Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: WINIARZ POLSKI - numer 3-4/2007
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4
Nie płacz Zdzisławie, nie pora!

No więc Winiarz Polski bedzie pod choinkę na Wigilię.

To dopiero będzie poczytny numer, skoro go tak wszyscy wyglądają.

Serdecznie pozdrawiamy :helo:
Sławeczku, jak tam oczęta od karpia? Zagroszkowałeś?
One oczeta to dopiero po upieczeniu mu zainstalujemy, zgodnie z Twoją poradą, żeby mógł najnowsze wydanie Winiarza przeczytać. W chwili obecnej obrzucony solą i innym pieprzem spoczywa w pokoju tj. w lodówce.

Pieczenie planujemy na jutro. :ksiazka:
Cytat:Wysłane przez Luigi
Nie płacz Zdzisławie, nie pora!

No więc Winiarz Polski bedzie pod choinkę na Wigilię.

To dopiero będzie poczytny numer, skoro go tak wszyscy wyglądają.

Serdecznie pozdrawiamy :helo:

Ze wzgledu na roznice czasu, powinienem go juz do wigilii przeczytac.:big:

Pozdrawiam rownie serdecznie.
Przed pieczeniem posmarujcie go masełkiem - będzie mniamniuśny:slinka:

edit:
------
Slav, wszstkiego najlepszego, najzdrowszego, najsmaczniejszego i najmilszego dla Ciebie, Twojej Żony i całej Rodziny:polewam: Wesołych Świąt!
Dziekuje i wzajemnie.:spoko:
Zgodnie z wcześniejszą informacją, najnowszy numer kwartalnika Winiarz Polski bedzie dostępny jutro na stronie www.parpary.pl

Serdecznie pozdrawiam :helo:

edit: te gwiazdki zamiast adresu strony, to nie ja :niewiem:

Rozumiem, że Witek otrzymał bana i pamietam o prośbie Macieja, żeby nie poruszać tej sprawy na Forum. Ja nie chcę poruszać sprawy zasadności udzielenia bana oraz czasu trwania tej kary tylko chciałem zamieścić informację, gdzie można znaleźć najnowszy numer Winiarza. Gwiazdkowanie nazwy miejscowości ośmiesza nas wszystkich, bo tak nawet dzieci się nie zachowują. Witek nie został wykluczony ze SWiMP'u, nadal aktywnie i kreatywnie funkcjonuje. O tym, co robi i gdzie bez obawy zaczepek ze strony nieprzychylnych osób mamy prawo pisać. Opamiętajcie się, proszę. :(

Nie będę odpowiadał na żaden komentarz i odpowiedź. Dla nas to zbyt ważny czas i na pewno nie damy się sprowokowac do żadnej nerwowej dyskusji.

Najserdeczniej pozdrawiam :helo:
Winiarz Polski jest czasopismem SWiMP. Jedynym miejscem, w którym może być publikowane takie czasopismo jest strona Stowarzyszenia - www.wino.org.pl. SWiMP nie ma nic wspólnego z czymkolwiek, co zostanie opublikowane na jakiejkolwiek innej stronie. Zgodnie ze Statutem SWiMP jedynie Zarząd może reprezentować Stowarzyszenie na zewnątrz.
Poziom numeru 3-4 pierwsza klasa. W sam raz do poczytania pod choinką.

Pozdrówka
Cytat:Wysłane przez Maciej
Winiarz Polski jest czasopismem SWiMP. Jedynym miejscem, w którym może być publikowane takie czasopismo jest strona Stowarzyszenia - www.wino.org.pl....
Cóż, jaki Zarząd taka i strona. Odnośnik do strony www.parpary.pl dawno już nieaktualny. Dziwne że tego adresu na głównej stronie też nie wykropkowuje;) Nawet życzeń świątecznych Zarząd nie jest wstanie złożyć swym członkom na własnej stronie:kwasny:
Pozdrawiam Zarząd i życzę Wesołych Świąt!!

PS. Ciekawe jak długo mój post będzie wisiał??
Ten podwójny numer naprawdę jest wart przeczytania :ksiazka:

przykopa

Cytat:Wysłane przez stanik
Winiarz Polski jest czasopismem SWiMP. Jedynym miejscem, w którym może być publikowane takie czasopismo jest strona Stowarzyszenia - www.wino.org.pl....
Cóż, jaki Zarząd taka i strona. Odnośnik do strony www.parpary.pl dawno już nieaktualny. Dziwne że tego adresu na głównej stronie też nie wykropkowuje;) Nawet życzeń świątecznych Zarząd nie jest wstanie złożyć swym członkom na własnej stronie:kwasny:
Pozdrawiam Zarząd i życzę Wesołych Świąt!!

PS. Ciekawe jak długo mój post będzie wisiał??

To nie ja powiedziałem....:brawo:
-ale ciekawe że to nie jest jeszcze wyciete.
Zdumiewa mnie fakt, że niektórzy użytkownicy nawet w Święta nie mogą się powstrzymać i prowokują. Cóż, Wesołych Świąt i duuuużo odpoczynku :)
A najfajniejsze jest to, że tak doskonałą ocenę faktów można miec w trzy miesiące od rejestracji na forum.

Maciek OiM

... i nie będąc członkiem Stowarzyszenia

przykopa

Dokładnie ...
- nie będąc członkiem stowarzyszenia.
Tylko pytam retorycznie po co mam być członkiem stowarzyszenia ?
Czyżby to takie elitarne towarzystwo?
- cóż patrząc z zewnątrz nie wydaje mi się....

Cytat:Wysłane przez Maciek OiM
... i nie będąc członkiem Stowarzyszenia
Cytat:Wysłane przez przykopa Tylko pytam retorycznie po co mam być członkiem stowarzyszenia ?
Odpowiadam retorycznie: po nic. Na 345 Twoich postów może 1/3 jest pi razy drzwi na temat, jeśli zaliczyć "Rodzynki", "Gdzie kupić spirytus?", "Mineralna do wina" czy "Nalewka grzybowa". Cała reszta to bzdety nie na temat w Hyde Parku. A Stowarzyszenie zajmuje się winiarstwem i miodosytnictwem, nie bzdetami. Forum w sumie też powinno zajmować się czymś poważniejszym...

przykopa

3 miesiące pozwalają już na wyciągnięcie pewnych obserwacji i wniosków.
Jeśli ktoś ma zranione Alter-Ego i nie potrafi wyciągnąć ręki do zgody nawet w Święta Bożego Narodzenia jest naprawdę godzien współczucia......
Wycinanie postów osoby która Ci dobrze życzy ( a tak jest)
jest żałosne.....
Udajesz że dyskutujesz , a jeśli ktoś napisze nie po Twojej myśli jest wycinane.
Takie traktowanie rzeczy jest głoszeniem półprawd.
- tak bo tylko jedna strona się wypowiada .
a druga ma trzymać ****
Jeśli mnie wytniesz , to zawsze przyjdzie ktos inny
kto bedzie miał odwagę na wygarnięcie prawdy.
W piśmie jest napisane :
- ,,zawsze musisz być gotowy na to , bo nie wiesz kiedy nadejdzie twoja chwila" ( to nie jest osobista dygresja).
Zawsze może ktoś wejść na forum o każdej porze dnia i nocy.
A ty nie zdązysz tego usunąć....
Więc bardzo Cię proszę zachowujmy się poważnie jak dorośli ludzie i szanujmy sie wzajemnie.
Pozdrawiam Serdecznie Andrzej.
P.S.
Jeśli to wytniesz , to już zawsze w życiu będziesz uciekał i tylko uciekał ( zresztą nie bedziesz pewien czy ktoś nie naciśnie print screen )
P.S.
A najfajniejsze jest to, że tak doskonałą ocenę faktów można miec w trzy miesiące od rejestracji na forum.

przykopa

A ten post który teraz spłodziłeś jest na temat ?
Ja tobie nie wyliczam.Ale powinieneś jako prezes świecić przykładem....
- a kto mi pisał na priva o jednym z członków tego forum że jest ciężko chory psychicznie ?
Może jesteś lekarzem ?
- nawet jeśli ( a nie wydaje mi się). To lekarza obowiązuje tajemnica zawodowa.I z tego tytułu możesz mieć proces cywilny ( więc daj na luz)
Moje posty są w wiekszosci grzeczne i nie obrażające innych.
Jak tego nie rozumiesz trudno.

Daję Ci szansę na to byś zachował milczenie...
- jeśli na to nie odpowiesz. To ja też nie będę odpowiadał.
Za kilkanaście minut bedzie pasterka.Mozesz pójść ( albo przynajmniej włączyć radio).
Święta Bozego Narodzenia to naprawdę dobry moment na pojednanie ( mimo wszystko)

Cytat:Wysłane przez przykopa Tylko pytam retorycznie po co mam być członkiem stowarzyszenia ?
Odpowiadam retorycznie: po nic. Na 345 Twoich postów może 1/3 jest pi razy drzwi na temat, jeśli zaliczyć "Rodzynki", "Gdzie kupić spirytus?", "Mineralna do wina" czy "Nalewka grzybowa". Cała reszta to bzdety nie na temat w Hyde Parku. A Stowarzyszenie zajmuje się winiarstwem i miodosytnictwem, nie bzdetami. Forum w sumie też powinno zajmować się czymś poważniejszym...
Cytat:Wysłane przez przykopa A ten post który teraz spłodziłeś jest na temat ?
Widzisz, ja na forum pełnię specyficzną rolę, jestem Adminem - muszę pisać rzeczy, których bym nie chciał. Zresztą... policz.
Cytat: Ale powinieneś jako prezes świecić przykładem...
Jasne, ale nie jestem Prezesem. Niczego, a Stowarzyszenia w szczególności.
Cytat: a kto mi pisał na priva o jednym z członków tego forum że jest ciężko chory psychicznie ?
Słusznie prawisz - na priva, nie publicznie. I tenże człowiek sam, dobrowolnie poinformował o tym fakcie kilku ludzi - zupełnie publicznie.
Cytat: Moje posty są w wiekszosci grzeczne i nie obrażające innych.
Tiaaaa. Jest taka perfidna metoda obrażania i jątrzenia za pomocą pseudo grzecznych słów, pseudo pozdrowień i udawanych życzeń.

przykopa

Cytat:Wysłane przez przykopa A ten post który teraz spłodziłeś jest na temat ?
Widzisz, ja na forum pełnię specyficzną rolę, jestem Adminem - muszę pisać rzeczy, których bym nie chciał. Zresztą... policz.
Cytat: Ale powinieneś jako prezes świecić przykładem...
Jasne, ale nie jestem Prezesem. Niczego, a Stowarzyszenia w szczególności.
Cytat: a kto mi pisał na priva o jednym z członków tego forum że jest ciężko chory psychicznie ?
Słusznie prawisz - na priva, nie publicznie. I tenże człowiek sam, dobrowolnie poinformował o tym fakcie kilku ludzi - zupełnie publicznie.
Cytat: Moje posty są w wiekszosci grzeczne i nie obrażające innych.
Tiaaaa. Jest taka perfidna metoda obrażania i jątrzenia za pomocą pseudo grzecznych słów, pseudo pozdrowień i udawanych życzeń.

Chciałem zakończyć tą jałową dysputę.
Gdybyś nie odpowiadał ja bym zamknął temat
( ale widocznie rozmowa ta sprawa Ci przyjemność -cóż)

Mam tylko jedno pytanie :
- jak moja ,, jątrząca grzeczność "jest udawana ....
( wiem że to nie jest miłe , bo nie możesz użyć w uzasadniony sposób przykopa + delete:hahaha:)
- to Twoja złośliwość też jest udawana ( ?).

I pytanie 2 ( miało być 1) :
Czy prowadzimy ten temat dalej czy zamykamy tą rozmowę ?

P.S.
Rzecz jasna nie pozdrawiam Cię kiedy stwarza Ci to przykrość.
- ale wzajemnie nie przypominam sobie abym od Ciebie otrzymał choć jedno miłe słowo ( czasami nie warto ?).

Są takie 3 czarodziejskie słowa które w życiu wiele spraw ułatwiają i pomagają je załatwić.
Może postawić to jako konkurs w hyde parku ?
- wiem , wiem ogródek chyba jest zamkniety.
Tak nawiasem mówiąc zamknąłeś mnie tam (lub inny mod) chyba w srodku....:brawo: ( wypuście mnie ;) )
Postawiłem refleksyjny temat ,, 3 *** wigilijne ....."
Opatrzone rozmyślaniami wigilijnymi i wierszem księdza Jana Twardowskiego.
Teraz w pełni rozumiem że to były słowa przesadnie grzeczne
i musiały powędrować do kasacji.
Wiem że rola administratora jest bardzo trudna i odpowiedzialna. ...( dalej pomińmy to).
Nazwałem Cię Prezesem ( nie jesteś przypadkiem v-ce pr. ?).

Naprawdę uważałbym Cię za Równego Gościa gdybyś powiedział :
Zamykamy temat. Amnestia ,jutro bedzie wszystko normalne...

JEŚLI NIE CHCESZ DAĆ SZANSY INNYM , TO PRZYNAJMNIEJ DAJ SZANSĘ SOBIE :spoko:
(badź tak samo jak ja złośliwie grzeczny)
Zamykam temat na 2 dni. Czas ochłonąć i odpocząć
Stron: 1 2 3 4