Użytkownicy przeglądający ten dział: 1 gości
Poddziały w "Technologia win domowych oraz miodów pitnych"
  Dział Wątków Postów Ostatni post
Dział dla początkujących
Każdy początkujący winiarz może tutaj zadawać pytania dotyczące wytwarzania wina.
1.736 25.843 Vermouth'y Wacka 2017
10-06-2022, 19:56
przez tata1959
Podstawy technologii...
Jak uzyskać sok, jakich użyć drożdży, sporządzanie nastawów i obliczenia.
Poddziały:
Drozdże, pożywki i MD (matka drożdżowa),
Drożdże aktywne, i 15 więcej.
3.774 44.289 Klarowin 2 wywołał zmętni...
25-01-2022, 15:20
przez gynek63
Wina gronowe
Specyfika wyrobu win gronowych (bez dodawania cukru).
142 2.751 Gronowe - KROK PO KROKU (...
18-03-2022, 22:16
przez Olen
Wina winogronowe
Specyfika wyrobu win z winogron (z dodatkiem wody i cukru).
712 11.548 Winogronowe - PIERWSZE WI...
17-02-2022, 16:24
przez danik
Wina owocowe
Specyfika wyrobu win domowych z wszelkich owoców.
Poddziały:
Maliny i Jeżyny,
Czeremcha, i 11 więcej.
2.313 42.115 Jabolex-eksperyment czy z...
30-05-2022, 22:13
przez bombluje
Wina kwiatowe
Rozmowy na temat wszelkiego rodzaju win kwiatowych oraz ich produkcji.
123 4.210 Wino z Zielonej Herbaty z...
10-04-2022, 13:57
przez te kiero
Wina zimowe
Domowy wyrób win w czasie, gdy świeżych owoców brak.
Poddziały:
Ryż i zboża wszelakie,
Owoce suszone, i 3 więcej.
939 18.885 Wino z rodzynek sułtanek
03-04-2022, 12:58
przez mnich71-71
Miody pitne
Rozmowy na temat wyrobu domowych miodów pitnych.
1.364 22.780 Jakie drożdże do miodu pi...
24-03-2022, 22:39
przez Boullii
Technika degustacji
3 84 Szkło do degustacji - ilu...
14-10-2021, 14:15
przez alskarus