Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Migrenki
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Ostatnio poznałem dość ciekawy ala drink :) ..nie ubliżając babski "drink" tzw. migrenki.. a mianowicie robi się to tak:

potrzebne:
sprite/kilka cytryn/wódka:

wykonanie:
Do kieliszka wlewa sie wódkę, później sprite..(pół na pół) odrobine cytryny.. i przykrywa się kieliszek połową cytryny a później puka,uderza o stół (byle nie szklany:) ) aby sie cała mieszanina wstrząsneła i szybko pije..

relacje:
Dość ciekawy sposób na kontaktowy wieczór bowiem ilość alkoholu jest mała..Dużo się wykonuje czynności powiązanych, kontakotwych, podaje się np. cytrynę to butelkę itd.. Ja na przykład i tu podając kolejny przepis, zapijałem wiśniówka lubelską z neste (napój herbaciany)..(jestem uwarunkowany genetycznie:glowa_w_mur: i panie były w takim stanie że odstawałem od normy :diabelek: i musiałem sobie pomóc:hahaha: ) a piłem sam z 4 paniami.. Ogólnie taki bajer bo tak naprawde to drink z sprite'm w szklance.. ale nie miłosiernie fajna zabawa..
pozdrawiam.. wypróbojcie w gronie
Gdzie ja znajdę 4 panie do picia wódki ze spritem... :mad: Jedna nie lubi sprite, druga wódki jako takiej, trzecia cytryny a czwarta musi nas odwieźć do domów.
A poważnie, to jak już piję drinka to wolę pomieszać normalnie parasolką :big: Stukanie kieliszkiem w pewnym stanie źle się kończy...
:niewiem:szukaj chłopuuuf... byle Twój nie widział... :P:tuptup:

Jak pisałem to po prostu jest bajer ale jak piszesz lepiej mieszać ....:spoko:bo na imprezie 2 kieliszki poszły do wymiany... :) .....eeee... może w tym cała "frajda":polewam:....było naprawdę śmiesznie .. Jak nie wierzysz w migrenki to zrób sobie żubrówkę z ogórkiem podałem przepis.. jest naprawdę godna polecenia..;)......... tylko uważaj żeby migreny nie dostać :P