Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jesteś tu nowy? Przywitaj się z nami.
Hej,

jestem tu od dawna, ale musiałem zmienić konto z 'ts' na 'tsulej'. Stare konto szlag trafił. I w związku z tym witam się jako tsulej :)
Działam z winami, nalewkami, piwami i serami (także chleby, ale tu nie ma takiego działu).

Tomek
Odpowiedz
Witam,

pragnę powitać Szanowne Grono Forumowiczów, autorów skarbnicy wiedzy świata nalewek /i nie tylko :) /, bowiem w tę stronę skierowałem swój wzrok / inne zmysły również / i w roku 2010 zaczynam ambitną przygodę na tym polu.
Trzymajcie kciuki.

Andrzej
Odpowiedz
Witaj na forum, z forum korzystaj, nastawiaj i chwal się czasami swoimi sukcesami:)
Odpowiedz
Witam wszystkich forumowiczów

Czytam Wasze forum już jakieś 2 latka i oczywiście było mi bardzo pomocne.
Z waszą pomocą nastawiłem już winka z: winogrona, wiśni, jabłek, mirabelek (czerwonych), głogu, dzikiej róży i aroni.
Mieszkam na wsi i to blisko lasu więc jak chodzi o owoce to mam dobrobyt a i znajdzie się i kilku sąsiadów, którym nie chce się obrywać własnych drzewek owocych.

Pozdrawiam wszystkich
Maciek
Odpowiedz
Witaj Maciek - jeszcze jak byś za sąsiada miał cukrownię.... ech marzenie.
Odpowiedz
hmm.... jestem tu jakoś od tygodnia, a może dwóch, ale dziś dopiero odkryłam miejsce, gdzie mogę się ciut przedstawić i ze wszystkimi przywitać :)

Kasia, Poznań, zarażona nagle nalewkarstwem :) Działam, tzn. nastawiam od 26 stycznia :) Już kilka zlanych stoi w piwnicy, a ja czytam, szukam, kupuję i zalewam :) Moje psy patrzą na mnie z niepokojem :),obawiają się pewnie, że jak mi zabraknie pomysłów i produktów do zalewania, to przypadkiem one skończą w słoikach :) Byłaby to tzw. cziłałówka :) A jakbym znalazła mega wielki słój, to i terierówka by wyszła :)
I tym optymistycznym akcentem witam Was wszystkich :)

Odpowiedz
optymistycznym ale chyba nie dla terierka i cziłały ;)
Odpowiedz
Witamy Cię Kasiu. Witamy także Maćka. Nastawiajcie, nalewajcie, chwalcie się dokonaniami i udzielajcie rad opierając się na swoim doświadczeniu.

Serdecznie pozdrawiam
Maciej
Odpowiedz
Zaniedbałam ten dział ostatnio, może to i lepiej dla niektórych przedpisaczy nadużywających nieistniejących w polskim języku form ...................
brrr :chytry:
@kamil - jasne, że możesz liczyć na pomoc, piszesz normalnie i bez błędów. ;)
Odpowiedz
w Poznaniu jak widzę wszystko jest MEGA :D
Odpowiedz
Witam :)

Jestem tu z Wami już od kilku nastawów, pomyślałem, że to nie fair, że ja Was widzę a Wy mnie nie ;) No więc 'klik' i wszystko się zmienia :)

nazywam się Maciek i miło mi Was poznać :)
Odpowiedz
Witamy serdecznie :)
Odpowiedz
(10-03-2010, 00:06)sammy napisał(a): Witam :)

Jestem tu z Wami już od kilku nastawów, pomyślałem, że to nie fair, że ja Was widzę a Wy mnie nie ;) No więc 'klik' i wszystko się zmienia :)

Witaj Maćku.

Skoro chwalisz się że parę nastawów masz już za sobą to zapraszam na Zlot Mazowiecki. Weź co tam masz - popróbujemy :polewam:
http://wino.org.pl/forum/showthread.php?tid=10884

No i witaj na forum.
Odpowiedz
(10-03-2010, 17:13)1stgreen napisał(a):
(10-03-2010, 00:06)sammy napisał(a): Witam :)

Witaj Maćku.

