Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Pełen sukces
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Cytat:Wysłane przez mamcar
Zbaczajac na ten offtop: sprzedaz "czegos" gdzie alkohol jest gratis jest legalna?
Tak. Pod warunkiem że spełnisz odpowiednie wymogi.
W naszym rozumieniu - nie. [to jest sprzedaż etykiet na butelkach wypełnionych 'płynem' w celu obciążenia coby butelka na wietrze się nie wywróciła ;)
Było już wałkowane o sprzedaży 'łączonej' itp. Na winogronach również.
Ja nie rozumiem po co się od razu rejestrować. Problem pojawia się dopiero jak chcesz sprzedawać wino. A na początek przecież i tak trzeba wyhodować winogrona. To jest proste: Zbierz winogrona i sprzedaj, a część sprzedaj sobie. Zrób wino i zobacz jak to idzie... ale prywatnie.

Zaproś rade wsi i powiatu, na uroczystą inaugurację sezonu, spij, przepytaj, puść do domu z prezentami w postaci butelek z płynem i sprawa załatwiona: za rok masz fabryczkę i nikt jej nie skontroluje!!
tiaaa a najlepiej obiecać radzie wsi i powiatu udziały w firmie albo regularny sponsoring i dostawy z każdych przetworzonych zbiorów, sami Ci powypełniają wnioski i zatwierdzą :diabelek:
Zawsze tak jest... intencje dobre ale tylko intencje...
Cytat:Wysłane przez racuss Zawsze tak jest... intencje dobre ale tylko intencje...
Ja już sam nie wiem. Może i ktoś tam "na górze" (nawet chyba wiem, kto) miał i dalej ma dobre intencje, a nawet włożył dużo wysiłku w sprawę. Ale cała reszta decydentów ma po prostu złe intencje. Bo przecież nie są aż takimi idiotami.
Wydaje mi się, że nie ma sensu głupio gadać... bo to i tak nic nie zmieni.

Czy ktoś wie, gdzie można znaleźć, szczegółowe przepisy odnośnie prowadzenia winnicy i wytwarzanie wina w Polsce ?

A, to chyba reakcja winnic na kontrole:
http://biznes.onet.pl/2,1991225,wiadomosci.html
Cytat:Wysłane przez Fester
A, to chyba reakcja winnic na kontrole:
http://biznes.onet.pl/2,1991225,wiadomosci.html
No cóż.
Za parę dni jadę na Konwent ... Zobaczymy jakie będą nastroje - raczej wiadomo jakie ;)
Pozostaje;
- dla olewających prawo przejście do podziemia,
- dla szanujących prawo wniesienie do Sejmu projektu ustawy delegalizującej IJHARS. Wystarczy zebrać co najmniej 100 tys. obywateli posiadających czynne prawo wyborcze do sejmu.
Stron: 1 2