Użytkownicy przeglądający ten dział: 1 gości
Poddziały w "Technologia win domowych oraz miodów pitnych"
  Dział Wątków Postów Ostatni post
Dział dla początkujących
Każdy początkujący winiarz może tutaj zadawać pytania dotyczące wytwarzania wina.
1.805 26.285 Fermentacja nie ruszyła -...
7 minut(y) temu
przez MKarol
Podstawy technologii...
Jak uzyskać sok, jakich użyć drożdży, sporządzanie nastawów i obliczenia.
Poddziały:
Drozdże, pożywki i MD (matka drożdżowa),
Drożdże aktywne, i 15 więcej.
3.784 44.354 Odkażanie\\czyszczenie ba...
21-08-2023, 17:55
przez Limbus
Wina gronowe
Specyfika wyrobu win gronowych (bez dodawania cukru).
145 2.768 POMOCY bo nie mogę sobie ...
22-03-2023, 08:23
przez luto81
Wina winogronowe
Specyfika wyrobu win z winogron (z dodatkiem wody i cukru).
719 11.591 Cukier z winogron
06-05-2023, 11:21
przez maciek19660714
Wina owocowe
Specyfika wyrobu win domowych z wszelkich owoców.
Poddziały:
Maliny i Jeżyny,
Czeremcha, i 11 więcej.
2.330 42.227 Szara reneta/koksa + grus...
07-09-2023, 12:00
przez TEQUILA
Wina kwiatowe
Rozmowy na temat wszelkiego rodzaju win kwiatowych oraz ich produkcji.
124 4.223 Wino z płatków dziekiej r...
28-07-2023, 19:47
przez jawormcz
Wina zimowe
Domowy wyrób win w czasie, gdy świeżych owoców brak.
Poddziały:
Ryż i zboża wszelakie,
Owoce suszone, i 3 więcej.
941 18.894 Wino ryżowe - Pomocy
04-02-2023, 13:02
przez bigosikk
Miody pitne
Rozmowy na temat wyrobu domowych miodów pitnych.
1.389 22.975 Trójniak sycony na miodzi...
17-09-2023, 18:55
przez michal79
Technika degustacji
3 84 Szkło do degustacji - ilu...
14-10-2021, 14:15
przez alskarus