Kielce
[...]
Ja jedyne miejsce gdzie wiem, że najprawdopodobniej stale znajduje się podstawowy asortyment winiarski to Praktiker w Kielcach, ale o pektopolu, prosiarczynie czy innych wielu rzeczach raczej nie ma co marzyć. Za to widziałem, sporo rzeczy z oferty biowinu takich jak: balony, korki, korkownice, zestawy ziół, kapslownice, rurki do ściągania znad osadu...
[...]
[...]Drobne akcesoria są do nabycia w sklepie w Rynku w Starachowicach.
Kielce
Hipermarket Tesco (nie znam adresu); stoisko Biowinu: balony, butelki, słoje, drożdże Zamojskich (Sherry i Burgund po 1,5zł), itd.
arek
Witam
Proponuję zajrzeć do sklepu AGD przy ul.Jesionowej;balony,drożdże,
winomierze...itp
Pozdrawiam.
Sklepik przed Kielcami (jakieś 2 km) po lewej stronie jadąc trasą Kraków-Kielce.
Duży wybór balonów.
Hurtownia ogrodnicza SADPOL przy obwodnicy, mają tam naprawdę fajny asortyment łącznie z drożdżami aktywnymi
Sklep TOYA przy giełdzie owocowo-warzywnej też można coś dla siebie znaleźć
ul. 11-ego listopada niedaleko rynku lecz nie pamiętam nazwy.
Widziałem balony i beczki na wystawie. W sklepie nie pytałem.
Kielce
Bazary miejskie, budki przy wyjściu od strony Żeromskiego. Sklep z artykułami ogrodniczymi. Drożdże Zamojskich, balony, rurki, korki.
ul. Seminaryjska, blisko skrzyżowania z Wesołą. Sklep AGD. Balony.
Kielce
W Praktikerze koło Reala duży wybór Biowonu. Bardzo duży...
Kielce
Sklep ze zdrową żywnością ul. Piotrkowska blisko Rynku. Mają drożdże i pożywki firm Zampol.
W OBI spory wybór artykułłów Biowinu - w zasadzie wszystko co potrzebne.
Kielce, ul. Bodzentyńska, sklep z akcesoriami szewskimi - m.in. drożdże, rurki fermentacyjne
Kielce
OBI w sezonie, tydzień temu jeszcze było stoisko.
Balony, rurki, drożdże zamojskich, równierz piro ( nie było w praktikerze)
Włoszczowa
Sklep przy Placu Wolności (zwany rynkiem) w ofercie:balony, kosze, rurki fermentacyjne, drożdże, pozywki, butelki, korki, klarowin. Nie ma piro i kapturków termokurczliwych.
Opatów:
*Sklep gospodarczy u Sawickich, ul Słowackiego- balony, korki do balonów, rurki
*Skład apteczny, Plac Obrońców Pokoju (rynek)- drożdże winiarskie z Zampolu
Staszów:
* sklep blisko rynku(u Podkowy)- korki do balonów, korki do butelek, rurki, wężyki, alkoholomierze, drożdże winiarskie, pożywki.
Kielce
*OBI (ul Zagnańska)- stoisko biowinu znikneło.
*PRAKTIKER(ul Radomska 8)- bogato wyposazone stoisko- drożdze(poduszeczki biowinu-2,29 zl, aktywne), pozywki, klarowin, piro w opakowaniach 10g(3,29 zł), pektopol w buteleczkach 10 ml w cenie 4,29 zl, cukromierze (13,99 zł), alkoholomierze z termometrem, węzyki, rurki, korki do balonów, korkownice, butelki, korki do butelek, balony(jednak nie tanie) i kwasomierz. Jednym słowem wszystko co potrzebne.
pozdrawiam
Kielce,
Stoisko sezonowe - ogrodowe wystawione na parkingu przed Real'em ul. Radomska ...
W asortymencie dostaniemy
-
balony ( drogie ;/)
-
drożdże suche jak i w płynie (chyba prod. Winpolu o ile pamiętam.) Oczywiście kilka rodzai np. Tokay, sherry, uniwresalne itp.
-
cukromierze oraz alkoholomierze - niecałe 10 zł
-
korki silikonowe oraz korkowe.
- pirosiarczan oraz do klarowania.
Ogólnie można wszystko dostać co potrzeba na początek
Skarzysko-Kamienna,
Brico Depot Al.Marszałka Józefa Piłsudskiego 2 (przy trasie E-7)
Baloniki w super cenach (5l,15l,20l,25l), rurki, wężyki, korki silikonowe tylko do rozmiarów balonów co są na sklepie czyli standard, drożdże...
Kielce,
Maspol ul. Okrzei, sklep z zaopatrzeniem dla masarni, jak widać nie tylko, o czym się niedawno przekonałem. Balony, rurki, drożdże, przystępne ceny.
Rozszerzenie oferty firmy Biowin w Praktikerze, większy wybór drożdży, pektopol, piro, zaprawki. Ceny raczej wysokie, ale jak się jest w potrzebie można dostać np. drożdże Sauternes
SWIP Hurt - Detal 25-328 Kielce ul. Legnicka 28 bardzo dobrze wyposażona hurtownia ze wszystkimi akcesoriami winnymi, gorzelniczymi i nie tylko
Dobre ceny, większość produktów na allegro, jak ktoś się wybierze prosić przy płaceniu o ceny z allegro, w sklepie troszkę drożej...