05-11-2007, 12:15
05-11-2007, 13:23
To już przesada, czyste ZŁO. Zarejestrowałem się na czwartym, czy piątym forum.
05-11-2007, 13:28
A nie można tego jakoś bez rejestracji przeczytać???
B
B
05-11-2007, 13:33
No właśnie!
05-11-2007, 13:44
No właśnie!!! Nie można...
05-11-2007, 16:43
"Sorry, the free service is at full capacity." 
A, odświeżyło się i działa
.

A, odświeżyło się i działa

05-11-2007, 22:15
Dobra robota! Moje gratulacje. Dobrze napisane, kolega ma "lekkie pióro" tylko pogratulować i prosić o więcej.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
05-11-2007, 22:43
Bardzo ładnie napisane. Czekamy teraz na "Piwowarstwo dla miodosytników". 
Pozdrawiam
Misio

Pozdrawiam
Misio
13-11-2007, 16:51
Cytat:(...)Czekamy teraz na "Piwowarstwo dla miodosytników".Hmmm...
(...)

13-11-2007, 17:24
Ewenualnie Piwowarstwo dla winiarzy...
Własnie popełniłem pierwszego (na pewno nie ostatni) brew-kita DRAUGHT-COOPERS - 1,7kg , zamist cukru użyłem ekstraktu słodowego,
wyszło dobre, nawet wg mojej żony, jest już 3 tygodnie w butelkach i co dzień lepsze, niestety na warzenie to chyba nie mam warunków.
Pozdrawiam
Własnie popełniłem pierwszego (na pewno nie ostatni) brew-kita DRAUGHT-COOPERS - 1,7kg , zamist cukru użyłem ekstraktu słodowego,
wyszło dobre, nawet wg mojej żony, jest już 3 tygodnie w butelkach i co dzień lepsze, niestety na warzenie to chyba nie mam warunków.
Pozdrawiam
13-11-2007, 18:37
Postaram sie napisać do noworocznego numeru.
Wstyd sie przyznać ale większa część artykułu leży sobie gotowa już od marca.
Musze jeszcze do kompletu uwarzyć piwo z ekstraktów, bo nie chce pisać o czymś czego nie robiłem.
arek
Wstyd sie przyznać ale większa część artykułu leży sobie gotowa już od marca.

arek
28-12-2007, 10:18
Bardzo zaciekawił mnie ten artykuł zamieszczony na forum browar.biz. Jest bardzo czysto i przejrzyście napisany.
Dzięki niemu trafiłem na Wasze forum oraz uwarzyłem (wysyciłem, nasyciłem? hmm) dwie małe warki (kurcze muszę się pouczyć słownictwa miodosytników), oczywiście na tym nie koniec, bo kolejna dostawa miodu już jedzie.
Do tej pory robiłem (i nadal robię) tylko piwo.
No to pierwszy regulaminowy post napisany
.
Dzięki niemu trafiłem na Wasze forum oraz uwarzyłem (wysyciłem, nasyciłem? hmm) dwie małe warki (kurcze muszę się pouczyć słownictwa miodosytników), oczywiście na tym nie koniec, bo kolejna dostawa miodu już jedzie.
Do tej pory robiłem (i nadal robię) tylko piwo.
No to pierwszy regulaminowy post napisany

28-12-2007, 11:09
Witaj.
No to jak już tu do nas trafiłeś to masz trochę do poczytania
I od razu możesz się rozglądać za nowymi baniakami, przydadzą się do nowych nastawów.

I od razu możesz się rozglądać za nowymi baniakami, przydadzą się do nowych nastawów.

28-12-2007, 13:21
I cieszymy się ze stopniowego mieszania pasjonatów browarniczo - midosytniczowiniarskionalewkarskich
Ja przebywam powoli drogę odwrotną. Już niedługo biorę się za pierwszą warkę
No to już wiem do kogo za PeWuować gdyby coś nie poszło
, szczególnie że kolega z Warszawy.
Pozdrawiam

Pozdrawiam
28-12-2007, 14:02
Cytat:Wysłane przez 1stgreen
Witaj.
Czytam forum już od miesiąca, dzisiaj się zarejestrowałem. Narazie odpowiedzi na wątpliwości znajduję w dziale "miody pitne", więc nie powielam pytań.
Dzisiaj kupiłem sobie balon 10l i 2x5l no i kilka drobiazgów włącznie z literaturą, 160 zł poszło niestety.
Cytat:Wysłane przez voyteckk
Już niedługo biorę się za pierwszą warkęNo to już wiem do kogo za PeWuować gdyby coś nie poszło
, szczególnie że kolega z Warszawy.
Pozdrawiam
Oczywiście służę pomocą, jutro warzę swoją dwudziestą warkę, więc wiedzę podstawową już posiadam