Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jesteś tu nowy? Przywitaj się z nami.
Witam serdecznie i pozdrawiam, Kamil.
Odpowiedz
Witamy serdecznie! :) Życzymy samych udanych nastawów, przyjemnego dźwięku bulkania w rurce i cierpliwości:) Dużo cierpliwości:)
Odpowiedz
Witam, długi czas przeglądałem to forum, ale niedawno wpadłem na pomysł, żeby się zarejestrować i.. podreperować wiedze o produkcji trunków. :pijemy:

No więc witam wszystkich! :D



Odpowiedz
Witam serdecznie z Grodu Kraka :)

Podczytuję to forum od września, a teraz postanowiłam się zarejestrować, żeby skorzystać z Waszego, zbiorowego doświadczenia w produkcji domowych win i nalewek.

Pewnym utrudnieniem jest to, że nie piję alkoholu, ale chętnych do degustacji jest wielu :pijemy: i może jakoś uda się zrobić coś pijalnego.

Pozdrawiam wszystkich ciepło:)
Odpowiedz
Kraków nam rozkwita... :)


Witaj!
Odpowiedz
Witam Szanownych Państwa!
Pozytywnie zakręconych winiarzy i nalewkarzy :)
Skorzystam z waszych porad a i sam coś zaproponuję.
:polewam: :pijemy:
Odpowiedz
Witam miłośników i amatorów rubinowych (i nie tylko) trunków.
Mam nadzieję, że wiele się od Was nauczę.
Odpowiedz
Witam serdecznie
Jesteśmy głodni wiedzy na temat miodów pitnych

pozdrawiamy z okolic Warszawy
Odpowiedz
Witamy serdecznie i zapraszamy do lektury forum.
Odpowiedz
Cały czas czytam, zwłaszcza, że zamierzam zrobić mój pierwszy "trójniak" :)


Odpowiedz
Witaj Camelki. Czytaj bo to miejsce to kopalnia wiedzy. A jak coś będzie nie jasne to pytaj a zawsze ktoś chętnie pomoże. Pozdrawiam
Odpowiedz
Witam serdecznie wszystkich uzytkownikow!
Przybywam z nieodleglego swiata bo piwowarskiego (Browar Domowy Lesniewo). Dopiero zaczynam swoja przygode z winem - mam nadzieje, ze bedzie owocna :)
Pozdrawiam!
Odpowiedz
Cześć :)

imperare sibi maximum imperium est

pozdrawiam 
Jola  
Odpowiedz
Witam wszystkich winiarzy od jakiegos czasu nosiłem się z zamiarem zrobienia swojego wina i chyba jestem już gotów. Czytam to forum od dluższego czasu i dzięki wszystkim za cenne instrukcje. Mieszkam w Dublinie i tutaj niestety nie ma opcji kupić baniaka szklanego oni tu robią w plastikach ale na szczęście mamy Allegro :)) wiec postanowiłem zakupić balon 35l drozdze bayanus g9995 oraz pożywkę. A propos ktorą pożywke polecacie? Swoje pierwsze wino mam zamiar zrobic z ryżu i użyć ww drożdzy. Dziękuję i pozdrawiam
Odpowiedz
Witam wszystkich, postanowilem w koncu sie zarejestrowac, i mysle ze bede mogl rozwijac swoje umiejetnosci wraz z pomoca kolegow jak i kolezanek :) Pozdrawiam
Odpowiedz
Witaj!
Na początek zacznij pisać po polsku, zgodnie z Regulaminem Forum.
Reszta, to Pikuś.
Popraw swojego posta.
Odpowiedz
Witam wszystkich forumowiczów. Nazywam się Sabina. Jestem z wami już od 2012, mam za sobą setki litrów win zrobionych przy waszej pomocy.

Moje pierwsze wino to był ryżowiec z przepisu Skrzycha, niestety rozbiliśmy gąsior 54 l przy przenoszeniu, ale całe szczeście zdążyliśmy spróbować przed rozbiciem jeszcze w trakcie fermentacji, takiej nocy w lazience się nie zapomina:D

Chciałabym podziękować wszystkim winiarzom za ogrom wiedzy który tu zostawiliście, to jest naprawdę coś.
Odpowiedz
Mnie się to zdarzyło w kuchni w nocy, a ponieważ progów nie mam no to było łoł.:nie:

A w ogóle to witam i pozdrawiam:)

Lech:)
Odpowiedz
Witamy mężnych nawigatorów winiarskich Titaniców!

Na tym forum m.in. możemy pogadać, jak zabezpieczyć swój wierny szklany tankowiec - oraz jego bezcenną zawartość - przed tak bolesnym losu obrotem... ;)

Ale o tym - już w innym miejscu tego zacnego forum...
Odpowiedz
Hej,
przywitajcie NOWEGO !

Na początek tylko jedno pytanie :
Czym się różnią wina gronowe od winogronowych ?
Takie są działy na tym forum.
Odpowiedz
Munio Leniwcu ;) wejdz i przeczytaj :) Witaj :D
imperare sibi maximum imperium est

pozdrawiam 
Jola  
Odpowiedz
Witaj nowy, witaj!!
Winogronowe jest z dodatkiem cukru i wody.
Odpowiedz
(20-12-2015, 09:55)Modliszqa napisał(a): Munio Leniwcu  ;) wejdz i przeczytaj  :) Witaj :D

Juz wiem te drugie to z wodą ... be ...
Ja to tylko gronowe popełniam niestety niektóre z "burakiem" z konieczności ale bez H2O.
Podobno czuć  jako wadę zarówno buraka jak i wodę .

Interesują mnie natomiast cydry (mam kilka jabłonek bez wykorzystania ).
Odpowiedz
Witaj,
Wykorzystuj jabłonki korzystając z forumowej wiedzy! ☺
Pozdrawiam
Odpowiedz
(20-12-2015, 09:57)munio napisał(a): ......gronowe popełniam niestety niektóre z "burakiem" z konieczności ale bez H2O......

Jeżeli z "burakiem" to jest już winogronowe, no chyba że tego dodatku jest tylko troszkę.
Lech
Odpowiedz



Skocz do: