Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: "Technologia wódek" J.Cieślak H.Lasik
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
"Technologia wódek" J.Cieślak H.Lasik
Bardzo ciekawa książka dla zaawansowanych nalewkowiczów. Opisuje poszczególne procesy wyrobu wódek i likierów ,a także procesy dojrzewania i starzenia w/w.Moim zdaniem bardzo wartościowa pozycja dla osób ,które mają za sobą już pewne doświadczenia w wyrobie nalewek i chcących poznać więcej zawansowanych tajników w tej materii. Sposób ujęcia tematu jak to u J.Cieślaka ,rzeczowy i rzetelny.
A gdzie nabyłeś tę książkę? Mam na nią chętkę.
Cóż długi czas używałem odbitki ksero,aż kiedyś kupiłem ją w antykwariacie. Wydanie WNT z 1979r. nakład 3000 egz.
Trzeba troszkę popytać antykwariuszy a napewno kupisz.
Książka jest w tej chwili na allegro: http://www.allegro.pl/item154026429_tech...lasik.html
Ale z ceną gość przesadził... :ysz:
Ew. możnaby poszukać w większych biblliotekach, zwłaszcza przy uczelniach technicznych, np. AR :lol:

A książka dobra, dużo nowych wiadomosci, w stylu zasad dobrej praktyki wódczanej ;) , wychodzi poza schemat wszystkich obecnie wydawanych książek o wódkach i likierach, "nastrój" ksiązki taki jakby inżyniersko-majstrowy :P co mi osobiscie sie bardzo podoba.

arek
O, to coś ciekawego! :tancze:
Witam, ja również jestem zainteresowana kupnem tej pozycji ;) Jeżeli ktoś jest w posiadaniu i chce odsprzedać proszę pisać na adres: Selma034@gmail.com
Pozdrawiam