Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Konkurs fotograficzny.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3
Ogłaszam konkurs fotograficzny na zdjęcia o tematyce winiarskiej,nalewkarskiej,lub miodosytniczej.

Celem konkursu jest stworzenie bazy fotografii do wykorzystania np przy tworzeniu kalendarza.

Konkurs podzielimy na dwie tury
-zima/wiosna z terminem zamieszczania prac do końca czerwca,
-lato/jesień z terminem zamieszczania do końca września

Każdy może zamieścić maksymalnie cztery zdjęcia w jednej turze czyli łącznie osiem.
Nagradzamy zwycięskie zdjęcie każdej tury nagroda 100 PLN na zakupy + forumowe gadżety

Potem zliczymy przyznane punkty w każdej turze,dla uproszczenia od 10 do 1 za zdjęcia od 1 do 10 i jak proponował Servator trzy osoby z największą liczbą punktów otrzymają nagrody,100 PLN + butelka trunku [miodu lub nalewki]

Zdjęcia zamieszczamy na forum w regulaminowych rozmiarach,a w lepszej rozdzielczości wysyłamy na skrzynkę mailową Którą założył Jurdziu,on zajmie się zbieraniem i udostępnianiem zdjęć w wysokiej rozdzielczości,wkrótce opisze wkrótce co i jak

Z tych zdjęć + inne własne ,dowolnie obrobione i niekoniecznie z tego roku, będą mogli korzystać graficy,którzy wezmą udział w konkursie na kalendarz.Ten konkurs ogłosimy w październiku tak by w listopadzie rozstrzygnąć i wydrukować.
Nagrodę w konkursie graficznym ufunduje zarząd zgodnie z wcześniejszymi sugestiami.Dorzucę coś gdy zdobędę fundusze lub nagrody rzeczowe.

Uwaga wolno wykorzystywać wyłącznie zdjęcia do których posiadamy prawa ,czyli własne pochodzące z dowolnego okresu i dowolnie obrobione ,lub zdjęcia od kogoś kto nam zezwolił na ich wykorzystanie np rodziny znajomych.
W konkursie nie mogą brać udziału zdjęcia ściągnięte z sieci nawet jeśli są ogólnie dostępne za free.

Zamieszczający zdjęcia w konkursie ,automatycznie wyraża zgodę na wykorzystanie zdjęć przez osoby trzecie do celów forumowych np do kalendarza .

Witam

Od razu tłumaczę idee konta pocztowego, ma ono przede wszystkim odciążenie forum, a także ma dać możliwość każdemu forumowiczowi na obejrzenie zdjęcia w orginalnym rozmiarze tj. takim jak pokazuje je autor. Co do skrzynki to ma ona 10 GB i już istnieje na serwerze http://www.o2.pl . Podaję adresy:

winiarze@o2.pl
winiarze@tlen.pl
winiarze@go2.pl
winiarze@prokonto.pl

hasło jest jedno:

winiarz

Mam jeszcze jedną prośbę OGROMNĄ : Nie wysyłajcie z pomocą Outlock lub Express gdyż nieumyślnie pobierzecie dane, które są na skrzynce głównie dla was.

Co jakiś czas będę osobiście czyścił pocztę typu SPAM, a także archiwizował na dysku zdjęcia tak na wszelki wypadek.

Pozdrawiam i zapraszam do udziału w konkursie
Maciej
No to ja zacznę. Szkoda tylko, że można zamieścić tylko cztery zdjęcia. Od ostatniego projektu kalendarza troszkę pstrykałem fotek i kilka się ich nazbierało. Ciężko mi stwierdzić co może się spodobać, ja mam swój gust, a Forumowicze mogą mieć swoje zdanie w tej kwestii. No ale reguł należy się trzymać, więc zaczynamy. Zapraszam do obejrzenia zdjęć w oryginale, zdecydowanie lepiej wyglądają w oryginale. Na pocztę wyslę je jutro wieczorem.
Marek

EDIT. Już wysłane na winiarze@o2.pl
Drugie:
Trzecie:
I czwarte:
witam,
wstawiam dwie fotki swojej DR podczas pracy
pierwsza:
druga:
To i ja coś dodam :)
Zdj1
"szklany sad"
Zdj 2
"aroniowy ShrOn" :P
Mam dwa zdjęcia , tarnina i orzechy może się nadadzą?
Nie pytaj dawaj, to jest konkurs,każdy może wziąć udział ,każdy może wygrać.
Już wkrótce zamierzam kupić aparat cyfrowy,więc może zdążę wysłać fajną fotkę :big: :lol:
To i ja dołączę zdjęcia

Głóg :

DR

DR

Plecionka!!
Ja nie pytałem lecz wydawało mi sie że wysyłam.Fotki nie chcialy wchodzić więc je kompresowałem aż stały się nie do konkursu a i tak nie weszły.Teraz to już chyba ich nie poślę o czym ze smutkiem informuję.::nie:
Cytat:Wysłane przez Tadeusz
Plecionka!!
Ja nie pytałem lecz wydawało mi sie że wysyłam.Fotki nie chcialy wchodzić więc je kompresowałem aż stały się nie do konkursu a i tak nie weszły.Teraz to już chyba ich nie poślę o czym ze smutkiem informuję.::nie:
Tadeusz,
głowa do góry! Tutaj wklej tylko miniaturkę, a zdjęcie w oryginalnym rozmiarze wyślij na pocztę i tam zobaczymy jak to zdjęcie prezentuje się naprawdę. Śmiało, do roboty!
Marek

Maciek OiM

Tadeusz - a jaka nazwę miał plik ze zdjęciem? Czy przypadkiem nie było w nazwie polskich liter?

Nie było,posłuchałem któregoś z kolegów informującego o tym , Zmienilem nazwę folderu ze "zdjęcia" na foty i zadziałalo. Nie zawsze jednak. jak wykazał ten przypadek,Wyszło mi natomiast, przesłanie fotki róży, ktora jednak przeleżała calą dobę od wczoraj, w jakimś schowku serwera. Będę próbował jeszcze dla treningu przeslać te orzechy bo tarnina jest już nie do użytku. :helo:
orzeszki---- nie wchodzą ,ale a propos...poczekam na sezon orzechowy ktory jest tuż tuż, co do tarniny to dopiero w jesieni. Ja te zdjęcia popsułem tymi kompresjami bo nie wykonałem kopii.
tu masz praktyczny kurs jak przygotować zdjęcie do wklejenia na forum:
http://wino.org.pl/forum/showthread.php?tid=4451

podeślij też na pocztę to każdy zobaczy zdjęcia w pełnej krasie !!!
Drodzy ,zdjęcia piękne ,ale zapraszam innych uczestników.
To ja zaprezentuję może rodzinkę która zamieszkała w mojej winniczce ;)
[Obrazek: 5b27d23035777622m.jpg]
hmm... szkoda, że wszystkie zdjęcia bedą pewnie w orientacji poziomej, plany były inne ;) ale trudno :)
Stron: 1 2 3