• Strona główna
  • SWiMP
  • Forum
  • Artykuły
  • Kalendarz
  • Galeria
  • Blogi
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Chat (0)
  • Shoutbox
  • Regulamin
  • Pomoc
Witaj! Logowanie Rejestracja
  • Pokaż dzisiejsze posty

Zaloguj się
Login:
Hasło:
Nie pamiętam hasła
 
Forum Domowych Winiarzy › Technologia win domowych oraz miodów pitnych › Wina zimowe v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »

wino lodowe

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
wino lodowe
czukier Offline
Nowy użytkownik

Liczba postów: 10
Liczba wątków: 2
Dołączył: 09 2012
#1
24-09-2012, 17:48
Czy ktoś pokusił się o zrobienie wina lodowego w domowych warunkach? :chytry:

Jeśli tak - opiszcie całą operacje i efekty :)
Szukaj
Odpowiedz
Jurdziu Offline
Winiarski Mistrz
****
Liczba postów: 1.328
Liczba wątków: 19
Dołączył: 09 2007
Lokalizacja: POZnan* - Grunwald
Nastrój: Zawsze może być lepiej
#2
24-09-2012, 19:18
Czy próbkę też wysłać?
Użyj opcji szukaj, bo już o tym było!
Szukaj
Odpowiedz
DarekRz Offline
Zasłużony dla forum
******
Liczba postów: 3.654
Liczba wątków: 52
Dołączył: 04 2003
Lokalizacja: Białystok
#3
24-09-2012, 19:26
(24-09-2012, 17:48)czukier napisał(a): Czy ktoś pokusił się o zrobienie wina lodowego w domowych warunkach? :chytry:

Jeśli tak - opiszcie całą operacje i efekty :)

Znaczy wino z lodów? Big milków czy jakich innych? ;)
Szukaj
Odpowiedz
czukier Offline
Nowy użytkownik

Liczba postów: 10
Liczba wątków: 2
Dołączył: 09 2012
#4
24-09-2012, 20:35
DarekRz- nie z lodów, tylko przemarzniętych winogron. Czytałam o tym tu: http://www.vinisfera.pl/vinisfera,178,14...,news.html
Szukaj
Odpowiedz
kilis Offline
Admin Techniczny
*******
Liczba postów: 2.797
Liczba wątków: 61
Dołączył: 11 2006
Lokalizacja: wieś pod Warszawą
#5
24-09-2012, 21:37
U mnie przemarzają co roku. Tylko krzaki a nie winogrona ;)
Szukaj
Odpowiedz
Maciej Offline
Konsultant Spamkiller
******
Liczba postów: 5.419
Liczba wątków: 213
Dołączył: 09 2003
Lokalizacja: Wrocław/Piława - AOC Pogórze Sudeckie
#6
24-09-2012, 22:09
(24-09-2012, 20:35)czukier napisał(a): DarekRz- nie z lodów, tylko przemarzniętych winogron. Czytałam o tym tu: http://www.vinisfera.pl/vinisfera,178,14...,news.html

Czukier, akurat Darkowi musisz nieco staranniej i bardziej przystępnie wyjaśnić, co to takiego, bo Darek z natury powolny jest, a i doświadczenia i wiedzy winiarskiej szczególnie mu brakuje.

I nie, żeby ktokolwiek sobie z Ciebie jaja robił. Choć z drugiej strony, zanim odpowiesz komuś sprawdź na wszelki wypadek jego staż forumowy, ilość postów, ich jakość...
Szukaj
Odpowiedz
DarekRz Offline
Zasłużony dla forum
******
Liczba postów: 3.654
Liczba wątków: 52
Dołączył: 04 2003
Lokalizacja: Białystok
#7
25-09-2012, 09:04
(24-09-2012, 22:09)Maciej napisał(a): Czukier, akurat Darkowi musisz nieco staranniej i bardziej przystępnie wyjaśnić, co to takiego, bo Darek z natury powolny jest, a i doświadczenia i wiedzy winiarskiej szczególnie mu brakuje.

Maciej - dlaczego zdradzasz moje tajemnice :D;)

No ale dlaczego nie z Big-Milków?

Serio - Czukier, w naszym klimacie to jest cholernie trudne. Zostawisz na Ice wine/ Eiswein 200 kg np. Seyval Blanc (teoretycznie zrobisz z tego 20-30 l eisweina) a tu zamiast -7 st.C przyjdzie - 13 st.C, albo wręcz przeciwnie - złapie lekkie -5 a po nim ciepla odwilż +5 i z eisweina tylko zgniły szlam spod krzaków. Probować można, pozostaje jeszcze kwestia prasy - - programowalnej , bo przez 10 godzin nie bedziesz przy niej stał/a.
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Forum Domowych Winiarzy › Technologia win domowych oraz miodów pitnych › Wina zimowe v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »

wino lodowe


  • Pokaż wersję do druku
Skocz do:

  • Ekipa forum
  • Kontakt
  • SWiMP
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 18-11-2025, 22:50 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem
Tryb normalny
Tryb drzewa