Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Co to za osad na dnie?
#1
Zastanawiam sie czy moje wino z DR nie jest zakazone albo cos w tym stylu :((
Podczas zlewania znad owocow na balonie na sciance zauwazylem dziwny bialy osad niedaleko od dna.
I zastanawiam sie co to moze byc. Czy nie przypadkiem pleśn ? Chociaz pleśc to by sie pojawila chyba raczej na powirzchni nie?
Sam nie wiem. Ratujcie.
Odpowiedz
#2
jest to raczej osad z drożdzy
Odpowiedz
#3
Mam nadzieję chociaż osad z drożdży to zazwyczaj na dnie sie zbiera a ten jest "przyklejony" do ścianki :( no nic zobaczymy co bedzie dalej.

Tak przy okazji: czy wino z DR ma taki nieprzyjemny zapach podczas fermentacji i podczas klarowania? bo zapach puki co nie zachęca wcale a wręcz przeciwnie.
Odpowiedz
#4
Ja też miałem na ściankach, stawiałbym na osad z drożdży.



Skocz do: