27-05-2011, 22:12
ostrzeżenie dla wszystkich sympatyków akacjowego. mi w tamtym roku super się zapowiadało, ok maceracja super fermentacja, świetny aromat i potem czekałem 6 tygodni po zakończeniu, do zlania znad osadu i kurcze złapało myszkę! walczyłem z nią różnymi sposobami ale nie dałem rady.
przy innych winach te 6 tygodni nigdy nie było problemem ale może w kwiatowych trzeba szybciej bo bardziej wrażliwe?
w każdym razie przestrzegam ale też obowiązkowo nastawiam bo jestem dzięki Castelmanowi fanem
Castel, chyba będę pracował w tym roku na zamku koło Chrzanowa więc zapraszam
przy innych winach te 6 tygodni nigdy nie było problemem ale może w kwiatowych trzeba szybciej bo bardziej wrażliwe?
w każdym razie przestrzegam ale też obowiązkowo nastawiam bo jestem dzięki Castelmanowi fanem
Castel, chyba będę pracował w tym roku na zamku koło Chrzanowa więc zapraszam