10-11-2020, 11:37
Witam,
to mój pierwszy wątek na forum oraz pierwsze nastawy z dzikiej róży. Ten z lewej fermentuje na dzikich, mniejszy na bayanusach. Większy dymion fermentuje już 6 tygodni. Nastaw wykonany w proporcjach: 4kg DR mrożona w całości i taka dodana do dymiona, woda 14 litrów, cukier 4,60 kg w dwóch partiach, pierwsza 4kg (kwasowość badana 1,5 tygodnia temu wskazywała na półwytrawne, zatem dodałem jeszcze 60dkg cukru. Dziś będę mierzył poziom cukru oraz smak i wygląd. Jak coś wrzucę jeszcze jakieś fotki . Pozdrawiam. Krzysiek
to mój pierwszy wątek na forum oraz pierwsze nastawy z dzikiej róży. Ten z lewej fermentuje na dzikich, mniejszy na bayanusach. Większy dymion fermentuje już 6 tygodni. Nastaw wykonany w proporcjach: 4kg DR mrożona w całości i taka dodana do dymiona, woda 14 litrów, cukier 4,60 kg w dwóch partiach, pierwsza 4kg (kwasowość badana 1,5 tygodnia temu wskazywała na półwytrawne, zatem dodałem jeszcze 60dkg cukru. Dziś będę mierzył poziom cukru oraz smak i wygląd. Jak coś wrzucę jeszcze jakieś fotki . Pozdrawiam. Krzysiek