Liczba postów: 167
Liczba wątków: 42
Dołączył: 04 2003
Lokalizacja: W-wa
Nastrój: No Mood.
Konczy sie moj eksperyment z robieniem wina z kartonikowego soku winogronowego (odmiana Muskat). Wynikiem jest lekuchne winko o smaku przypominajacym "szampan" klasy Dorato. Czy cos trzeba jeszcze dodac?
Pozdr. Marcin
Liczba postów: 4.527
Liczba wątków: 394
Dołączył: 04 2003
Lokalizacja: Parpary/pomorskie
U Zigmunto mialem przyjemnosc pic wino z soku Fortuna. Mocy 11% i ... na pewno sam tez bede takie robil.
Liczba postów: 1.795
Liczba wątków: 31
Dołączył: 04 2003
Nastrój: prohibido prohibidad
A taki soczek trzeba jeszcze doprawi cukrem? Znajomy jedzie w siną dal i chciałbym mu takie szybkie winko opracowac do zrobienia w 5l baniaczku, bez osadów i niepotrzebnych niespodzianek. Wogóle takie soki nie są czasem za kwasne?
Liczba postów: 287
Liczba wątków: 15
Dołączył: 08 2003
Lokalizacja: Kraków
Nastrój: No Mood.
Chyba jest to tańszy sposób od kupowania owoców i zapewne lepszy niz z deserowych owoców :-)
Czy macie jakis dobry sparwdzony przepis na słodkie mocne ?