Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Pytanko czy mozna zrobic sok z winogron ale.....
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.

Łysy

Witajcie miłosnicy wina domowego mam pytanie ja robie wina z soku który otrzymuję przez obróbke termiczna . Do tego używam sokownika i nie narzekam własnie tego dotyczy moje pytanie nigdzie nie słyszałem zeby ktos robił wino z winogron z soku rtobia z miazgi czy to ma jakies znaczenie w na koncowy wynik poratujcie mnie a ja tym czasem bede celebrował wino z ryżu mniam narka
z tłoczonego soku. A już czerwone, bez maceracji i fermentacji w moszczu, będzie lipa. Stracisz dużo - smaku, aromatu, witamin. Na forum już było - CZYTAJ !!!
Dołaczam sie do kolegi Macieja . Fermentacja w miazdze musi byc potem winko ma całkiem inny smak wiecej aromatu i w ogóle jes lepsze sprobuj zobaczysz róznice . Podaj mi swój przepisik na winko z ryżu Dzieki pozdrawiam