Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: tarninowe i co dalej?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Dojrzewa ubiegłoroczne wytrawne wino z tarniny. Samo w sobie ma bardzo charakterystyczny smak, który mi akurat nie do końca odpowiada. Mam w związku z tym pytanie co można jeszcze z tym winem zrobić... poddać po prostu działaniu czasu, który mile je wyłagodzi, może dokonać kupażu (skupażowałem już z wiśniowym - udany eksperyment) z DR?, a może macie jakieś inne sprawdzone przepisy i doświadczenia z tym winem?
Wg mnie dobrze bedzie sie komponowalo z czarnym bzem. Narazie w trakcie produkcji. Jeszcze czarna porzeczka czeka na tarnine.
Mnie tarninowe solo bardzo pasuje, ale robiłam również kupaż z głogowym, czy raczej głogowe z tarninowym oraz robiłam rodzynkowe z tarniną.
Tarninowe to po dwóch latach pokazuje jakie jest wspaniałe.