Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: [COPY] przykopa
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Zaczyna mnie koleś delikatnie wnerwiać. W każdym poście, który tworzy wrzuca kamyczek do ogródka Stowarzyszenia. Jak to Maciej trafnie opisał używa "perfidnej metody obrażania i jątrzenia za pomocą pseudo grzecznych słów, pseudo pozdrowień i udawanych życzeń".
Uprzejmie proszę o zwrócenie uwagi na tego usera. Na razie nie jestem za ostrymi posunięciami, tylko za ignorancją na zaczepki i usuwaniem offtopów.
Witaj...
Podzielam Twoją opinię.
Raz już delikatnie przykopałem przykopie - nie poskutkowało.
W/w ewidentnie regulaminu nie złamał - ale jego sposób bycia "ździebko mi nie pasuje"...
Pozdrowienia Bożonarodzeniowe.
Michał.
Edit:
- Poczytałem sobie wigilijne (wczorajsze) jego posty - wniosek:
Jest to pieniaczenie się na lekkim cyku. I będzie postępowało.
Gość ma taki charakterek.
Cóż, trzeba kolegę obserwować. Jeżeli będzie nachalny, proponuję PW z prośbą o "złuzowanie", to na początek.
Dziś - o 01:21, po wycięciu kolejnego złośliwego posta Przykopy, wysłałem do niego PW o następującej treści: "Drogi Kolego, proszę uprzejmie o wypowiadanie się na forum Stowarzyszenia na tematy, którym forum jest poświęcone. Utrzymanie porządku wymaga sporo wysiłku ze strony Dyrekcji. Usuwanie kilkunastu bzdurnych postów jednego tylko użytkownika w ciągu jednego dnia nie należy do przyjemności, a użytkownik taki nie będzie tolerowany.
Potraktuj niniejsze PW jako ostrzeżenie, kolejnym krokiem będzie zakaz pisania na forum.

Pozdrawiam serdecznie,
życzę szczęśliwego Nowego Roku

Maciej"
Popieram, może w końcu zacznie się tu pisać o winie, miodach, fermantacji, leżakowaniu i degustacji, zamiast o d... Maryny.
Witam nocnie noworocznie.
Hmmmm....
Myślę, że niejakiemu Przykopie należy Przykopać.
Maciej dostał cytat mojego PW do tego gościa do Przykopania.
Nie chce mi się już nikomu Przykopywać...
On jest sympatyczny, ale krucjaty i wojny krzyżowe to były już dość dawno....
Zresztą, skąd mogę wiedzieć, jeszcze wtedy na świecie mnie nie było...
I całe szczęście..
Pozdrawiam Was nadrannie, de novo.
Michał.

Maciek OiM

Na szczęście przestał się "udzielać" Od razu spokojniej. Przykopa swego czasu robił aluzje do Macieja=Ratatuj. Proponuję delikatnie sprawdzić czy nie ma on nic wspólnego z użytkownikiem RATmaciejATUJ
Maciej zajął się tym.
Rację masz na 90% - zniknął niby, ale psikusy dalej mogą być.
Zresztą, - co to za nick "przykopa" ?...do przykopywania?...
Pozdrowienia.
Edit: - Pojawił się "nowy" - r.a.t.a.t.u.j.
W stopce na dole.
No, teraz zaczynam powoli cos rozumiec. Tylko o ktorego Macka tu chodzi i czy mamy pewnosc, ze to nie przypadek. Moze lepiej bylo zaczekac, czy nie wypisuje glupot, bo z cytatu nic zlego nie wynika. Proponuje, aby takie gwaltowne ciecia najpierw przedyskutowac w nieco szerszym gronie i dac nam wszystkim mozliwosc poznania sytuacji. Chyba jestesmy nieco przwrazliwieni i zaczynamy bac sie slow. Pamietam, jak kiedys zabronione bylo uzycie slowa solidarnosc, bo myslano, ze dotyczy ono wylacznie organizacji. Nie przyszlo wam do glowy, ze byc moze podcielismy fajnego kuchcika, ktory interesuje sie rowniez winem. Podsumuje : ja bym zaczekal najpierw, co ma do powiedzenia, a jesli to jakas tam prowokacja - dopiero wtedy reagowal.