Skoro chwalisz się że parę nastawów masz już za sobą to zapraszam na Zlot Mazowiecki. Weź co tam masz - popróbujemy :polewam:
http://wino.org.pl/forum/showthread.php?tid=10884

No i witaj na forum.

Chyba jeszcze zbyt ubogi ten mój dorobek :) ale w przyszłości bardzo chętnie :)
Odpowiedz
Witam serdecznie wszystkich użytkowników :helo:, chyba przespałem :spie: przywitanie w pierwszym tygodniu ale chyba lepiej późno niż wcale.
Odpowiedz
Witaj. Nastawiaj, pytaj i dziel się z nami swymi uwagami.

Odpowiedz
Witam, na forum jestem od początku marca ale dopiero dziś trafiłam na ten wątek.
Forum czytam już prawie blisko rok, postanowiłam się zarejestrować, aby podziękować za wiedzę winiarską,
jaką czerpałam z tego forum. To dzięki Wam mam za sobą już kilka nastawów.
Odpowiedz
I oby tak dalej maju ;)
Odpowiedz
Witaj Maja5
Odpowiedz
Witam wszystkich i pozdrawiam :pijemy: czytam wasze forum od dawna, ale jakoś nigdy nie było czasu żeby się przywitać......
Odpowiedz
Witaj na pokładzie finepixx. Życzę udanych nastawów:pijemy:
Odpowiedz
Witam wszystkich bardzo serdecznie.
:helo:
Sympatycznie jest znaleźć się w miłym towarzystwie.:pijemy:

Pozdrawiam

ZAMEK MORĄG
Odpowiedz
Witam Szanownych Forumowiczów,

W tym roku rozpoczynam nalewkową przygodę :) plany ambitne dosyć, a pierwszy nastaw niebawem - nalewka listówka z porzeczek czarnych i malin... no i wiele wątpliwości z tym związanych, ktore mam nadzieje, zostaną rozwiane dzięki radom doświadczonych nalewkarzy :)

Pozdrawiam

annamargo
Odpowiedz
Właśnie robię powoli porządki w nalewkach. Mówię Ci, stajnia Augiasza! Ty się jeszcze zastanów, bo wiesz, to wciąga jak moczary... :diabelek:
Powodzenia!
Odpowiedz
Witam.

... to możne po kolei, ciężko opisac siebie i mowic o sobie ale zobaczymy co z tego wyjdzie.

Nazywam sie Przemek i jak mało kto na tym forum chyba mam 21 wiosen na swoich plecach, mieszkam w łodzi i tez tu podjąłem sie przygody z domowym wyrobem wina.
W kilku zdaniach postaram sie opowiedzieć historię jak zaczęła sie ta przygoda, a było to tak:
ładnych pare lat temu, to możne byc ok 5, mama poprosiła mnie o posprzątanie piwnicy, a dokładniej wyrzucenie wszystkich kilkudziesięcioletnich weków i soków owocowych. Po długich przemyśleniach z kolega postanowiliśmy zrobić swoje 1 wino. Efekt był - raczej nie było. wino robione w plastikowej 5 litrowej butelce na drożdżach piekarskich :D coś strasznego. Od tamtej pory z podręcznikiem i odpowiednim sprzętem winiarskim idę przez życie robiąc juz kolejne nastawy- głównie owocowe i ryżowe ucząc sie i nabierając doświadczenia w tej dziedzinie.
Z kolegą z którym czynimy tą produkcję dorobiliśmy się już 2 balonów 60l, 1x 45l, 1x 20l, 2x 10l i 1x 6l. Po 4 letnim wyrobie przekroczyliśmy już próg 500 litrów wyrobu.

Od razu odpowiem na pytanie "dlaczego dopiero teraz na forum?"
Wcześniej nie było potrzeby a internet tez był ograniczony. Rozpoczynając kolejny sezon letni postanowiłem podzielić sie naszą pasją z tymi którzy też są miłośnikami tej boskiej cieczy jaką jest wino.
To wydaje mi sie, że by było na tyle.

Pozdrawiam wszystkich gorąco.
Odpowiedz

Skocz do: