11-10-2012, 16:16
po kilku dnaich cukier się rozpuścił a owocki pomarszczyły zlałem i wyszło 2 l soku.
Dodałem 1 litr do 4 maceratu i chyba ta słodkość mi odpowiada.
Zostało zatem 1 l syropu cukrowego. I tu pytanie. Owoce ponowie zalałem 45% spirytusem ok 2 cm nad wierzch i poczekam ok 2 miesiące. I czy potem dodać do drugiego maceratu ten 1 litr syropu czy jakoś inaczej go zagopodarować??
Dodałem 1 litr do 4 maceratu i chyba ta słodkość mi odpowiada.
Zostało zatem 1 l syropu cukrowego. I tu pytanie. Owoce ponowie zalałem 45% spirytusem ok 2 cm nad wierzch i poczekam ok 2 miesiące. I czy potem dodać do drugiego maceratu ten 1 litr syropu czy jakoś inaczej go zagopodarować??