Skrzych

Zdzisław - nie rób z nas kretynów. Wszak nikt inny, tylko ty zamieściłeś na małym forum znamienną wypowiedź:
Cytat:Wysłane przez Pigwa
... można ich bezkarnie kłuć w oczy (...) niech się juchy wściekają....
A przecież przykopa jest tam (podobnie jak Ty) aktywnym użytkownikiem, więc masz doskonały pogląd całość sprawy i kto jak kto ale Ty nie potrzebuje chyba dodatkowej dyskusji.
Jesteś wobec nas nielojalny, a cisną mi się na klawiaturę bardziej dosadne określenia. Po prostu żenada.

Krzysztof
Krzysiu - na tym forum to ty zamiesciles fragment mojego cytatu, nie ja. Pisalem, ze tamto forum nie ma nic wspolnego z tym i nie bede do tego wracal. A cokolwiek zlego sie wypisuje na tym forum, chcialbym znac i moc miec swoje zdanie. Jeszcze raz napisales "wyslane przez Pigwa". Mam nadzieje, ze ostatni, bo nie lubie sie pieniaczyc. Nie bronie tu zadnego przykopy, tylko sposobu dzialania. Wolalbym, aby drastyczne posuniecia byly jednak dyskutowane przynajmniej z wiekszoscia czlonkow dyrekcji. 3 czy 4 osoby, to bardzo niewielki procent tej grupy.

PS. Na tamtym forum jest wielu innych, w tym czlonkow dyrekcji(o czym zapewne juz tez wiesz, choc nie wiem skad), a czepiasz sie tylko mnie. Wszyscy na tamtym forum tez maja swoje rozne opinie, choc do niedawna wielu z nich ceniles ( a teraz masz ich za glupcow). To, ze tam sobie se soba dyskutujemy, to nasza prywatna sprawa, bo i forum jest prywatne i nic z tego nie powinno wyjsc poza to forum. Jesli w jakis tajemniczy sposob podkradacie sie do niego, to wcale nie znaczy, ze wolno wam to wykorzystywac to tutaj. Ja szanuje regulamin tego forum i dlatego tu nie napisze, co o tym mysle. Myslalem, ze porozumialem sie z innymi w sprawie tej przykopy a tu znowy ty. Logicznie myslac, wyglada mi to na zwykla zaczepke, a ja jej wcale nie szukam.
Czasem wydaje sie, ze ktos probuje mnie sprowokowac, ale ja nie jestem Witek i potrafie zapanowac nad emocjami.
[...] A cokolwiek zlego sie wypisuje na tym forum, chcialbym znac i moc miec swoje zdanie. [...]
Witaj,Zdzisławie..
Jakoś nie zauważyłem, aby coś złego pisano na tym forum...
Szczególnie ostatnio.
Natomiast jeżeli ktoś zaczyna występować w formie ''ratatuja''- jest to nawiązanie do sporów z zeszłego roku.
A wtedy po prostu Administratorzy i moderatorzy zajmują się tym na tymże forum dyrekcyjnym - na którym jesteśmy obecnie.
Wczoraj byłeś ''niezorientowany'' - nie wiedziałeś, o jakiego jakoby Macieja chodzi - prawda?
Napisałem więc, że chodzi o przykopę, podniosłem nawet do góry wątek..
Nie ukrywam, że nie mam tylko biegłości klawiaturowej - przenoszenia cytatów z wątku do wątku i takie tam różne''technikalia''.... ale się uczę - przynajmniej się staram.
Sugerowałbym, abyś częściej bywał na tym forum - uwzględniając różnicę czasu - jest to przydatne, ale w czasie dnia (u nas..) nie jesteś zorientowany z powodu owej różnicy pory.
A skoro występujesz czynnie na czterech forach (?) - miewasz problemy - nie czytasz wszystkiego, bo nie jest to możliwe technicznie - a później uważasz , że się Ciebie pomija - czyż nie?
Jest to mój osobisty pogląd - popraw mnie, jeżeli się mylę..
przesyłam Ci pozdrowienia..
Michał.
Napisałem rano, aby zająć się forum.
Oraz abyś przeczytał Sobie to na spokojnie i ewentualnie odpowiedział jutro, lub pojutrze, nie w pośpiechu.
Sporo błędów na wszystkich forach, oraz w życiu wynika z pośpiechu, oraz negatywnych emocji.
Ktoś składając mi życzenia , stwierdził. że takich emocji ( negatywnych..) nie posiadam - tak jest w istocie.
Co mnie bardzo cieszy - ten pogląd wyraziła osoba obca, tylko na podstawie mojego pisania , ergo - sposobu bycia.
No, teraz zaczynam powoli cos rozumiec. Tylko o ktorego Macka tu chodzi i czy mamy pewnosc, ze to nie przypadek. [...]
Wyjaśniam:
1) Niejaki Przykopa ma na imię Andrzej - chyba, że pisząc do mnie w Nowy Rok zmienił swoje personalia (imię..)
2) Nie ma trudności w odróżnieniu Macieja od Maćka vel Maciusia - tak się do Nich zwracam..
c.b.d.d. = ''co było do dowiedzenia'' = termin matematyczny..
pozdrowienia.
Edit : - Po prostu Andrzej zmienił sobie imię na Maciej, aby przykopać Maciejowi, bo robił to już dawno, jako Przykopa.
Cytat:Wysłane przez Gandalf
Niejaki Przykopa ma na imię Andrzej. Po prostu Andrzej zmienił sobie imię na Maciej, aby przykopać Maciejowi, bo robił to już dawno, jako Przykopa.

Oczywiscie wiem, ze przykopa ma na imie Andrzej, tylko mialem watpliwosci, czy to rzeczywiscie on zarejestrowal sie pod tym nieszczesnym nickiem i co zlego zrobil, bo zostalo wszystko usuniete. Wygladalo mi to na nieuzasadnione podejrzenia. Teraz oczywiscie juz tego sprawdzic nie moge. Zapewniam cie, ze jesli przykopa zlamie regulamin TEGO forum, sam przedstawie go do ukarania. A na forum jestem codziennie i przegladam je dosc dokladnie, jak rowniez moderuje zgodnie z tym, co do mnie nalezy. Roznica 8 godzin nie przeszkadza mi w kontrolowaniu sytuacji. Zreszta przeciez latwo sprawdzic, ze nie tylko mnie pominieto w dyskusji, ale 80% wszystkich moderatorow, zreszta mieszkajacych w waszej strefie czasowej. To prawda, moderuje kilka roznych forow, ale co to ma wspolnego z ta dyskusja. Na przyklad: na forum poezji drukuje swoje wiersze i nie chcialbym, aby fragmenty tych wierszy ktos umieszczal tutaj bez mojej wiedzy. Tym bardziej z napisem "Wyslane przez Pigwa". Mysle, ze sie rozumiemy.:helo:

