• Strona główna
  • SWiMP
  • Forum
  • Artykuły
  • Kalendarz
  • Galeria
  • Blogi
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Chat (0)
  • Shoutbox
  • Regulamin
  • Pomoc
Witaj! Logowanie Rejestracja
  • Pokaż dzisiejsze posty

Zaloguj się
Login:
Hasło:
Nie pamiętam hasła

Forum Domowych Winiarzy › Technologia win domowych oraz miodów pitnych › Wina owocowe › Egzotyczne v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 … 8 Dalej »

Wino bananowe

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Wino bananowe
mieczu Offline
Nowy użytkownik

Liczba postów: 1
Liczba wątków: 1
25-08-2010, 11:49
Witam
Wiem wiem były już takie tematy ale nigdzie nie potrafię znaleźć szczegółowego opisu ilości składników oraz "fabrykacji" wina. Może ktoś mi dać przepis i opisać taki proces na 25l wina ( albo na jakąkolwiek inną ilość to sobie przeliczę:P ). Mam fermentator 33L.

A i jeszcze pytanie gdzie można kupić tanie banany na śląsku ? w carefurze widziałem za 1,98zł ale może da się gdzieś taniej.

No i kolejna sprawa chciał bym by wino było półsłodkie. I o maksymalnej mocy dla drożdży Tokay ( czyli z tego co kojarzę 17% :P )
Szukaj
Odpowiedz
fenriss Offline
Winiarczyk
*
Liczba postów: 129
Liczba wątków: 11
25-08-2010, 12:04
http://wino.org.pl/forum/showthread.php?...#pid137882

Przepis, fabrykacja, historia i wnioski. Jedyne 4 strony. Wyskakuje na słowa kluczowe "banany przepis" w szukajce. Inne tematy, które wyskakują linkują również do tego.
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
FunThomas Offline
Nowy użytkownik

Liczba postów: 16
Liczba wątków: 0
Nastrój: zawsze :D
25-08-2010, 13:04
Co do kupna tanich bananów to popytaj w hurtowniach, mniejszych sklepach albo nawet na jakimś targowisku. Często można takie prawie przejrzałe dostać za grosze albo oddają za free. Ludzie poczerniałych nie chcą już kupić, a na winko takie są najlepsze, wystarczy powąchać;)
Szukaj
Odpowiedz
muddy13 Offline
Winiarz
Liczba postów: 634
Liczba wątków: 5
Nastrój: Napięcie towarzyszące oczekiwaniu (dziecka).
25-08-2010, 22:08
Ale zbyt dużo nie obiecuj sobie po tym winie.
Moje bananowe tegoroczne jeszcze niegotowe do konsumpcji, ale zeszłoroczne to chyba tylko do kupażu.
Szukaj
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Forum Domowych Winiarzy › Technologia win domowych oraz miodów pitnych › Wina owocowe › Egzotyczne v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 … 8 Dalej »

Wino bananowe

• Pokaż wersję do druku
Skocz do:

• Ekipa forum
  • Kontakt
  • SWiMP
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 21-06-2025, 18:36 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem
Tryb normalny
Tryb drzewa