Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: NEW GIRLFRIEND OF THE MOON!
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Melduję z wrodzonej skłonności do plotkarstwa, iż nowiutka girlfriend Moona odwiedziła Moczydło. Jest przeurocza, miła, zgrabna, mądra, utalentowana, ciekawa świata, lubi wina i nalewki, docenia naszego Moona, a Moon jest radosny, o co nam wszystkim chyba chodzi najbardziej.
To tylko pogratulować Arkowi, to dobry człowiek, niech ma pociechę w życiu, bo "świat stworzony jest dla dwojga".
Dowiedzieliśmy się o tej nowinie z tego tematu. Czy jest to aż tak istotna wiadomość, że trzeba aż zakładać nowy temat? Narodziny, ślub są wartościowymi informacjami, którymi warto się dzielić, ale nowa dziewczyna?

Maciek OiM

Aaaaa gdzie fotka, bo ja nadal pamiętam Magdę...

Maciek OiM

Magdaleno, żegnaj... :(

Czy to znaczy ,że Moon do nas wraca?
Bo ostatni pisał że nie będzie go tu zbyt często ,czy coś w tym stylu.
Myslę, że wszystko jest ważne, a temat można zawsze wykasować... Moon jest kultowy, więc nic nie szkodzi poplotkować, jak nikogo to nie zaciekawi, to wątek usnie sam.

Skrzych

O Magdaleeeno, Magdaleenoo...
Choć dla wszystkich jesteś, nie ma Ciebie nikt...

:placze:

Krzysztof

Maciek OiM

Ej tam Skrzychu, jako staremu kamratowi (który niegdyś roztkliwiał się nad szczegółami anatomicznymi mojej żony) mogę zakomunikować że "nowa Akusiowa" jest godna :) Na PW masz koordynaty :)

Szok, nie wiedziałam, że z winiarzy tacy plotkarze :P Aż strach się teraz na zlocie pokazać... ;)
Kochana, gdyby to dotyczyło innego winiarza, pies z kulawą nogą by się tym nie zainteresował. Ale Moon jest dobrem ogólnonarodowym i bez niego to Forum byłoby mniej ciekawe.

Maciek OiM

Powiem tak - nareszcie moon przestanie mieć minimalistyczne etykiety. Popatrzcie na galerię Gosi - firewarriora
A plotkarzem jestem, a jakże :)

Skrzych

Cytat:Wysłane przez Maciek OiM
Ej tam Skrzychu, jako staremu kamratowi (który niegdyś roztkliwiał się nad szczegółami anatomicznymi mojej żony)
O żesz... to przeca była tajemnica... ;)
Cytat: moge zakomunikować że "nowa Akusiowa" jest godna :) Na PW masz koordynaty :)
Już ją lubię :big:
Cytat:Wysłane przez Maciek OiM
<ciach>
Popatrzcie na galerię Gosi - firewarriora
<ciach>
Małgosiu - podpowiedz:
http://gosia-firewarrior.deviantart.com/...r-98033996
wygląda znajomo. Zauroczenie Stasysem?

Krzysztof
@ Skrzych: Raczej fascynacja historią medycyny i maskami szarlatanów, którzy podczas epidemii dżumy (gdy prawdziwi lekarze dali już za wygraną i uciekli z dala od zarazy) sprzedawali zioła i inne niby skuteczne leki...

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/co..._peste.jpg <- tak właśnie wyglądali.

O Stasysie pierwsze słyszę, ale na szczęście istnieje coś takiego jak Google :D

Moon też ma galerię na Deviantarcie tak swoją drogą... http://urodzonyozmierzchu.deviantart.com/gallery/
Obie galerie obejrzałem, wystarczył mi Sandman, żeby wydać ocenę jak najbardziej pozytywną :diabelek:. No i naturalnie, witaj w naszym gronie! Zaproszenie z Facebook'a pozwoliłem sobie wysłać.
A ja z pozycji starszej pani, która wiele przeżyła i widziała wiele oraz potrafi to i owo zaobserwować, powiem (teraz mogę, bo wcześniej mi nie wypadało) - Moon, właściwa decyzja.
cyt. "Czasem warto skorzystać z prawa do milczenia..."
Nie dzielcie skóry na niedźwiedziu... chyba, że całe życie już przewidzieliście.
"Firewarrior" ?
Walczysz ogniem ? ;)

Nie wiedziałem, że pod tym płaszczykiem delikatności kryje się taki groźny wojownik.
Z drugiej strony profesja wojownika stoi nieco w opozycji z tą medycyną. Kiedyś coś weźmie górę jak w walce drożdż kontra pirosiarczyn ;)
Cytat:Wysłane przez Mordimer
.......Z drugiej strony profesja wojownika stoi nieco w opozycji z tą medycyną. Kiedyś coś weźmie górę jak w walce drożdż kontra pirosiarczyn ;)

Ale tylko z odpowiedniego połączenia drozdza i piro wyjdzie dobre winko. A lekarz mordując zastępy bogu ducha winnych bakterii uleczy pacjenta. Tak aby mógł znów cieszyć sie winkiem u boku - czego wszystkim życzę.

PS na prawdę straszni z was plotkarze ;-)
Obserwowałam wczoraj, z nudów, liczbę wejść na wątek o girlfriendce. I w ciągu godziny i 5 minut było aż 100 osób tym faktem zainteresowanych. Tymczasem tematy fermentacji, dojrzewania, klarowania i bulgotania miały srednio 20 wejść w ciągu tej godziny.

Taaaa...i na tym właśnie żeruje pudelek i takie tam. :diabelek:
Cytat:Wysłane przez Zdzisława
Obserwowałam wczoraj, z nudów, liczbę wejść na wątek o girlfriendce. I w ciągu godziny i 5 minut było aż 100 osób tym faktem zainteresowanych. Tymczasem tematy fermentacji, dojrzewania, klarowania i bulgotania miały srednio 20 wejść w ciągu tej godziny.
Nie jest to powód dumy, w każdym razie mam nadzieję, że nie jest to symptom do zmiany profilu Forum. To jest Forum Domowych Winiarzy, a nie plotkarzy.
@Mordi: A zdarzało mi się bawić w coś takiego jak firedancing/poi, stąd ksywa... http://urodzonyozmierzchu.deviantart.com...-119473429 Akuś mnie nawet obfocił niedawno ;)
A ja w swojej naiwnej duszy myślałem, iż to jakiś strażak (walczący z ogniem).
Galerię obejrzałem, potwierdzam jest całkiem niezła. :chytry:

Wspólne spacery przy księżycu?
Ja sie przyznam ze mnie od tematu bardziej zainteresował fakt ze temat założyła Zdzisława.
Stron: 1 2