Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Zlot Zimowy, Oleśnica 2007
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
W związku z pewnymi problemami zastanawiam się nad sensem organizacji powyższej imprezy.
Zapraszam ekipę dolnośląską do dyskusji, szczególnie osoby, które były by chętne do pomocy przy ewentualnej organizacji zlotu.
No wiesz, chęci do pomocy zawsze się znajdą, czas raczej też :)
Tylko co by tu zrobić w tym roku, zacieranie Koelscha? A może domową produkcję calvadosu? ;)
Wesół, wyłuszcz bliżej te problemy. Będzie mi łatwiej z ewentualnymi deklaracjami pomocowymi, bo jak z czasem u mnie, sam wiesz.
Zapomniałem napisać o terminie.
Brany pod uwagę jest jedynie 2-4 luty 2007 r.
Czas się znajdzie. Co planujemy? W sumie, trzeba już działać.
Właśnie - Rafał cóż za problemy? Organizacyjno techniczne czy nasze braki czasowe - które dopadły i mnie?
A co Wy powiedzielibyście na ewentualny pokaz sycenia jakiegoś miodu?
Pokaz syscenia miodu jak najbardziej na miejscu.
W poniedziałek zostałem zaproszony na dywanik do pani dyrektor MOKiS dlaczego nic nie działam z imprezą ;)
I co : tradycyjnie konkurs win DR? ewentualnie + miody?
DR koniecznie, a z miodów na przykład odrębnie od win taką podklasę: miody z DR, żeby trzymać ten kierunek? No i może nalewki z DR?
Cytat:Wysłane przez Witek DR koniecznie...
Tu zgoda w 100%...
Cytat: ...a z miodów na przykład odrębnie od win taką podklasę: miody z DR...
...a tu już nie - obawiam się, że miodów z DR mogłoby wystartować np. JEDEN. Myślę, że w miodach jeszcze długo będziemy mogli robić konkursy bez podziału na podklasy.
Wstępny plan

Zlot 2-3-4 luty br.

Piątek godz. 2000 – luźna imprezka, piwko, winko, tak w miarę lajtowo coby w sobotę być rześkim.

Sobota
część oficjalna – wstęp wolny dla wszystkich

1200 konkurs win z DR
1400 konkurs miodów pitnych

1300 – krótki wstęp o miodach pitnych
1330 – sycenie miodu pitnego korzennego, np. Litewski lub inny – do dyskusji

Zastanawiam się czy równolegle lub chwile później nie ugotować jakiegoś browara, np. Koźlaka. Nie było by to zacieranie od podstaw ale samo gotowanie z chmieleniem. Przy okazji była by również degustacja piwek + jakieś porady dotyczące domowego wyrobu piwa.
Brzeczkę można przygotować wcześniej, lub jeśli mi się uda zdobyć w ramach sponsoringu ekstrakt słodowy z Weyermanna.

1600 – ogłoszenie wyników konkursu
1630 – degustacja win i miodów z konkursu – jeśli zostanie coś.

18-19 impreza dla uczestników zlotu

Niedziela
śniadanie i do domu ;)
To ja mam nadzieję, że zajrzę choć na jeden dzień ;)
My tu gagu, gadu, a może by tak wywiesić zaproszenie na warsztaty na forum i na stronę główną SWiMP? Ja mogę załatwić wywieszenie na stronie technicznie, z jakąś gustowną fotką. Kto skleci ładny tekścik? Agniecha, może Ty dasz się w końcu wykorzystać?!? Mój światopogląd jakoś delikatnie wzbrania mi nakłaniać do tego niecnego procederu Rafała, o wykorzystaniu mówię, za przeproszeniem ;) :glupek: