06-10-2010, 08:52
Witam wszystkich.Mam 3 tygodniowe wino z kiwi które do tej pory fermentowalo w miazdze ,blg wynosi 4 , i mam pytanie czy mam przecedzic go przez sito czy fermentowac dalej tak jak do tej pory?
KIWI
|
06-10-2010, 08:52
Witam wszystkich.Mam 3 tygodniowe wino z kiwi które do tej pory fermentowalo w miazdze ,blg wynosi 4 , i mam pytanie czy mam przecedzic go przez sito czy fermentowac dalej tak jak do tej pory?
06-10-2010, 09:04
Cześć, przecedzić i fru do balona.
Odwarzny jesteś, ja fermentuję kiwi w miazdze max tydzień. Ciekawe jak będzie Ci się klarować. Pektopolu dałeś?
06-10-2010, 09:25
![]()
06-10-2010, 09:42
To jestem ciekaw, daj znać jak sie będzie klarowało.
Jesteś chyba prekursorem z tą dluga fermentacją w miazdze. Teraz na pewno już odcedź syfka.
06-10-2010, 13:33
a tak po
![]() ![]()
06-10-2010, 16:38
Ja swoje zlewałem po tygodniu a potem na drugi dzień drugi raz bo jeszcze raz bo tyle osadu się wytrąciło.Zlewaj to błyskawicznie.
07-10-2010, 14:25
Masz troszkę za duży balon do dojżewania tego wina.
Przelej lepiej do mniejszego lub dorób jeszcze KIWI ![]() |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|