Użytkownicy przeglądający ten dział: 1 gości
Poddziały w "Technologia win domowych oraz miodów pitnych"
  Dział Wątków Postów Ostatni post
Dział dla początkujących
Każdy początkujący winiarz może tutaj zadawać pytania dotyczące wytwarzania wina.
1.693 25.522 Balon a pusta przestrzeń
10 godzin(y) temu
przez vanKlomp
Podstawy technologii...
Jak uzyskać sok, jakich użyć drożdży, sporządzanie nastawów i obliczenia.
Poddziały:
Drozdże, pożywki i MD (matka drożdżowa),
Drożdże aktywne, i 15 więcej.
3.771 44.269 Drożdże piekarskie.
14-09-2021, 10:37
przez kaminskainen
Wina gronowe
Specyfika wyrobu win gronowych (bez dodawania cukru).
142 2.745 Drożdże do win gronowych
14-07-2021, 16:26
przez vanKlomp
Wina winogronowe
Specyfika wyrobu win z winogron (z dodatkiem wody i cukru).
708 11.512 Kupne winogrona mołdawski...
12-08-2021, 11:46
przez gynek63
Wina owocowe
Specyfika wyrobu win domowych z wszelkich owoców.
Poddziały:
Maliny i Jeżyny,
Czeremcha, i 11 więcej.
2.304 42.041 Słodkie wino z wiśni.
23-09-2021, 14:09
przez drajla
Wina kwiatowe
Rozmowy na temat wszelkiego rodzaju win kwiatowych oraz ich produkcji.
123 4.209 Wino z kwiatów lilaka pos...
Wczoraj, 13:11
przez kaminskainen
Wina zimowe
Domowy wyrób win w czasie, gdy świeżych owoców brak.
Poddziały:
Ryż i zboża wszelakie,
Owoce suszone, i 3 więcej.
935 18.860 Wino z jagód suszonych
02-09-2021, 08:36
przez Semele
Miody pitne
Rozmowy na temat wyrobu domowych miodów pitnych.
1.355 22.732 Czwórniak. i Dylemat pocz...
09-08-2021, 11:44
przez alskarus
Technika degustacji
3 81 Szkło do degustacji - ilu...
23-09-2021, 14:47
przez vanKlomp