13-10-2015, 22:40
, zastanawiam się nad zrobieniem wina z suszonej żurawiny na podstawie przepisu Cieślaka na wino rodzynkowe.
Nastaw zrobiłbym w 5 l gąsiorku, więc wszystkie składniki na pół. Nie dałbym tylko kwasku, bo żurawina sama w sobie jest chyba kwaśna. Co wy na to? Ostatnio kupiłem kilogram suszonej żurawiny na alledrogo za ok. 23 zł(już z dostawą).
Ewentualnie brakujące ćwierć kilograma dałbym rodzynek.
Jak sądzicie? Czy nie byłoby za dużo/mało żurawiny? Piszcie swoje uwagi!
Nastaw zrobiłbym w 5 l gąsiorku, więc wszystkie składniki na pół. Nie dałbym tylko kwasku, bo żurawina sama w sobie jest chyba kwaśna. Co wy na to? Ostatnio kupiłem kilogram suszonej żurawiny na alledrogo za ok. 23 zł(już z dostawą).
Ewentualnie brakujące ćwierć kilograma dałbym rodzynek.
Jak sądzicie? Czy nie byłoby za dużo/mało żurawiny? Piszcie swoje uwagi!
Grzegorz
"Nie spiesz się tak młody przyjacielu!
Nikt nie umknie przed swoim losem."
Nikt nie umknie przed swoim losem."