Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: czasopismo świat alkoholi
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Hejka. W stopce mam link do czasopisma ogolnie traktujacego o alkoholach ale jest w nim male "conieco" o winie.

Moje pytanie: spotkaliscie sie juz gdzies z tym czasopismem? w jakiej formie pisane sa tam artykuly?
Istnieje miesięcznik "Świat Win" wydawany przez agencję MIRIAM MEDIA 61-245 Poznań,osiedle Rusa 31/1. tel 061-8779138. E-meil pakula@swiatwin.pl
Pismo bardzo "w temacie" ,podaje aktualności na rynku winiarskim i oceny gatunków w b. fachowy sposób. Zawiera także wiele wiedzy na tematy winiarskie z calego świata. Sa tutaj także opisywane przysmaki rożnych kuchni oczywiście zawsze z myślą o winie. Miesięcznik ten prenumerowałem 4-ry lata i polecam go innym.....:helo:
Nie czytałem dotąd Świata Alkoholi, ale czytałem kirka roczników kwartalnika Świat Win: http://swiatwin.pl/aktualnosci.htm
Wg mnie czasopismo bardzo skromne, choć dla prenumeratorów są niezwykle hojni - po prenumeracie rocznika dostałem wiele numerów archiwalnych za darmo. W czasopiśmie znajduje się zwykle jeden lub dwa artykuły wyjazdowe oraz jakaś recenzja wina, coś z kulinariów i w sumie tyle. Artykuły i felietony są mocno 'sterowane' przez sponsorów i firmy reklamujące się w czasopiśmie.
Pozdrawiam, Nikodem
Co do pisania pod sponsorow to się zgadzam. Jest to jednak obecnie powszechne we wszystkich czasopismach gdzie można cokolwiek zareklamować . Takie czasy!

Pozdrawiam..:helo:
No ja tylko zaprzyjaźniłem się na stałe z dwumiesięcznikiem "Magazyn Wino" i to zapowiada się długa przyjaźń..
http://www.magazynwino.pl/aktualny_numer/
Poszukuje archiwalne wydania czasopisma Wino i Styl. Wydawca nie wydaje juz tych czasopism, ale sklep Bodega istnieje dalej w Krakowie. Dzwonilem tam, ale potraktowano mnie tam, jakbym chcial cos za darmo i do tego bez ich wiedzy!! Dziwni ludzie. Dzis kazdy cieszy sie z nowego klienta, a oni jakby sprzedawali wino tylko sobie...antypatyczni. Odkupie po dobrych cenach brakujace mi egzemplarze. A moze ktos wie, gdzie jeszcze mozna szukac? Za wskazowki bede wdzieczny....