07-07-2012, 08:39
Witam wszystkich!
Pozwolę założyć sobie nowy temat. Na początku chciałbym zadać pytanie: co myślicie o mieszankach owoców? Czy warto? Lepiej fermentować mieszankę, czy kupażować już gotowe?
Mój pomysł na mieszankę to: czarna jagoda, jeżyna, winogrono (labruska prawdopodobnie) w stosunkach 1:1:2. Myślicie że warto labruskę w ten sposób domieszkować czy już tylko jagoda i jeżyna wystarczy? W zeszłym roku zrobiłem z samej labruski jak dla mnie było dużo kwaśne ale mogę się nie znać
A dojrzałe jagody raczej kwasu nie mają dużo więc myślę że mogłoby się to wyrównać ładnie
Pozwolę założyć sobie nowy temat. Na początku chciałbym zadać pytanie: co myślicie o mieszankach owoców? Czy warto? Lepiej fermentować mieszankę, czy kupażować już gotowe?
Mój pomysł na mieszankę to: czarna jagoda, jeżyna, winogrono (labruska prawdopodobnie) w stosunkach 1:1:2. Myślicie że warto labruskę w ten sposób domieszkować czy już tylko jagoda i jeżyna wystarczy? W zeszłym roku zrobiłem z samej labruski jak dla mnie było dużo kwaśne ale mogę się nie znać

