04-03-2013, 18:18
Mam pytanie skąd wziąść te owoce goji , atym bardziej suszone? .
Wino z suszonych owocow goji?
|
04-03-2013, 18:18
Mam pytanie skąd wziąść te owoce goji , atym bardziej suszone? .
04-03-2013, 20:32
05-03-2013, 08:00
Albo wystarczy po prostu wklepać w alledrogo Ceny są nawet ok.
A ktoś może ma w ogródku taki krzaczek? Bo zastanawiam się nad zasadzeniem owego i nastawieniem winka na świeżych owocach No oczywiście trzeba będzie trochę poczekać, ale przy winach nauczyłam się cierpliwości
08-09-2013, 12:24
Mam w ogrodzie zasadzone cztery krzaki. Dwa krzaki jednej odmiany zakupionej na Allegro i dwie innej na promocji w Nomi (jakie konkretnie odmiany nie było napisane). Bardzo szybko się rozrastają, a owoce pojawiły się w pierwszym roku po posadzeniu. Teraz we wrześniu zaczynają właśnie dojrzewać. Odmiany się dosyć mocno różnią w smaku. Te jedne są smaczniejsze. Nie suszone nawet bardzo dojrzałe nie mają za ciekawego smaku. Mnie osobiście ten smak kojarzy się to z papryką, nawet pestki są podobne. Są lekko słodkie z wyczuwalną pewną goryczką, w tej drugiej odmianie nawet dużo większą. W zeszłym roku udało mi się ususzyć trochę tych owoców. Smak suszonych owoców jest zdecydowanie lepszy, smakują prawie tak samo jak te zakupione w sklepie.
13-09-2016, 16:56
Witam, chciałem odświeżyć temat. Próbował ktoś robić wino ze świeżych owoców goji? Mam w ogródku 3 letni krzak który w tym roku bardzo bogato obrodził (podejrzewam że mogę zebrać 1-1,5 kg), zastanawiam się nad zrobieniem z nich wina. Wszelkie źródła odradzają spożywanie świeżych jagód goji, jedynie suszone. Mam wątpliwości czy świeże owoce nadają się na wino?
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|