02-12-2009, 00:16
Witam, jestem nowy na forum.
Zanim przejdę do tematu to powiem tyle że wsumie nie przepadałem za winem do ostaniego czwartku. Dziewczyna przywiozła poprostu znakomite wino od jej znajomego. Tak mi ono zasmakowało że postanowilem sprobować sam zrobić takie.
Dokładniej wiem że w tym winie była dzika róża i właśnie jagoda amerykańska i nie wiem czy przypadkiem troche żurawiny jeszcze... Niestety przepisu nie chciał ten znajomek zdradzić.
Ktoś z was probował z tego coś zrobić?
U mnie w lodówce od wakacji mrozi się 2kg jagody amerykańskiej, jak co żurawinę suszona znajdę u babci, a dziką róże sobie sam zbiore. Problem taki ze nigdy wsumie wina nie robiłem, ogolne zasady znam ale w tym wypadku nie wiem jak postąpić..
gąsiar 34l mam i wsumie wolal bym w nim wszystko robić.
Ile mniej więcej czego dodać itd. Możecie pomoc jakoś?
Zanim przejdę do tematu to powiem tyle że wsumie nie przepadałem za winem do ostaniego czwartku. Dziewczyna przywiozła poprostu znakomite wino od jej znajomego. Tak mi ono zasmakowało że postanowilem sprobować sam zrobić takie.
Dokładniej wiem że w tym winie była dzika róża i właśnie jagoda amerykańska i nie wiem czy przypadkiem troche żurawiny jeszcze... Niestety przepisu nie chciał ten znajomek zdradzić.
Ktoś z was probował z tego coś zrobić?
U mnie w lodówce od wakacji mrozi się 2kg jagody amerykańskiej, jak co żurawinę suszona znajdę u babci, a dziką róże sobie sam zbiore. Problem taki ze nigdy wsumie wina nie robiłem, ogolne zasady znam ale w tym wypadku nie wiem jak postąpić..
gąsiar 34l mam i wsumie wolal bym w nim wszystko robić.
Ile mniej więcej czego dodać itd. Możecie pomoc jakoś?