06-08-2012, 11:23
Witajcie! Mam pytanko do winiarzy którzy bawili się w robienie win z kartkoników i mają jakąś wiedzę na ten temat
Wczoraj znalazłem taki oto przepis:
http://www.multimex.cc.pl/przepisy.html#polak_potrafi
Co o nim sądzicie? Czy ten przepis jest jak najbardziej w porządku, czy coś może byście zmienili?
Inna kwestia, czy możliwe jest by wino było gotowe 2 miesiące od nastawienia i czy faktycznie może mieć te 14-16% alkoholu?
Jestem początkującym winiarzem, niedawno nastawiłem ryżowca, jednak znalazłem w piwnicy gąsior 8 litrów i postanowiłem zrobić parę litrów w/w specyfiku

http://www.multimex.cc.pl/przepisy.html#polak_potrafi
Co o nim sądzicie? Czy ten przepis jest jak najbardziej w porządku, czy coś może byście zmienili?
Inna kwestia, czy możliwe jest by wino było gotowe 2 miesiące od nastawienia i czy faktycznie może mieć te 14-16% alkoholu?
Jestem początkującym winiarzem, niedawno nastawiłem ryżowca, jednak znalazłem w piwnicy gąsior 8 litrów i postanowiłem zrobić parę litrów w/w specyfiku
