Liczba postów: 2.013
Liczba wątków: 85
Nastrój: polskie owoce rulez!
Książka jest jeszcze gorąca.
W piątek odebrana z wydawnictwa.
Danusia (Frida) sprawiła mi wielką niespodziankę.
Książka jest świetna. Same sprawdone przepisy - kto zna Fridę i jej dzieła wie o czym mówię  Pod każdym przepisem jakaś ciekawa krótka uwaga.
Do tego porządnie wydana - twarda oprawa a przepisy okraszone gustownymi ołówkowymi piktogramami.
Naprawdę szczerze wszystkim polecam.
Póki co dostępna w [url=http://www.allegro.pl/item1030819900_nalewki_i_likiery
_danuta_bartosz_czuba.html]>Allegro<[/url].
Liczba postów: 1.328
Liczba wątków: 19
Nastrój: Zawsze może być lepiej
Jedynie pogratulować Danusi. Nie każdego stać na poświęcenie czasu na napisanie książki, większość z nas sporządza tylko przepisy w kajeciku, ale to to na prawdę zasługuje na brawa. W odpowiednim czasie powinna trafić na półki każdego forumowicza.
Pozdrawiam
Maciej
Liczba postów: 5.419
Liczba wątków: 213
Mam pretensje do Danusi, że... się nie pochwaliła wcześniej.
Brawo!!! Gratulacje Danusiu! Ja tam na nalewkach znam się o tyle, że mogę co najwyżej wypić, ale PWRiL z zasady byle czego nie wydaje. Sam fakt, że PWRiL to wydał już świadczy o wysokiej wartości książeczki.
Liczba postów: 2.013
Liczba wątków: 85
Nastrój: polskie owoce rulez!
(10-05-2010, 14:27)Maciej napisał(a): Mam pretensje do Danusi, że... się nie pochwaliła wcześniej ....... oto co znaczy skromność ........ 
dobre rzeczy nie potrzebują reklamy autora.
Liczba postów: 4.493
Liczba wątków: 126
Gratulacje!    Można zobaczyć spis treści, bo na allegro mało informacji o książce? Ile stron?
Liczba postów: 301
Liczba wątków: 4
Nastrój: ^_^
Brawo! Gratulacje wielkie!
Liczba postów: 114
Liczba wątków: 2
Nastrój: zapracowany
Nareszcie porządna książka, z której będę mógł się nauczyć wyrobu nalewek. Dziękuję i Gratuluję
Liczba postów: 3.049
Liczba wątków: 56
Nastrój: Czasem warto skorzystać z prawa do milczenia...
Dziękuję za miłe słowa.
Przychylę się do prośby Bogi i tak, książka jest w twardej oprawie, ma 199 stron, jest bardzo elegancko a jednocześnie skromnie wydana. Mam na myśli szatę graficzną, żadnych super fotek jak to autorka w zaciszu domowym lub plenerze nastawia i spożywa, tylko delikatne rysunki w formie piktogramów. Papier lekko kremowy, jakby postarzały.
Na początku troche teorii, różne przydatne informacje, od przygotowania sprzętu po surowce i technologię. Potem przepisy wg rozdziałów: Nalewki na owocach świeżych i suszonych (najobszerniejszy); Nalewki na kwiatach, liściach i pędach; Nalewki ziołowe, korzenne i miodowe; Nalewki i likiery mleczne, kawowe, czekoladowe, piwne ...; Zaprawy; Nalewy
Niemal przy każdym przepisie jest jakiś drobny komentarzyk, a to o wadach lub zaletach danej nalewki, albo o możliwości modyfikacji, albo o właściwościach trunku.
Liczba postów: 1.744
Liczba wątków: 20
Nastrój: back from the dark side of the sun
Wielkie brawa Danusiu ! Czy już pracujesz nad książką o winach ?
Liczba postów: 157
Liczba wątków: 3
Nastrój: czeremchowy
Witam, ja coś troszkę wiedziałam. Cieszę się, że książka ujrzała światło dzienne.
Gratuluję serdecznie. Pozdrawiam (Mariana również), do miłego.... Ewa i Waldek.
Kiedy piracki pdf będzie dostępny ???
Krzysztof
Liczba postów: 3.661
Liczba wątków: 244
Nastrój: Jestem kibolem. Nie wstydzę się tego. Kibol w gwarze poznańskiej to kibic Lecha Poznań
Danusia 
Kupię i czegoś nowego się dowiem
Liczba postów: 3.049
Liczba wątków: 56
Nastrój: Czasem warto skorzystać z prawa do milczenia...
