodniczego na Powstańców Wielkopolskich. Temat o antykwariatach również aż prosi się o rozbudowę. A ja dołożę od siebie:
- sklep typu mydło i powidło na Piotra Skargi od strony 3go Maja - uczciwe ceny drobnych akcesoriów, na balonach lekko przycinają,
- targ na wyżynach przy kładce, sklepik/stoisko z wiadrami, słoikami ... wszystkiego po trochu z Biowinu. Co ważne, po ładnym uśmiechnięciu się do Pani można poprosić o przywiezienie czegoś.
- śladowe i drogie stoisko w OBI (chyba tylko w sezonie)
POZDRO
więc tak: sklep ogrodniczy jest po drodze między rondem weisenhoffa (mój wydział matematyki he he) a rondem ossolinskich. Dokładnie po drugiej stronie UKW na Chodkiewicza. Polecam, panie są również bardzo miłe. Tam jest tylko jeden sklep więc powinieneś trafić.

czekamy na te antykwariaty he he ;)
pzdr
Cytat:Wysłane przez dreadwax
więc tak: sklep ogrodniczy jest po drodze między rondem weisenhoffa (mój wydział matematyki he he) a rondem ossolinskich. Dokładnie po drugiej stronie UKW na Chodkiewicza.
A jaki jest numer lokalu? Albo jaka jest pełna nazwa tego sklepu, wtedy adres sobie sprawdze w panoramie firm
Poszukałem tego ogrodniczego, dodaję lokalizację na mapie (czerwone kręgi)
[img=http://img456.imageshack.us/img456/8967/sklep1fi0.th.jpg]

Drożdże pożywka 1,40zł, pirosiarczynu nie mają, balonik 54l za 80zł to dużo..
[...]
drozdze winiarskie zamojskich kupuje u starszej pani na ul. sw. jakuba, ale niestety pirosiarczyny ta pani nie prowadzi... w obi i lemlanenre ;-) stoiska winiarskie niestety juz zwineli...
[...]
A próbowałeś w hali Arpolu przy Lelewela? Jeden ze sklepików przy głównym korytarzu - nie pamiętam numeru, ale na wystawce ma wężyki, gąsiorki 5L, cukromierze etc - napewno znajdziesz.
Toruń

Warto też zajrzeć do sklepu medycznego na Mostowej. Są dwa, jeden stomatologiczny, a drugi ogólny. Mają tam różne pipety miarki, itd.
w bricomarche jest stanowisko biowinu. ceny raczej umiarkowane
Balony najtańsze w Bydzi są w hurtowni Holkap na Szajnochy 2. 5litrowy w plastiku - 10,23 PLN, innych nie pamiętam. Do tego korki i rurki. Tam zaopatrują się sprzedawcy detaliczni z Bydgoszczy. Mały minus to konieczność posiadania działalności gospodarczej. Można podawać z głowy jakąkolwiek - nikt nie sprawdza i się nie czepia. Czynne do 16tej.

ehh...winkoo

Włocławek

Witam na forum :helo: jest świetne :spoko::brawo:

Agropest ul. Długa 10D balony rurki korki wężyki
biowinowskie drożdże pozywki piro
siakies :glupek::niewiem: ziółka
Nakło nad Notecią

Szukalem w całym mieście ale niestety nic nie znalazlem po cały sprzet musiałem udac sie do Bydgoszczy w
REALU znalazłem wszystko

pozdro. Niech moc bedzie z wami
wietam moj pierwszy post ul olsztynska 35 chyba obok komisu 2 ogordnicze butle na zamowienie chyba dosc tanio ;] i inne
Witam. Tuchola sklep drogeryjno-agd PSS na ul Wryczy, ceny jak to w PSS a i wybór mały. Pozdrawiam
W Brodnicy artykuły winiarskie można kupić m. in.:
-w bricomarche (uwaga strasznie drogie balony!!!)
-w żelazno-zielarskim naprzeciwko apteki przed mostem
Witam.
Gdzie można w Bydgoszczy kupić pirosiarczyn potasu?

Na Chodkiewicza NOMI już nie istnieje. W LeroyMerlin mają sporo różnych artykułów winiarskich ale tego co potrzebuję akurat nie mieli.
Toruń ul. Rydygiera ,Centrum ogrodnicze
Szczególnie spory wybór korków do balonów nie wymiarowych