23-05-2012, 10:04
Witam kolegów.
Dostałem od kolegi balon wraz z winem. Wino jest ze śliwek i ma już trochę czasu. Z tego co się orientuję ok 3 lat. Wino jest słodkie i ma małą moc. Jest go ok 18 l. Pod koniec picia pozostaje taki lekko gorzkawy kwaskowaty smaczek na języku. Co mam zrobić z tym winkiem? Jest zdecydowanie za słabe. Czy może dodać drożdży i powtórna fermentacja aby zwiększyć moc, czy może dolać spirytusu i zrobić z tego nalewkę.
Paweł
Dostałem od kolegi balon wraz z winem. Wino jest ze śliwek i ma już trochę czasu. Z tego co się orientuję ok 3 lat. Wino jest słodkie i ma małą moc. Jest go ok 18 l. Pod koniec picia pozostaje taki lekko gorzkawy kwaskowaty smaczek na języku. Co mam zrobić z tym winkiem? Jest zdecydowanie za słabe. Czy może dodać drożdży i powtórna fermentacja aby zwiększyć moc, czy może dolać spirytusu i zrobić z tego nalewkę.
Paweł