10-06-2009, 17:36
Nie wiem co o tym myśleć.
Z zimy zostały mi z wierzchu suszonki:
4 grejpfruty
2 mandarynki (kwaśne dlatego nie zjedzone
2 kiwi
trochę winogron czerwonych podsuszonych
Eksperyment zamierzam zrobić w słoiku 3l przykrytym workiem nylonowym i uszczelnionym gumką recepturką.
- w ten sposób wyszedł niezły banan i DR (oczywiście oddzielne słoiczki)
Co myślicie o takich składnikach?
Wg mnie:
Kiwi - nadaje się
winogron - nadaje się
grejpfrut - ?
mandarynka - ?
Pestki i albedo z cytrusów usunę.
Fermentować w miazdze? Z pektopolem?
Z zimy zostały mi z wierzchu suszonki:
4 grejpfruty
2 mandarynki (kwaśne dlatego nie zjedzone
2 kiwi
trochę winogron czerwonych podsuszonych
Eksperyment zamierzam zrobić w słoiku 3l przykrytym workiem nylonowym i uszczelnionym gumką recepturką.
- w ten sposób wyszedł niezły banan i DR (oczywiście oddzielne słoiczki)
Co myślicie o takich składnikach?
Wg mnie:
Kiwi - nadaje się
winogron - nadaje się
grejpfrut - ?
mandarynka - ?
Pestki i albedo z cytrusów usunę.
Fermentować w miazdze? Z pektopolem?