Skrzych

Krzysiu - na tym forum to ty zamiesciles fragment mojego cytatu, nie ja.
Widzisz Zdzisławie - po raz kolejny wyciągasz błędne wnioski i na ich podstawie formułujesz błędne opinie.
Zapewniam Cię - nie dopisałem wzmiankowanego cytatu do Twojego posta ani tez nie mam absolutnie żadnej wiedzy kto (prócz ciebie) mógł to zrobić.
Pisalem, ze tamto forum nie ma nic wspolnego z tym i nie bede do tego wracal. A cokolwiek zlego sie wypisuje na tym forum, chcialbym znac i moc miec swoje zdanie.
Naprawdę???
Jesteś zupełnie pewien, że małe forum nie ma nic wspólnego z dużym forum?
Naprawdę widzisz ogrom zła, jakie wypisuje sie na dużym forum?
Podziwiam Twoje samozakłamanie, Zdzisławie.
Jeszcze raz napisales "wyslane przez Pigwa". Mam nadzieje, ze ostatni, bo nie lubie sie pieniaczyc.
Nie, Zdzisławie - z całą pewnością nie będzie to po raz ostatni.
Gdy po raz pierwszy zacytowałem
... można ich bezkarnie kłuć w oczy (...) niech się juchy wściekają....
myślałem, że po prostu uciekł Ci jakiś tekst, lub nie do końca wykasowałeś jakieś zdanie i na końcu posta pozostał taki wypierdek.
Dopiero z Twojej odpowiedzi wywnioskowałem, że są to Twoje słowa z małego forum...
Uświadomiłem sobie, jakim to zakłamanym hipokrytą jesteś, Zdzisławie - oto jedna ręką wklepujesz na dużym forum teksty wzywające do pojednania i zgody a drugą ręką na małym forum zagrzewasz do walki, a niech się tam juchy wściekają.
Gdybyś był kimś młodszym, to po prostu napisałbym, że jesteś żałosnym gnojkiem. Z racji Twego wieku nie wiem co sądzić - uważam jednak, że Takie wypowiedzi wskazują na to, że jesteś człowiekiem pozbawionym przyzwoitości i honoru. W przeciwnym razie nie postępowałbyś tak dwulicowo.
Mogę domniemywać też, że w podobnym tonie są inne wypowiedzi, np. Favity czy też Luigiego, co w odpowiednim świetle stawia również i ich wypowiedzi np. o adwentowym pojednaniu.
Powtórzę - jesteście żałośni.
W tej sytuacji o wiele wyżej cenię sobie postępowanie conrada, widać że chłop ma jaja.
Nie bronie tu zadnego przykopy,
Oczywiście, Zdzisławie, ze nie bronisz tutaj żadnego przykopy, przeciez Ty NIDGY NIKOGO nie bronisz: nie broniłeś Macieja nazywanego przez poniektórych Ratatujem, nie broniłeś mnie któremu Witek kazał wypierdalać...
tylko sposobu dzialania. Wolalbym, aby drastyczne posuniecia byly jednak dyskutowane przynajmniej z wiekszoscia czlonkow dyrekcji. 3 czy 4 osoby, to bardzo niewielki procent tej grupy.
Oczywiście, Zdzisławie - ty wolałbyś, aby prowokacyjne posty przykopy (czy kogokolwiek) wisiały sobie na forum, a my będziemy sobie radzić... i radzić... i radzić... i radzić..
A post sobie będzie wisiał... i wisiał... i wisiał...
Czy naprawdę uważasz nas Zdzisławie za frajerów?
PS. Na tamtym forum jest wielu innych, w tym czlonkow dyrekcji(o czym zapewne juz tez wiesz, choc nie wiem skad),
Chyba naprawdę uważasz mnie za frajera lub za idiotę - przecież wystarczy na stronie Witka kliknąć w odnośnik prowadzący do małego forum a na dole strony jest lista uzytkowników obecnych na forum - każdy w każdej chwili może to zrobić - w tym momencie (19.40) na malym forum jest Witek i Saks, a przed chwila był m.in. kguser. Bywa też (co oczywiste FaWitek, tfu, Favita, Reynevan, Gardener i inni.
a czepiasz sie tylko mnie. Wszyscy na tamtym forum tez maja swoje rozne opinie, choc do niedawna wielu z nich ceniles ( a teraz masz ich za glupcow).
Znowu Zdzisławie wyciągasz błędne wnioski na podstawie błędnych przesłanek.
NIKOGO nie uważam za głupca.
W ŻADNEJ moje wypowiedzi nie znajdziesz takiego stwierdzenia.
Jestem zbyt doświadczonym przez kruchość swego istnienia...
To, ze tam sobie se soba dyskutujemy, to nasza prywatna sprawa, bo i forum jest prywatne i nic z tego nie powinno wyjsc poza to forum. Jesli w jakis tajemniczy sposob podkradacie sie do niego, to wcale nie znaczy, ze wolno wam to wykorzystywac to tutaj.
A dyskutujcie sobie, nie mam nic przeciwko temu. Rozmawiajcie o miodach, winach, nalewkach i o dupie Maryni.
Mój sprzeciw budzi Twoje faryzejskie zachowanie - będąc członkiem funkcyjnym dużego forum działasz jednocześnie przeciw niemu nawołując na małym forum do działań prowokacyjnych wobec innych członków funkcyjnych dużego forum.
Ja szanuje regulamin tego forum i dlatego tu nie napisze, co o tym mysle. Myslalem, ze porozumialem sie z innymi w sprawie tej przykopy a tu znowy ty. Logicznie myslac, wyglada mi to na zwykla zaczepke, a ja jej wcale nie szukam.
Czasem wydaje sie, ze ktos probuje mnie sprowokowac, ale ja nie jestem Witek i potrafie zapanowac nad emocjami.
Oczywiście, Zdzisławie Wspaniały, Słońce Karpat, Sudetów i Salt Lake City...
Ech, szkoda mi czasu na komentarz...

Krzysztof

PS Teraz biegnij ratlerku na małe forum zdać relację swemu panu z tej wielkiej niesprawiedliwości jaka Cię spotkała...
Witaj, Pigwo..
Pozwolisz, że zgodnie z moją poranną , a dzisiejsza obietnicą w tej kwestii - Twoją odpowiedź sobie przemyślę.
Szalenie starannie...
Z racji zawodu, tudzież wiedzy, czy nieskromnie twierdząc - mojej erudycji - takowy mam zwyczaj - niestety, albo stety..
Ze już nie wspomnę o formie mojej odpowiedzi - co rzecz oczywista - łączy sie ze zdaniem poprzednim - jak wyżej.
Ponieważ słowo pisane nie zawsze uwzględnia intencje piszącego - a zatem posiadać może podwójne oblicze.
Wylatuje ono ptaszkiem , ergo, serwerem - klawiaturowo - a wraca stoma wołami.. jak świat (internetowy..) długi i szeroki...
Jesteś dostatecznie Inteligentny, aby z wstępnej mojej wypowiedzi wyciągnąć odpowiednie wnioski - nieprawdaż?
Miłego, obecnego dnia u Ciebie, zaś ja - idę spać.
Bo : "Ranek jest mądrzejszy od wieczoru " - przysłowie arabskie.
Przesyłam Ci stosowne pozdrowienia - Tobie udanego dnia , zaś sobie - miłych snów.
Michał.
Cytat:Wysłane przez Skrzych
....jesteś żałosnym gnojkiem. ....
Teraz biegnij ratlerku na małe forum ...

Bez komentarza. Ciekaw jestem, czy zostaniesz za to zbanowany. Jak Witek. Widac tobie tez puszczaja nerwy.

Bez komentarza. Ciekaw jestem, czy zostaniesz za to zbanowany. Jak Witek. Widac tobie tez puszczaja nerwy.

Zwracam sie do dyrekcji o wyciagniecie wnioskow. Zostalem wulgarnie obrazony przez Skrzycha slowami calkowicie niezgodnymi z regulaminem. Mysle, ze potraficie byc konsekwentni, jak w przypadku Witka. Ja osobiscie nie widze roznicy w postepowaniu obydwoch. Wiele razy odsuwalem sie od tej bezprzedmiotowej dyskusji i zawsze Skrzych do niej wracal, aby mi w koncu ublizyc. Nie bede tego wyciagal na forum publiczne, ale oczekuje zajecia stanowiska. Wydruk z tej dyskusji bedzie przedstawiony na Walnym do oceny przez szersze grono, aby wiedzieli, ze nie wszyscy sa tacy regulaminowi i ze nie tylko Witek posuwa sie do obelg w stosunku do do innych.
Witam.
Całe szczęście, że jest już rano, a mnie się dobrze spało:
Skrzych napisał :" Gdybyś był kimś młodszym , to napisał bym..[...
- tu: następuje cytat zupełnie przekręcony tendencyjnie ...] - prawda?
Ja naprawdę potrafię czytać - skończyłem przecież szkołę podstawową.. mogę dostarczyć świadectwo..:big:...

- pigweńku - miłych snów życzę..nie będziesz chyba chrapał zbyt głośno, czyż nie? ...
Gandalf.
Cytat:Wysłane przez Gandalf
Niejaki Przykopa ma na imię Andrzej. Po prostu Andrzej zmienił sobie imię na Maciej, aby przykopać Maciejowi, bo robił to już dawno, jako Przykopa.

Oczywiscie wiem, ze przykopa ma na imie Andrzej, tylko mialem watpliwosci, czy to rzeczywiscie on zarejestrowal sie pod tym nieszczesnym nickiem i co zlego zrobil, bo zostalo wszystko usuniete. Wygladalo mi to na nieuzasadnione podejrzenia. [...] Zapewniam cie, ze jesli przykopa zlamie regulamin TEGO forum, sam przedstawie go do ukarania.[...]
Witam...
..Powyższe, wszystkie wypowiedzi z różnych postów pigweńki świadczą, że rację ma Skrzych...
A ja pozostawałem w błogiej nieświadomości, że czasem diabeł lubi sobie ogonem - ogonkiem raczej..heh..:lol:..:big:.. - na mszę podzwonić..
A niech sobie dzwoni - nic nie będzie słychać - ogonek cieniutki, wiernych zaś mało cuś..
Pozdrowienia dla...Krzysztofa, rzecz oczywista...
Gandalf.