04-10-2023, 10:06
Witajcie,
Ponieważ po wiśniach mam do zagospodarowania dwa balony postanowiłem je zagospodarować i zrobić moje pierwsze wino z jabłek.
Jakie gatunki jabłek polecicie? Raczej preferuje mniej słodkie, a bardziej wytrawne smaki. Jest sezon i wybór jabłek jest dość duży.
Przepis planuję wziąć ze strony Browina, ale mam pytanie jak przygotować jabłka? Jak bardzo mają być rozdrobnione i czy mają mieć środki czy skóry czy nie?
Pozdrawiam
Ponieważ po wiśniach mam do zagospodarowania dwa balony postanowiłem je zagospodarować i zrobić moje pierwsze wino z jabłek.
Jakie gatunki jabłek polecicie? Raczej preferuje mniej słodkie, a bardziej wytrawne smaki. Jest sezon i wybór jabłek jest dość duży.
Przepis planuję wziąć ze strony Browina, ale mam pytanie jak przygotować jabłka? Jak bardzo mają być rozdrobnione i czy mają mieć środki czy skóry czy nie?
Pozdrawiam