Jak dosłodzić miód sycony? To znaczy chcę dosładzać miodem i nie wiem czy ten którym będę dosładzać też trzeba sycycić.
Możesz sycić, możesz nie sycić.
A po co miód się syci? Po to aby wszelkiego rodzaju bezeceństwa z niego wyszły przez co nastaw bezpieczniejszym się wydaje. Ja bym nie mieszał. Sycić.
Pozdrawiam
Misio
„Bezeceństwa” masz na myśli białko, ale przy syceniu diabli biorą i wszystko co w miodzie dobre. Wszelkie dobrodziejstwa jak i delikatne substancje aromatyczne w czasie sycenia też znikają.
Jednak niezależnie od wad czy zalet miodów syconych, ajkaz już się na taki zdecydował. Zmiana strategii w tym momencie byłaby niewłaściwa - miał być sycony, to niech będzie sycony.
Cytat:Wysłane przez ajkaz
... czy ten którym będę dosładzać też trzeba sycycić.
Raczej sycić, po dodaniu niesyconego mogą pojawić się problemy z klarowaniem.
Nie jestem zwolennikiem sycenia miodów ale w Twoim wypadku bym sycił. Skoro masz mieć miód sycony to i "dosładzanie" powinieneś zrobić miodem syconym.
W takim razie będę dosładzał "syconym".