Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Znakomite nalewki. Domowy Wyrób" - Eleonora Trojan
Witam serdecznie,

To mój pierwszy post na tym forum, intensywnie czytam sporo tematów od pewnego czasu, teraz jest okazja, żeby się przywitać i od razu zasięgnąć opinii, więc wybaczcie taką prywatę na początek ;)

Mianowicie, czy ktoś z Was zetknął się z wymienioną w temacie książką? Chwilę przed świętami była obecna w księgarniach, a na tydzień przed Wigilią zniknęła. Można zakupić ją w Internecie, ale nie wiem czy warto, dlatego chętnie usłyszałbym opinie Forumowiczów :)

Za wszelkie informację będę bardzo wdzięczny.

pzdr,
Michał
Odpowiedz
Z tego co widzę to autorka zna ( ? ) się również na wyrobach z grilla, wędzeniu, kuchni postnej, grzybach, zupach, bulionach, polewkach, pieczywie, tradycyjnych ciastach domowych, winach, piwach, wódkach, wędlinach ...
Pytanie czy zawartość dorównuje oprawie graficznej okładki :pytajnik:
Odpowiedz
No właśnie, jedną z wątpliwości to rozliczne talenta w kwestii produkcji domowych specjałów ;) A z tego co miałem okazję podejrzeć, to poza okładką żadnych "ubarwiaczy" nie ma, tzn. brak zdjęć, papier nie kredowy, kojarzy mi sie z raczej z makulaturowym.

Generalnie miałem co nieco wątpliwości przy wyborze pierwszej książki o nalewkach, ale dziś wyczytałem na forum, że można nabyć książkę o likierach i nalewkach autorstwa Fridy, i taki oto czyn zamierzam niebawem popełnić :)
Odpowiedz
Kup Kolego książkę Fridy a nie pożałujesz. Warta posiadania, przeczytania i stosowania. :)

PS Poproś np na PW a dostaniesz z dedykacją;)
Odpowiedz
Popieram. Kupić książkę Fridy, poszperać po forum. Znalazłem te same informacje co 1stgreen i budzi to moje mieszane uczucia, zwłaszcza że nazwisko autorki nieznane, a tu wychodzi, że to jakaś guru, w każdej dziedzinie:P
Odpowiedz
po prostu kobieta renesansu:P

Skocz do: