19-07-2007, 16:17
Witam wszystkich!
Potrzebuję pomocy w zrobieniu winka z suszonej dzikiej rozy.
Sprawa wygląda następująco. Pod kopniec zeszłego roku nazbierałem trochę dzikiej roży, część wyłuskałem z pestek a część nie i wszystko zasuszyłem.
Niestety nie mialem kiedy się do tego zabrać i dopiero teraz mam na to trochę czasu.
Róży wyłuskanej i zasuszonej mam ok 2,54kg, natomiast tej z pestkami mam ok 1,85kg.
Chciałbym z tegoi zrobić dobre półsłodkie winko, lecz niestety nie wiem jak sie za to zabrać.
W związku z tym proszę bardziej doświadczonych o pomoc.
Z góry dziękuję.
Potrzebuję pomocy w zrobieniu winka z suszonej dzikiej rozy.
Sprawa wygląda następująco. Pod kopniec zeszłego roku nazbierałem trochę dzikiej roży, część wyłuskałem z pestek a część nie i wszystko zasuszyłem.
Niestety nie mialem kiedy się do tego zabrać i dopiero teraz mam na to trochę czasu.
Róży wyłuskanej i zasuszonej mam ok 2,54kg, natomiast tej z pestkami mam ok 1,85kg.
Chciałbym z tegoi zrobić dobre półsłodkie winko, lecz niestety nie wiem jak sie za to zabrać.

Z góry dziękuję.