19-05-2006, 21:35
Pretor, podaj nam przepis na wino z buraków ćwikłowych.
Uważam, że surowiec jest godny uwagi, cyt:
"sok z buraków cukrowych pobudza czynności nerek i układu limfatycznego. Pobudza i wzmacnia perystaltykę jelit, jak również sąsiadujące organy i gruczoły jak nerki, wątrobę, pęcherzyk żółciowy i śledzionę. Zawiera duże ilości wapnia, potasu, fosforu, błonnika, choliny i roślinnych związków chemicznych."
A wszelkie dyskusje w tym wątku przypominają średniowieczne dyskursy o tym, że ziemia nie może byc okrągła, bo ludzie na dolnej półkuli by pospadali.
Słyszałem, że można też zrobic wino z ryżu, ale ryż to się nadaje do zupy albo na risotto.
Uważam, że surowiec jest godny uwagi, cyt:
"sok z buraków cukrowych pobudza czynności nerek i układu limfatycznego. Pobudza i wzmacnia perystaltykę jelit, jak również sąsiadujące organy i gruczoły jak nerki, wątrobę, pęcherzyk żółciowy i śledzionę. Zawiera duże ilości wapnia, potasu, fosforu, błonnika, choliny i roślinnych związków chemicznych."
A wszelkie dyskusje w tym wątku przypominają średniowieczne dyskursy o tym, że ziemia nie może byc okrągła, bo ludzie na dolnej półkuli by pospadali.
Słyszałem, że można też zrobic wino z ryżu, ale ryż to się nadaje do zupy albo na risotto.