17-10-2007, 14:30
17-10-2007, 18:19
Do restartu zrób na aktywnych. Będzie szybciej i pewniej (trudniej o błąd). Daj 1/2 więcej, niż w przepisie. Po 15 min uwadniania dodaj szczyptę cukru. Po kolejnych 20-30 min daj trochę nastawu (np. 1/6). I tak jeszcze raz lub dwa. Na koniec daj do drożdży 0,5 cz obj nastawu, poczekaj kolejne kilkadziesiąt minut i dodaj wszystko do nastawu. Można tak samo zrobić na suchych/biowinowskich wydłużając odpowiednio okresy oczekiwania do kilkunastu/kilkudziesięciu godzin. I zaczynasz dodawać po zauważeniu aktywności MD.
Wszystko masz już wielokrotnie na forum opisane.
Pozdr.
Sławek
Wszystko masz już wielokrotnie na forum opisane.
Pozdr.
Sławek
17-10-2007, 23:15
serdeczne BÓG ZAPŁAĆ!