Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Danuta Bartosz-Czuba "Nalewki i likiery" (forumowa FRIDA)
dzięki Frida za dydykacje oraz za ksiązeczkę - żona zadowolona - sama teraz nie wie od czego zacząc - za dużo by chciała na raz.
Odpowiedz
Z tego co widzę na allegro nie ma linku do bezpośrednio do aukcji Fridy,
Czy będziesz jeszcze Frido wystawiać aukcję czy kliknąć z księgarni?
Odpowiedz
napisałem do niej PW oraz meila - dostałem ofertę - skorzystałem i dostałem z dydykacją

i jestem mega zadowolony
Odpowiedz
Trochę prywaty.
Zostało mi jeszcze kilka egzemplarzy, więc wystawiłam. Może komuś sprawią przyjemność jako prezent pod choinką.

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1950508969
Odpowiedz
Widzę na aukcji że koszt wysyłki to 0 zł - jeśli to pomyłka to warto zmienić zanim ktoś kupi,
jeśli zaś wysyłka jest gratis, warto o tym napisać w tytule aukcji- bardziej przyciąga oko;)

Ja ową książkę oczywiście posiadam i szczerze polecam innym.

Pozdrawiam
Odpowiedz
Nie, to nie jest pomyłka, wysyłka listem zwykłym jednej książki jest bez opłaty ze strony kupującego.
Dziękuję za radę, nie pomyślałam o tym zapisie w tytule aukcji.
Odpowiedz
Jeśli ktoś byłby zainteresowany książką, to mam kilka egzemplarzy.
Odpowiedz
Mam różną literaturę, z której korzystam przy tworzeniu swoich "książek". Dołączyły do niej Fridowe "Nalewki i likiery". Cenne dla mnie niezwykle, bo z dedykacją. Mimo że to nie powieść, to przeczytałam od początku do końca. Z nowych dla mnie przepisów - przynajmniej części - na pewno skorzystam.
Świetna pozycja - przepisy "krok po kroku" nawet dla początkujących nalewkarzy, a jednocześnie pozostawiające pole do własnych kompozycji smakowych. Dodatkową zaletą jest króciutka charakterystyka każdej z nalewek - więc po tych, które będą nastawiane pierwszy raz, wiadomo, czego się spodziewać i jaki jest zamierzony smak. Smak ... Normalnie miałam wrażenie, że go czuję przy niektórych przepisach ...
Frido - chapeau bas!
I bardzo dziękuję.

Odpowiedz
Moja książkowa kolekcja również wzbogaciła się o Fridową pozycję.
Na szczególną uwagę zasługuje przejrzyste omówienie podstawowych zagadnień,
oraz praktyczne podejście do tematu.
Bardzo cenne są również komentarze/uwagi zawarte pod prawie każdym przepisem.
Dowodzi to, że nawet takie nalewkowe beztalencie jak ja może popełnić małe
"co nieco", a stosując się do przepisów obojętnie co się nastawi - wyjść musi.
Odpowiedz
Ja jestem zainteresowany zakupem, jeśli Frido posiadasz jeszcze jakieś egzemplarze. Wysłałem wiadomość na allegro, ale nie jestem pewien czy pod dobry nick.
Odpowiedz
Mam jeszcze kilka egzemplarzy.
Odpowiedz
Stałem się właśnie szczęśliwym posiadaczem książki. Otrzymałem ją od autorki wraz z podpisem. Serdeczne dzięki.
Jestem skołowany.
Od czego zacząć?
Co z czym połączyć na początek?
Ale sobie narobiłem! :ksiazka:
Odpowiedz
Frida czy mam jeszcze szanse załapać sie na Twoją książkę? Jeśli tak to proszę z dedykacją.
Odpowiedz
Przesyłka dotarła dziś rano. Już na pierwszy rzut oka widać, że książka dobrze wydana, przejrzyste opisy i bez zbędnych dodatkowych informacji. Polecam wszystkim tę pozycję. A Tobie Frida bardzo dziękuję.
Odpowiedz
Frido - mam cichą nadzieję , że znajdziesz jeszcze egzemplarz dla mnie ?
Pozdrawiam Grażyna. :)
Odpowiedz

MAM , udało mi się . Miły Pan z księgarni ściągnął mi książkę .
Okazuje się , że jak się chce , to wszystko jest możliwe !!
Odpowiedz
Frida mam nadzieję, że masz jeszcze zapasy książkowe, bo Ci dziś taką reklamę na warsztatach konferencyjnych zrobiłam, że się księgarnie mogą do Ciebie o dodruk zgłosić :D

Btw, forum też tylko patrzeć jak nam użytkowników na forum przybędzie :)
Odpowiedz
Pytanie do Autorki książki - czy przewidywane może jest w najbliższym czasie kolejne (poszerzone) wydanie tej pozycji?
Odpowiedz
Właśnie trafiłem poprzez linkowanie na ten wątek Idea  i powielam pytanie z poprzedzającego postu; czy jest szansa na nabycie książki: "Nalewki i likiery" autorstwa naszej koleżanki forumowej? :)
Może jest jakieś wznowienie wydania?
Odpowiedz
Tutaj możesz kupić: http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=599...ule_id=201
Odpowiedz
Ja bym wolał kupić bezpośrednio od Danusi ( o ile jeszcze ma te książeczki ) - parę groszy dla niej + autograf.
Odpowiedz
Może jakiś wieczór autorski?
Przy świecach i ....
pozdrawiam Jurek 

Odpowiedz
Dzwoniłem przed chwilą do Danusi. Niestety nie ma już egzemplarzy "autorskich". Książkę można kupić w wydawnictwie lub np. na Allegro (przykładowy link podał drajla kilka postów wyżej). Jeżeli ktoś chce dedykację to oczywiście można się zgłosić do Fridy.

Alskarus - kilka lat temu bywały wieczory autorskie u Fridy...
Odpowiedz
Z pewnością wolałbym od Danusi,jeśli ma tę pozycję w swoich zasobach.
Niestety widząc na aukcji niedużą ilość wystawionych książek szybko dokonałem zakupu.
Dzięki @draja za pomoc. :)
Odpowiedz
(01-03-2016, 11:41)Maciek OiM napisał(a): [...]
Alskarus - kilka lat temu bywały wieczory autorskie u Fridy...
I komu to przeszkadzało? :/
pozdrawiam Jurek 

Odpowiedz

Skocz do: