Użytkownicy przeglądający ten dział: 1 gości
Poddziały w "Technologia win domowych oraz miodów pitnych"
  Dział Wątków Postów Ostatni post
Dział dla początkujących
Każdy początkujący winiarz może tutaj zadawać pytania dotyczące wytwarzania wina.
1.667 25.310 Jaki pojemnik fermentacyj...
Wczoraj, 08:17
przez Zbyszek T
Podstawy technologii...
Jak uzyskać sok, jakich użyć drożdży, sporządzanie nastawów i obliczenia.
Poddziały:
Drozdże, pożywki i MD (matka drożdżowa),
Drożdże aktywne, i 15 więcej.
3.768 44.246 Petarda czyli Aromatic Wi...
19-06-2021, 10:25
przez tata1959
Wina gronowe
Specyfika wyrobu win gronowych (bez dodawania cukru).
141 2.744 Najlepsze wino gronowe - ...
06-03-2021, 09:10
przez vanKlomp
Wina winogronowe
Specyfika wyrobu win z winogron (z dodatkiem wody i cukru).
708 11.509 Jak "podbić" smak wina
17-02-2021, 22:46
przez maciek19660714
Wina owocowe
Specyfika wyrobu win domowych z wszelkich owoców.
Poddziały:
Maliny i Jeżyny,
Czeremcha, i 11 więcej.
2.293 41.897 Prośba o korektę przepisu
5 godzin(y) temu
przez on995
Wina kwiatowe
Rozmowy na temat wszelkiego rodzaju win kwiatowych oraz ich produkcji.
123 4.196 Wino z kwiatów czarnego b...
9 godzin(y) temu
przez Deadris
Wina zimowe
Domowy wyrób win w czasie, gdy świeżych owoców brak.
Poddziały:
Ryż i zboża wszelakie,
Owoce suszone, i 3 więcej.
933 18.852 Eksperyment, nowa baza do...
15-06-2021, 12:09
przez Deadris
Miody pitne
Rozmowy na temat wyrobu domowych miodów pitnych.
1.355 22.726 Czwórniak. i Dylemat pocz...
15-06-2021, 12:55
przez Boullii
Technika degustacji
3 78 Degustacje różnych trunkó...
16-03-2019, 20:28
przez markerzy