No wiesz Skrzychu? Jeszcze jej nie ma w księgarniach a Ty byś już popiracił.
Liczba postów: 1.913
Liczba wątków: 84
Nastrój: Je ne suis pas Charlie!
Frido- Danusiu,
wielkie gratulacje! Książka z pewnością zagości na mojej półce na honorowym miejscu. Mam tylko jedno pytanie, czy warto kupić książkę na Allegro za 32 zł, czy później będzie dostępna w księgarniach za niższą cenę? Jeśli cena w księgarniach będzie porównywalna to nie ma się co zastanawiać.
Pozdrawiam,
Marek
Liczba postów: 1.610
Liczba wątków: 14
Nastrój: Ktoś wie...
Gratulacje!
Mam nadzieję,że (może poprzez forum) będzie można nabyć tę książkę z autografem autorki.
Liczba postów: 8.526
Liczba wątków: 400
Frida-właśnie ją kupiłem na Allegro.
Cena nie ma dla mnie znaczenia wszak tej AUTORKI książkę muszę mieć!!!!
Jest to pierwsza książka Koleżanki z naszego Forum i mam nadzieję, że nie ostatnia.
Czekam cierpliwie na przesyłkę i pozdrawiam serdecznie.
drajla
(10-05-2010, 14:27)Maciej napisał(a): Mam pretensje do Danusi, że... się nie pochwaliła wcześniej... ...to zależy komu
Sprzedawca na Allegro to (o ile się nie mylę) syn Danusi. Prawdopodobnie wystarczy poprosić o autograf.
Danusiu - popraw jeśli się mylę...
Liczba postów: 680
Liczba wątków: 37
Nastrój: Jak Cabernet sauvignon ;)
(10-05-2010, 19:11)Maciek OiM napisał(a): (10-05-2010, 14:27)Maciej napisał(a): Mam pretensje do Danusi, że... się nie pochwaliła wcześniej... ...to zależy komu 
Wstręciuszki... i nawet słówka nie powiedzieliście ?
Liczba postów: 189
Liczba wątków: 0
Nastrój: Przyszło NOWE
Gratujuję serdecznie! Jakoś tak od samego początku istnienia na forum- gust nalewkarski Fridy, współgrał z moim... . Dlatego zaszczytem dla mnie jest zakup książki Szacownej Autorki  !
Liczba postów: 4.733
Liczba wątków: 31
Nastrój: roztargniony
No, to teraz już jasne, czemu Frida ostatnio tak mało czasu miała... Normalnie jestem dumna, że znam Autorkę! 
A poważnie - nareszcie coś naprawdę rozsądnego i sprawdzonego na rynku.
(10-05-2010, 18:34)Frida napisał(a): No wiesz Skrzychu? Jeszcze jej nie ma w księgarniach a Ty byś już popiracił. 
Jak tylko konto me zostanie zasilone w odpowiednie środki pieniężne to wykosztuję się a kupię - z prośbą o autograf.
Spiracę sobie później
Krzysztof
Liczba postów: 71
Liczba wątków: 1
Witam.
Ja także kupiłem książkę Fridy. Już nie mogę się doczekać kiedy będę miał ją w rękach.
Nie udzielam się na forum, ale czytam go od ponad roku. Jest tutaj niesamowicie dużo informacji. Fajnie, że Ktoś pokusił się o napisanie książki. Na pewno jest to kompendium wiedzy o nalewkach.
Pozdrawiam
jameer
Liczba postów: 99
Liczba wątków: 3
Nastrój: zielono mi... ;)
Liczba postów: 229
Liczba wątków: 1
Nastrój: super :)
Matko jedyna, to od dziś mamy w forumowym (nomen omen) gronie szacowną pisarkę!!!  Tak, to wiele wyjaśnia, ta tajemnicza praca po godzinach, te rozognione oczy, zaniedbane koty i odciski na palcach i ... hm... no tak, zagalopowałam się
Gratuluję!!!
Duma mnie rozpiera i radość wielka, że mam zaszczyt i przyjemność osobiście znać dostojną autorkę książki. Danusiu, Frido kochana, jesteś wielka!!!
A teraz lecę po zakupy
Liczba postów: 2.793
Liczba wątków: 61
Danusiu jestem pod wrażeniem. Dla mnie napisanie trzech zdań to męczarnia, a co dopiero książki. Jestem pełen uznania a do tego jestem przekonany, że ta pozycja wreszcie w rzetelny sposób pokaże świat nalewek. Sam ich nie robię wiele, ale książkę z Twoim podpisem muszę mieć.
Paweł
|