28-05-2010, 21:03
Danuta Bartosz-Czuba "Nalewki i likiery" (forumowa FRIDA)
|
28-05-2010, 21:20
I ja już mam książki. Choć nalewek robię niewiele, to tak dobrze opracowane receptury i wskazówki skuszą mnie i pewnie wielu do większych osiągnięć w tym temacie. Dzięki Danusia!
Paweł
30-05-2010, 14:47
Jest mi bardzo miło czytać tyle życzliwych słów, dziękuję.
Specjalne podziękowania PP, bo jak do tej pory nie było skargi, że zniszcyli lub zaginęło. Cuda, czy co?
07-06-2010, 15:51
Teraz na Allegro --> na nowym koncie frida1505
16-06-2010, 13:20
Po przeczytaniu taki wielu pochlebnych komentarzy oraz fakt tak czynnej debaty na temat wyrobu nalewek naszej forumowej koleżanki zakupiłem książeczkę. pozdrawiam
30-06-2010, 22:12
Również zakupiłem ową książeczkę, mimo że nie robię zbyt często nalewek. Super wydana pozycja. Dziękuję bardzo za dedykacją!
01-07-2010, 07:10
Też już do mnie dotarła, również z dedykacją. Jestem po lekturze, dla mnie i chyba każdego kto nie miał okazji poznać pięknego hobby jakim jest robienie nalewek, a chciałby spróbować - genialna sprawa. Wszystko świetnie opisane, podstawy technologii i zasad, sama forma - super. No i dla mnie najważniejsza rzecz pod słońcem - będąc na tym forum od wielu miesięcy mam pewność, że autorka wie o czym pisze, wiem, że przepisy są sprawdzone i podane przez kogoś, kto niejedną genialną nalewkę w życiu nastawił, czego często nie można powiedzieć o autorach różnych przepisów krążących po sieci. Innymi słowy - dla mnie bomba. Polecam innym.
01-07-2010, 09:18
Od pochwał spieklam raczka jak panienka. Dziękuję.
Na All... jest moja oferta, ostatnia, więc jeśli ktoś chce to zapraszam, ew. pytania na PW. Pozdrawiam, Danuta
10-09-2010, 09:18
Danusia, czy dobrze się domyślam, że druga pozycja książkowa spod Twojego pióra będzie dotyczyła jedzonka, albo robienia win? Fajnie byłoby coś takiego mieć. Bo książka nalewkowa jest naprawdę super!!!
I w odróżnieniu od niektórych forumowiczów piszących wyżej, moja książka nie stoi na półce, tylko jest wciąż używana, przeglądana, wertowana, czytana i wykorzystywana w praktyce (nalewkowej rzecz jasna) ![]() A sezon nalewkarski w pełnym rozkwicie, więc i receptur wiele nam potrzeba!!! ![]()
29-11-2010, 16:23
Mam nadzieję, że admini mi głowy nie urwią za reklamowanie samej siebie. Wystawiłam na gwiazdkę.
http://allegro.pl/show_item.php?item=1341638635
29-11-2010, 21:47
A ja na dzidka "Temat w dół" ---> robię "Temat w górę".
Moim zdaniem warto promować książkę naszej forumowej koleżanki.
29-11-2010, 22:28
Jak mogłem przegapić !!!!!!!!
Ale za to kupię bezpośrednio od autorki ![]() Wielkie gratulacje !!!! ![]() Pozdrawiam MILBAS
01-12-2010, 13:07
Szykuje się do zakupu tej pozycji ze względu na doświadczenie autorki w tej materii.
Przepisy z adnotacjami znawcy cóż innego tylko kupować, oczywiście z dydykacją ![]()
01-12-2010, 13:32
Się nie szykuj tylko klikaj
![]()
01-12-2010, 14:28
08-12-2010, 09:22
Książeczki doszły, oczywiście z autografem i dedykacją autorki, za co bardzo dziękuję Fridzie.
Zawartość tej pozycji jest ogromna pod względem przepisów i ilości owoców/kwiatów z których można zrobić nalewki. Do tego dochodzą własne spostrzeżenia autorki, które są opatrzone do każdego trunku. Polecam tę książkę każdemu kto popełnia nalewki jak i zamierza robić te zacne trunki. Tym niemniej mam pytanie do Fridy, dlaczego nie ma w książce przepisu na tak zacną nalewkę jaką jest żenicha kresowa.
08-12-2010, 11:39
W tej książce nie ma również wielu innych przepisów. Z czegoś musiałam zrezygnować, padlo m.in. na żenichę, bo jest w każdej książce nalewkowej. Wybralam przepisy na nalewki: 1. łatwe, 2. wszystkie robiłam, często wielokrotnie, a więc sprawdzone, 3. moje autorskie, szczegolnie kompozycje ziołowe.
Mam nadzieję, że uda mi się wydać jeszcze coś, to uzupełnię i dopiszę kilka trunków. Życzę smacznej lektury. ![]()
08-12-2010, 16:55
Czy będzie jeszcze sprzedaż na Allegro bezpośrednio od Autorki ?
09-12-2010, 19:05
Kwiatku wysłałam Ci maila.
Tata, miło mi, że Ci się podoba dedykacja.
16-12-2010, 11:33
Ostatnia szansa na super prezent gwiazdkowy dla mamy, teściowej i nie tylko...
Prosto od autorki i z dedykacją ---> T U T A J ! ! ! Sam kupiłem ![]()
16-12-2010, 12:39
(08-12-2010, 11:39)Frida napisał(a): (...)I my mamy taką nadzieję ![]() A jakby co, to oczywiście: 1. służę pomocą w testowaniu organoleptycznym ![]() 2. służę pomocą każdą inną, jeśli będzie taka potrzebna ![]() 3. proszę o wpisanie na listę chętnych do zakupu nowego dzieła ![]() 4. proszę o sygnał, że już można kupić... ![]()
18-12-2010, 10:42
05-01-2011, 11:38
Witam,
ów książkę udało mi się nabyć kilka miesięcy temu i nastawiłem parę przepisów do spróbowania. Z przyjemnoscią stwierdzam, że efekt końcowy jest bardzo zadowalający, co więcej udało mi się przekonać kilku lokalnych smakoszy win do nalewek. Nie obyło się bez pewnych trudności, bo nie jestem w stanie nabyć na miejscu spirytusu o mocy większej niż 75%, ponieważ, takowe nie są dopuszczone do sprzedaży - ale dałem sobie radę inaczej. W niedalekiej przyszłości (Kilka tygodni zapewne) butelkuję orzechówki/jeżynówki i pigwówki i zabieram się za kolejne przepisy. Na koniec dodam, że orzechówka cieszy się szczególnym 'wzięciem' wśród anglików, zwłaszcza po sutym obiedzie. Dziękuję za inspiracje i czekam na kolejne pozycje książkowe ![]() Pozdrawiam, G.
06-01-2011, 09:41
Teściowa z prezentu zadowolona...
19-01-2011, 15:13
Wielkie dzięki dla FRIDY za dobrą a właściwie za bardzo dobrą książkę o nalewkach. Żona zachwycona szczególnie za dedykację. Nie wiedzieć, czemu ale najbardziej spodobała się jej Ziołówka Męska – stwierdziła, że to musi być bardzo dobra nalewka. Ja oczywiście chętnie ją nastawie, ale na razie brakuje mi miodu wielokwiatowego. Ja też mam już parę wybranych ale do wiosny jeszcze kawałek.
Myślę, że inne także przypadną nam do gustu. Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję za fajne wydanie nie tylko graficznie. |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|