Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Jak długo w miazdze?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Nastawiłem sobie winko z kiwi.Kiwi pokroiło\em w ósemki rozgniotłem i zalałem gorącą wodą.potem do banioko razem z pożywką drożdżami i syropem(na razie połowa cukru).Temperatura w pokoju jakies 23-26 stopni.Teraz pytanko kiedy oddzielić części stałe?planuje po tygodniu co o tym sądzicie?P.S. Jaki ma super kolorek - zielony jak cholera!:lol:tylko strasznie sie zmąciło ale to chyba normalne na poczatku burzliwej fermentacji. Jeszcze jedno pytańko : czy zawsze i koniecznie dodwaliście tanine? Bo ja nie dawałem. Pozdrawiam winiarska brać!!:helo:
Tydzien to za szybko, narobiłeś mi ochoty "Jaki ma super kolorek - zielony jak cholera!"

Z taniną też jestem ciekawy ... Poczekaj na opinie fachowców :)