• Strona główna
  • SWiMP
  • Forum
  • Artykuły
  • Kalendarz
  • Galeria
  • Blogi
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Chat (0)
  • Shoutbox
  • Regulamin
  • Pomoc
Witaj! Logowanie Rejestracja
  • Pokaż dzisiejsze posty

Zaloguj się
Login:
Hasło:
Nie pamiętam hasła
 
Forum Domowych Winiarzy › Historia › Dział dla popczątkujących
Wino i papryczki chili

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Wino i papryczki chili
Marcinplnl Offline
Młodszy winiarczyk

Liczba postów: 56
Liczba wątków: 2
Dołączył: 09 2015
Lokalizacja: Ijmuiden Nl.
Nastrój: W porządku :D
#1
29-01-2017, 12:35 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-01-2017, 12:37 przez Marcinplnl.)
Witam
 Postanowiłem założyć ten wątek ponieważ nie mogłem nigdzie znaleźć informacji,doświadczeń innych użytkowników a na pewno takie eksperymenty winka poczynili.
Mianowicie zlewalem ostatnio wino winogronowe z białych winogron 2015r. 
Postanowiłem dodać do kilku butelek papryczek chili tj. wysuszonych Piri piri. 
Do dwóch butelek dałem po 1sztuce a do jednej butelki 2 papryczki. 
Pytanie moje czy ktoś tak wrzucał już świeże lub suszone papryczki i jak wyszło, po jakim czasie się przegryzły ?
Moje winko to słodkie winogronowe,mocne.


Załączone pliki Miniatury
           
Pozdrawiam
Marcin
Szukaj
Odpowiedz
TEQUILA Offline
Dionizos
******
Liczba postów: 5.422
Liczba wątków: 28
Dołączył: 09 2005
Lokalizacja: San Quentin ;)
Nastrój: Lepiej mieć brzuch od piwa ,niż garb od roboty.
#2
29-01-2017, 21:57
Psucie wina , ale zabronić nie można .
MALUTKI KIELISZEK NIE DOJDZIE DO KISZEK !!!


\"DOBRY NA WSZYSTKO ŚRODEK:- ZE SPIRYTUSEM MIODEK\"

......50 ml wódki przed posiłkiem zabija wszystkie znane wirusy i bakterie.............100 ml nawet te nieznane .....
Szukaj
Odpowiedz
Marcinplnl Offline
Młodszy winiarczyk

Liczba postów: 56
Liczba wątków: 2
Dołączył: 09 2015
Lokalizacja: Ijmuiden Nl.
Nastrój: W porządku :D
#3
30-01-2017, 01:49
(29-01-2017, 21:57)TEQUILA napisał(a): Psucie wina , ale zabronić nie można .

Haha
Czekolada z chili mi smakuje. Więc może i słodkie wino na ostro też będzie ok. Jak otworzę to się podzielę wrażeniami
Pozdrawiam
Marcin
Szukaj
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Forum Domowych Winiarzy › Historia › Dział dla popczątkujących
Wino i papryczki chili


  • Pokaż wersję do druku
Skocz do:

  • Ekipa forum
  • Kontakt
  • SWiMP
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 13-11-2025, 18:45 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem
Tryb normalny
Tryb drzewa