Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Danuta Bartosz-Czuba "Nalewki i likiery" (forumowa FRIDA)
Książka jest już dostępna na Allegro
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1039904950
Odpowiedz
Mam, już mam!!!
Co prawda mam, ale w domu, a ja jestem o kilkaset km od domu i niby mam, ale ... nie mam :(
Nie mogę się z tym pogodzić, że przez najbliższe tygodnie ominie mnie taka ciekawa lektura!!!
Za to znalazłam jednoznaczną inspirację Fridy do napisania książki :diabelek:
- http://wino.org.pl/forum/showthread.php?...pid=280321
(post z 21-2-2009 o godz. 09:55 PM, jacuś wziął Fridę "na ambit" i ... no i stało się :diabelek: )

Odpowiedz
Moje gratulacje !
Książkę zamówiłem bez chwili namysłu.
Z niecierpliwością czekam aż trafi w moje ręce :ksiazka::slinka:
Pozdrawiam :polewam:
Odpowiedz
Moi drodzy tak się składa że mam kilka półek książek o kulinariach. Jedna z nich jest z książkami o nalewkach ,z tego większość pozycji jest wtórnych ,których autorzy przepisują od siebie przepisy bez żenady(nie ominęło to także J.Cieślaka i Nowickiego). Wiele jest takich których autorzy najwyraźniej pisali tylko z czysto kronikarskiego obowiązku bo niewątpliwie nie popełnili ani jednaj nalewki i nie wiedzieli kompletnie o czym piszą.
Ta książka odróżnia się w pozytywnym sensie od wyżej wspomnianych, czuje się w niej pasję ,widać że autorka wie o czym pisze , od razu daje się odczuć wiedza połączona z praktyką. Potwierdza się też ,że ludzie o dużej wiedzy są zazwyczaj skromni bo nie muszą nikomu niczego udowadniać.
Miałem zaszczyt ,współpracować kilka razy z Danusią przy organizacji konkursów nalewek, i nie omieszkam się tym bezczelnie chwalić.
CHAPEAU BAS !
ps.Od razu kupiłem kilka egzemplarzy na prezenty dla moich znajomych nalewkowiczów i liczę na autografy autorki. :spoko:

Odpowiedz
Gratulacje! :)
Sami swoi chyba wykupią wszystkie egzemplarze:cool:
Bez autografów się nie obejdzie.;)

Pozdrawiam.
Załatwiam kupno przez siostrzeńca, on ma konto - ja nie:)
Odpowiedz
(13-05-2010, 10:23)krzysmoc napisał(a): Danusiu tak poza konkursem to może trzeba na naszym forum założyć wątek ze sprzedażą Twojej książki dla forumowiczów i nie oddawać haraczu Alledrogo.

Popieram i juz zamawiam egzemplarz z autografem.

Autorce serdecznie gratuluje i dziekuje za wysilek, ktory wlozyla w napisanie ksiazki ku naszemu pozytkowi i radosci.

pozdrawiam
pluton
Odpowiedz
Dziś dostałem od Fridy książkę z autografem.

Bardzo dziękuję.

Pierwsze wrażenie: wymiar w sam raz- taki podręczny, okładka sztywna, stonowana, skromna ale wyrazista, stron 200 pozszywanych- to bardzo dobrze, bo nie będą wypadać, optymalna grubość papieru i wielkość czcionek, przejrzyste strony.

Odpowiedz
Książka dotarła i jest ... PIĘKNA. Mnie urzekła prostotą i zwyczajnością (zarówno treści, jak i formy). Czytelnie, zrozumiale przedstawione zasady wyrobu nalewek, różnorodne przepisy (niektóre zaskakująco- intrygujące). Już parę zakładek poczyniłam, żeby pamiętać np. o porzeczkowo-melonowej... . Jako sprawczyni raczej owocowych nalewek, z ogromnym zainteresowaniem przejrzałam rozdział "Nalewki ziołowe, korzenne i miodowe"... . Ależ mi frajdy sprawiła i sprawiać będzie lektura tej książki... . Jeszcze raz gratuluję Frido!
Odpowiedz
Wielkie gratulacje !!! Czy wszystkie książki są z autografem czy trzeba prosić ładnie ? ;)
Odpowiedz
Już zlicytowane, przelewik jeszcze z domu zrobię. Liczę na ładną dedykację ;) Gratuluję i pozdrawiam
Odpowiedz
Zamówione, zapłacone! Również liczę na autograf...

Zamierzam od tej książki rozpocząć nalewkową przygodę.
Odpowiedz
Dziękuję bardzo! Tyle miłych słów, aż się czerwienię. Dedykację jest, po zaznaczeniu w zamówieniu, bo przecież nie wszyscy chcą.
Pozdrawiam, Danuta
Odpowiedz
Otrzymałem, przeczytałem, jestem pod wrażeniem.
Co by tu najpierw, co by tu wypróbować po nowemu.
Gratulacje !

Jacek
Odpowiedz
O matusiu, dlaczego ja nie doczytałam dokładnie na aukcji o tym autografie... . Torba jestem! Nic to... . Książkę i tak namiętnie wertuję, czytam, delektuję... .
Odpowiedz
Dotarła dziś- naprawdę robi wrażenie. Gratuluję, Frida :spoko: :1miejsce: :1miejsce: . I dziękuję za autograf. Ta książka to swego rodzaju biblia nalewkarska.
Odpowiedz
O kurczaki - już znowu tylko 4 szt. zostały - a ja nie mogę teraz zamówić :( :( :(
Odpowiedz
(18-05-2010, 13:00)DarekRz napisał(a): O kurczaki - już znowu tylko 4 szt. zostały - a ja nie mogę teraz zamówić :( :( :(

Eeee tam - jest ich więcej...

Mała uwaga - lawinowa sprzedaż na Allegro spowodowała że książka jest dostępna także u innych sprzedawców.

Pamiętajcie - kupujemy u użytkownika spontan9, tylko u niego książka z AUTOGRAFEM lub DEDYKACJĄ, cena z przesyłką także najniższa.
Odpowiedz
Witam Was moi Drodzy.

Z tej strony Piter, Allegrowy Spontan9, syn Fridy (piszę tego posta za Jej przyzwoleniem).

Książka Fridy jest jeszcze dostępna, sądzę, że uda mi się wystawić na Allegro kolejną porcję około godziny 17:00 no może 17:10.
Zaraz po wystawieniu postaram się wrzucić link do aukcji na forum.

Pozdrawiam Piter.
Odpowiedz
Czekam, jako że środków na koncie przybyło :)

Krzysztof
Odpowiedz
Książka jest już dostępna na Allegro.
Tak jak obiecałem wklejam link.
http://www.allegro.pl/item1047911045_nal...czuba.html

Piter.
Odpowiedz
Właśnie zakupiłem :-)
Odpowiedz
Książka czekała dziś na mnie w skrzynce na listy :) Nie przeczytałam jeszcze ale przejrzałam dość dokładnie. Powtórzę to co już pisano powyżej: książka przejrzysta, bardzo ładnie wydana, uwagi pod przepisami i krótki opis walorów każdej z nalewek to duży plus tej książki. Biorąc pod uwagę fakt, że przepisy w odróżnieniu do większości ostatnich publikacji z tej dziedziny są sprawdzone, pewnie zamówię jeszcze 1 lub dwie na prezent dla znajomych.

Frida - bardzo dziękuję za dedykację.
Piter - dziękuję za miłą transakcję.
Odpowiedz
Przyszła chwila na drobną refleksję.......

Założenie tego wątku sprawiło mi póki co największą satysfakcję podczas mojej 3 letniej bytności na forum :)
Odpowiedz
Właśnie wróciłem do domu a tu czeka na mnie Ona - od kilku dni wyczekiwana Książka. Co prawda tylko ją na razie przekartkowałem ale jest super - są w niej materiały których próżno szukać gdzie indziej. Bardzo dziękuję za dedykację. A przed chwilą zamówiłem jeszcze jedną, tym razem na prezent.
Odpowiedz
I do mnie dzisiaj dotarła książeczka z dedykacją - serdecznie dziękuję :pijemy:
Odpowiedz

Skocz do: